Más családoknál is úgy gondolkodnak hogy akinek nincs jogsija az nem férfi?
"Egyszer randiztam olyan sráccal akinek nem volt jogsija, nem is akarta megcsinálni mert elmondása szerint nem tudna ennyi felé figyelni. Nagyon helyes, nem kell erőltetni azt ami nem megy, de itt totálisan ki is ábrándultam belőle, annyira férfiatlannak találtam. Ez ilyen, a benyomásaidat, érzéseidet nem tudod megváltoztatni."
Ezeket a gondolatokat mind beléd nevelték, nem ösztönből jönnek. Tudatos gondolkodással meg lehet változtatni őket. Az, hogy egy férfinak kötelező tudnia vezetni, különben nem lesz elég férfias, szerintem elég erősen a toxikus maszkulinitás kategóriába tartozik.
Hol van most a sok vegán, gyerekmentes, zero waste környezetvédő?
Ha a vezetés annyira alapdolog, sztem vethetjük is a keresztet, totál felesleges minden erőfeszítés a klíma érdekében.
Nekem eddig nem kellett, és szenvedni sem szenvedtem miatta. Meg nem vagyok ilyen "te férfi autó, én nő vacsika" beállítottságú sem.
Apukám régen buszvezető volt, aztán taxis, szeret vezetni és nagyon jó benne. Akkor megy autóval, ha A-ból B-e megy, pl. munkahelyre, ahol van parkoló. Ha most eszébe jutna, hogy Budapest külvárosából elmenne egy telefonszervízbe az Erzsébet körúton, akkor BKV-val fog menni, mert a belváros lassú, parkolás necces.
Nekem mondjuk ő ettől volt mindig férfias, emiatt nézek fel rá, mert nem olyan nyápic, akinek a popójához van nőve az autó, hanem megy gyalog, ha kell.
"Hol van most a sok vegán, gyerekmentes, zero waste környezetvédő?"
Nem mindig ugyanaz a csoport. Ezek közül én pl. csak gyerekmentes vagyok. A vegánokról nem tudtam, hogy nem akarnak bébibabókát.
"nem nevelték belém"
Nem úgy kell ezt elképzelni, hogy leültetnek, és beléd verik. Hanem kis célozgatások a múltszázadi nagyszülőktől, ki mitől férfi, ki mitől nő. Ezek mind nevelések. Itt is a sok válasz, hogy "férfitől pláne"... ezt nem maguktól hallották, hanem a nyomottagyú felmenőiktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!