Mit csináljak, ha amint van pénzem rögtön elkap a vásárlás láz?
19 éves vagyok még tanulok,de most van egy kis félretett pénzem olyan 300 ezer ft,és az a baj,hogy mindig nézegetek mindent mit tudnék magamnak venni? :/ Tehát elakarom költeni,és tudom ez a későbbiekben sem lesz hasznomra,ezért megakarom tanulni nem elkölteni.
Mit tanácsoltok?
Mit tehetek?
Tedd be a pénzedet olyan helyre, ahonna nehéz hozzájutnod, vagy macerás. Pl. fektesd a zömét államkötványba, vagy tedd bankba. A váráslási láz kicsit csitull amikor nehezebben férsz hozzá a pénzedhez.
Tudsz örölni annak hosszú távon is, amit vettél a pénzedből? ha nem, akkor gáz van.
Ilyen miatt nem kell pszichológus : D
A többiek jókat írtak, nekem még az vált be, hogy arra gondolok mi az a nagyobb, hasznos dolog amit később tudnék venni a pénzből... és hogy annak tényleg sokkal jobban örülök majd, mint most egy kisebbnek.
Pl. sokadik táska helyett később laptop... :)
Amúgy én is ilyen vagyok N24
Azt "sakkozd ki", hogy mikre tudod tényleg hasznosan elkölteni. Ez lehet pár apró dolog és drágábbak is, valamint lehet szükséges és kis extra is. Nem az ára a lényeg, mert ha sosem költöd el akkor fölösleges, akkor inkább add a szegényeknek.
Azt tudd eldönteni, hogy milyen sorrendben és miket akarsz venni. Ha drágább jön, akkor még gyújts hozzá - például és olyankor csak feltételes módban nézegess bármit is. Legfeljebb informálódásképpen, hogy van ilyen is, majd később lehet ilyet venni, de ez ráér... Tudd mérlegelni a fontosságukat, sorrendjüket, áraikat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!