A húgom párja nem hajlandó szóba állni a leendő férjemmel, ez így korrekt?
A húgom hat éve él együtt a párjával. A párjának egy barátjával mi egymásba szerettünk, és két éve együtt vagyunk. A húgom párja azóta nem hajlandó szóba állni vele, arra hivatkozva, hogy fél, kitúrja őt a családból. Más okot nem hallottam tőle.
Két éve várok, tűrök, hogy a helyzet javuljon. De nem. Mi azóta eljegyeztük egymást, nemsokára esküvőnk lesz. A húgom párja azonban megmakacsolta magát, nem hajlandó sem békülni, sem szóbaállni a vőlegényemmel. Ő szeretné rendezni a helyzetet egyébként, hogy legalább sikerüljön megbeszélni a problémát.
Nekem ebből nagyon elegem van. Közöltem ma a húgommal, hogy ha az ő párja nem hajlandó rendezni ezt a helyzetet, a továbbiakban én nem leszek tekintettel rá. A családi eseményeken én és a leendő férjem részt fogunk venni. Ha ő nem akar találkozni a leendő férjemmel, akkor ne jöjjön el. Igazam van van, vagy pedig nekünk kell alkalmazkodni?
Én még ilyen szabályról nem hallottam. Felnőtt emberek mindketten, nem hiszem, hogy egymás engedélyére volna szükségük a párválasztásnál, akár barátok akár nem.
És akkor mi van azzal, ha férj testvére veszi el a feleség testvérét. (ismertem ilyen családot). Akkor ez is engedélyköteles lenne?
Ne érezd rosszul magad a húgod miatt, ne akarj azért boldogtalan lenni, hogy az ő párja ne érezze magát rosszul a komplexusai miatt.
Eszembe jutott még egy történet. Amikor megismerkedtünk, az egyik első randevún elmentünk az Operába. Másnap a húgom párja és az én vőlegényem nagyon hosszú smseket váltottak. A vőlegényem akkor annyit mondott csak el, hogy a húgom párja megfenyegette, hogy szálljon le rólam és vonuljon vissza. De ő azt felelte, hogy nem teszi meg, mert az érzései elég erősek ahhoz, hogy ezt a kapcsolatot ne hagyja elveszni. Én megkérdeztem, hogy mit írt még neki a húgom párja, és erre azt mondta, hogy sajnos nem árulhatja el.
Most már egyre biztosabb vagyok abban, hogy a húgom párjának van valami titka, amit az enyém tud, és ezt nem akarja, hogy kiderüljön.
Foghattam volna a telefont, és elolvasom, de akkor még nem beszéltem a nyelvüket.
Ha csak azoktól félt, akik a haverjai, valószínű, hogy inkább az van, amit utoljára írtál, hogy van valami titka, amit a párod is tud és fél, hogy Te is megtudod.
Megkérdezném a páromat, hogy erről van-e szó, úgy hogy természetesen ne mondja el Neked. De így érthetőbbnek tűnik a viselkedése, mégha nem is normális.
33.vagyok.
Beszéltél a pároddal? Kiderült valami?
Annyira nem más kultúra, skandináv ország. Nem arab vagy egyéb.
Megkérdeztem, és végül is van valami, de nem akarta elmondani.
Abszolúte igazad van, és itt nem ti vagytok azok, akiknek alkalmazkodniuk kell, hanem a hugocskának, férjestől.
Te azt választasz házastársul, akit akarsz. Ha a húgod olyan szamár, hogy a férje hülyét tud belőle csinálni és a testvére ellen tudja fordítani, akkor megérdemli. Nehogy már ők diktáljanak neked, hogy te kihez mehetsz feleségül, csak mert a húgod pasija a megsértődött, beképzelt ki-ha-én-nem vezérbikát játssza? Ő csak a hugod férje, nem a Jóisten maga.
Ha az én hugom játszotta volna ezt, én nem vártam volna két évet, hanem az első körben megmondtam volna neki, hogy hova mehet a hisztijével és a férje hisztijével és ignoráltam volna, férjestül.
Vagy megbékül és normális emberré változik taknyos, dacos kis hülye helyett, vagy így marad és akkor nem állsz vele szóba és nem törődsz a létével sem. Párostul.
Aha...látom az új válaszaidat. Így már más a heléyzet:
"Megkérdeztem, és végül is van valami, de nem akarta elmondani."
Ebben az esetben alaposan gondold meg, hogy kihez mégy hozzá. Ha ilyen szinte van a bizalom köztetek, akkor már most nagy baj van. És ne olvasgasd senki telefonját, az a birtokló hisztérikák szokása, és nagyon visszataszító dolog, hanem beszéld meg vele a dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!