Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » ─ Legyen-e joga minden felnövő...

─ Legyen-e joga minden felnövő gyermeknek már az anyakönyvéből tudnia ─ minden kutakodás nélkül ─ kik a DNS szerinti szülei? ─ Minden megszülető gyermek anyakönyvébe kötelezően beírásra kerülne a DNS szerinti anya és a DNS szerinti apa.

Figyelt kérdés
2019. aug. 21. 10:26
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/129 anonim ***** válasza:
39%

#60, azért kihagytál pár lényeges körülményt:

"hanem attól, hogy" _ÖNKÉNT, AZ IGAZSÁG TUDATÁBAN_ "lemondások árán, rengeteg munkával felnevelt."

2019. aug. 21. 23:32
 62/129 anonim ***** válasza:
38%

Én támogatnám, nő vagyok és anya.

Szerintem a szülőség fele a vérvonal, a másik fele a nevelés. Az öröklött tényezők hatalmas szerepet játszanak egy ember fejlődésében mind testileg, mind pszichésen.

Viszont így megszűnne a zárt örökbefogadás és kellemetlen lenne a nyílt örökbefogadottaknak is.

Egyébként vannak, akik nem akarják tudni, hogy a feleségük gyereke az övék e, nem lenne szép rákényszeríteni az igazságot az ilyen férjekre.

Mind megtudhatja egy teszttel, ha akarja, de önként élhetnek burokban.

Így kvázi csak megspórolná az embernek az állam a dns teszt árát, aminek nem sok haszna van..

Szerintem elég lenne, ha elfogadottabb lenne a dns teszt kérés férfiak részéről, én abszolút pártolom.. Sértő, hogy nem bíznak a nőkben, ezt a sértő érzést kellene valahogy leépíteni, hogy természetes legyen.

Mondjuk úgy, hogy szülés után, ahogy hazajönnének a kórházból, egy nővér kérdezné apukát, hogy apuka szeretné e tudni, mit dobott a dns teszt, övé e a gyerek.

Így lehetne egy réteg, aki bízni akar a feleségében és nem kérdez rá, egy másik rész meg rákérdezhetne.

Egy ilyen nagyon támogatnék, már csak azért is, mert sokkal több partiképes pasi szabadulna fel:)

2019. aug. 21. 23:46
 63/129 anonim ***** válasza:
75%
Én nem akarok gyereket, és nem támogatnám. Elméletileg sem tetszik, hogy azt feltételezi, félreqrok, de a farkát azért belém mártogatja. Ha nem bízik benne, hagyjon el, nem kell ehhez is költeni az adófizetők pénzét.
2019. aug. 21. 23:52
 64/129 anonim ***** válasza:
27%

" Szülésnél vesznek DNS-t a nőtől, a férfitól, a gyerektől. Kiderül, hogy nem apa az apa. Akkor akit a nő megnevez, ahhoz kimegy a rendőrség, és elviszik kényszer DNS mintavételre?" - ezt végig gondoltad #57. Mert a gyakorlatban ma is úgy néz ki a dolog, hogy akit a nő megnevez apaként, azt beidézik apasági perre (szélső esetben akár elővezetik), a bíróság meg kötelezi DNS-mintavételre.

A különbség ma pusztán annyi, hogy a férfiak jóval kiszolgáltatottabbak, mert vélt apaként nekik kell kezdeményezni az apasági vizsgálatot, és idő, pénz, energia és családi balhék árán eljutni oda, hogy legalább legyen egy papírja arról, hogy a gyerek bizony nem tőle származik, szimplán palira vette a kedves párja.És aztán ha fél év alatt eljut odáig - jó esetben - hogy ítélet mondja ki, hogy nem ő az apa, na, akkor indul a valódi apa felkutatása, a megnevezés, beidézés.

És a dolog további nagy hibája, hogy a már kifizetett tartásdíj akkor se követelhető vissza, ha kiderül, hogy a férfi csalás áldozata lett.

2019. aug. 21. 23:53
 65/129 anonim ***** válasza:
30%
"Elméletileg sem tetszik, hogy azt feltételezi, félreqrok, de a farkát azért belém mártogatja. Ha nem bízik benne, hagyjon el, " - miért, az megvédi attól, hogy őt tekintsék apának, és vért izzadjon, amíg ezt levakarja magáról?
2019. aug. 21. 23:55
 66/129 anonim ***** válasza:
33%
"Miért a nőt sarazza mindenki? A férfi is ugyanúgy hibás, hiszen ő meg felcsinalt egy férjes asszonyt. " - meg egy nagy túróst, tisztelettel. Valóban, a megcsalásban, meg a teherbe ejtésben 50% a felelőssége, ez idáig stimmel... na de nem a férfi hazudik a férjnek, nem a férfi tartja tévedésben/hazugságban és fosztogatja folyamatosan, és főleg nem a férfi helyez egy embriót a férj és a házasság elé.
2019. aug. 22. 00:53
 67/129 anonim ***** válasza:
62%

De még mindig nem érted, utolsó.

Ugyanúgy hibás a felrekuro ferfi is, nemcsak a nő. Az ő felesége szerinted mit szólhat egy vagy több zabigyerekehez?

Volt itt ilyen kérdés pár hónapja, hogy meghalt apu tragikus balesetben, gyászolták a fiai, de nem sokáig, mert a hagyatéki tárgyaláson kiderult "szegény" apunak volt még egy családja feleséggel, gyerekekkel. Szerinted ez a szembesítés milyen érzés lehetett a két nőnek? És a gyerekeknek?

Feltetelezem, legalább annyi férfi IS felrelep, mint nő. Hiszen két emebr kell hozzá. Azt ne meséld be nekem, hogy egy zabigyereket csakis független, egyedülálló ferfi hozhat össze. 😆

2019. aug. 22. 06:13
 68/129 A kérdező kommentje:

─ Nem jobb lenne mindenkinek egy letisztult harmonikus világban élni?

─ Inkább, maradjon az erkölcsi fertő, ahol statisztikailag bizonyítottan minden 10. gyerek nem a férjtől fogant (ráadásul erről a férjnek és a gyereknek nincs is tudomása)?

2019. aug. 22. 06:16
 69/129 anonim ***** válasza:
58%
Az a baj, hogy hazudsz. Nem igaz, hogy minden 10. gyerek nem az apjáé, ilyen vizsgálat nincs és soha nem is volt. Csak ott tudják vizsgálni ahol kérték a dns tesztet és nyilván csak ott kérték, ahol alapos gyanú merült fel, mert nem olcsó, és még alapos gyanú esetén is csak 10% az eredmény. A valóságban ez kb 0,10% És te ezért kierőltetnéd a dns tesztet kötelezően mindenkire. Ami rengeteg pénzt emésztene fel és megint csak arról szól, hogy te nem bízol abban a nőben,akivel vagy. Közben meg a helyzet a következő: bárki, aki úgy gondolja, hogy a gyereke nem az övé (nem hasonlít sem rá sem a családjára stb) Az kérhet dns tesztet. Nem drágább mint egy vacakabb okos telefon. Akit érdekel, az megtudhatja most is, elég az ő meg a gyereke mintája. Ha egy férfi ennyi felelősséget sem tud vállalni a saját életéért, az kb olyan puhapöts, mint azok akik államilag kiutalt prostit szeretnének.
2019. aug. 22. 07:08
 70/129 anonim ***** válasza:
0%

Nem biztos az a 0,1...

Én két esetről tudok, ahol nem volt biztos a nő, csak valószínűsíti, mert a gyerek az apukára hasonlít szerinte(mindkét pasi egyforma)

kb 10el beszéltem erről, így elég jó kis minta lenne belőle.

Egyik nő sem házas.

Azt tudom elképzelni, hogy 10 esetből egynél merül fel a kétely a nőben, hogy más lehet az apa, ilyet simán lehet készíteni. Megdobhatjuk még egyel, mert anoniman is sokan őrzik a vélt erkölcsüket.

2019. aug. 22. 08:35
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!