Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A húgom párja nem hajlandó...

A húgom párja nem hajlandó szóba állni a leendő férjemmel, ez így korrekt?

Figyelt kérdés

A húgom hat éve él együtt a párjával. A párjának egy barátjával mi egymásba szerettünk, és két éve együtt vagyunk. A húgom párja azóta nem hajlandó szóba állni vele, arra hivatkozva, hogy fél, kitúrja őt a családból. Más okot nem hallottam tőle.

Két éve várok, tűrök, hogy a helyzet javuljon. De nem. Mi azóta eljegyeztük egymást, nemsokára esküvőnk lesz. A húgom párja azonban megmakacsolta magát, nem hajlandó sem békülni, sem szóbaállni a vőlegényemmel. Ő szeretné rendezni a helyzetet egyébként, hogy legalább sikerüljön megbeszélni a problémát.

Nekem ebből nagyon elegem van. Közöltem ma a húgommal, hogy ha az ő párja nem hajlandó rendezni ezt a helyzetet, a továbbiakban én nem leszek tekintettel rá. A családi eseményeken én és a leendő férjem részt fogunk venni. Ha ő nem akar találkozni a leendő férjemmel, akkor ne jöjjön el. Igazam van van, vagy pedig nekünk kell alkalmazkodni?

2014. febr. 27. 15:52
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%

Én még ilyen szabályról nem hallottam. Felnőtt emberek mindketten, nem hiszem, hogy egymás engedélyére volna szükségük a párválasztásnál, akár barátok akár nem.

És akkor mi van azzal, ha férj testvére veszi el a feleség testvérét. (ismertem ilyen családot). Akkor ez is engedélyköteles lenne?

Ne érezd rosszul magad a húgod miatt, ne akarj azért boldogtalan lenni, hogy az ő párja ne érezze magát rosszul a komplexusai miatt.

2014. márc. 1. 15:39
 32/52 A kérdező kommentje:

Eszembe jutott még egy történet. Amikor megismerkedtünk, az egyik első randevún elmentünk az Operába. Másnap a húgom párja és az én vőlegényem nagyon hosszú smseket váltottak. A vőlegényem akkor annyit mondott csak el, hogy a húgom párja megfenyegette, hogy szálljon le rólam és vonuljon vissza. De ő azt felelte, hogy nem teszi meg, mert az érzései elég erősek ahhoz, hogy ezt a kapcsolatot ne hagyja elveszni. Én megkérdeztem, hogy mit írt még neki a húgom párja, és erre azt mondta, hogy sajnos nem árulhatja el.

Most már egyre biztosabb vagyok abban, hogy a húgom párjának van valami titka, amit az enyém tud, és ezt nem akarja, hogy kiderüljön.

Foghattam volna a telefont, és elolvasom, de akkor még nem beszéltem a nyelvüket.

2014. márc. 1. 23:32
 33/52 anonim ***** válasza:

Ha csak azoktól félt, akik a haverjai, valószínű, hogy inkább az van, amit utoljára írtál, hogy van valami titka, amit a párod is tud és fél, hogy Te is megtudod.

Megkérdezném a páromat, hogy erről van-e szó, úgy hogy természetesen ne mondja el Neked. De így érthetőbbnek tűnik a viselkedése, mégha nem is normális.

2014. márc. 2. 08:34
 34/52 A kérdező kommentje:
Igazad van,ma rakerdezek.
2014. márc. 2. 08:38
 35/52 anonim ***** válasza:

33.vagyok.

Beszéltél a pároddal? Kiderült valami?

2014. márc. 3. 11:00
 36/52 anonim ***** válasza:
"de akkor még nem beszéltem a nyelvüket." - ez csak nekem szúrt szemet? ... szóval itt okoskodunk egy más kultúra szokásairól
2014. márc. 3. 11:05
 37/52 A kérdező kommentje:

Annyira nem más kultúra, skandináv ország. Nem arab vagy egyéb.

Megkérdeztem, és végül is van valami, de nem akarta elmondani.

2014. márc. 3. 13:01
 38/52 anonim ***** válasza:
100%

Abszolúte igazad van, és itt nem ti vagytok azok, akiknek alkalmazkodniuk kell, hanem a hugocskának, férjestől.

Te azt választasz házastársul, akit akarsz. Ha a húgod olyan szamár, hogy a férje hülyét tud belőle csinálni és a testvére ellen tudja fordítani, akkor megérdemli. Nehogy már ők diktáljanak neked, hogy te kihez mehetsz feleségül, csak mert a húgod pasija a megsértődött, beképzelt ki-ha-én-nem vezérbikát játssza? Ő csak a hugod férje, nem a Jóisten maga.

Ha az én hugom játszotta volna ezt, én nem vártam volna két évet, hanem az első körben megmondtam volna neki, hogy hova mehet a hisztijével és a férje hisztijével és ignoráltam volna, férjestül.

Vagy megbékül és normális emberré változik taknyos, dacos kis hülye helyett, vagy így marad és akkor nem állsz vele szóba és nem törődsz a létével sem. Párostul.

2014. márc. 5. 08:23
 39/52 anonim ***** válasza:
33%

Aha...látom az új válaszaidat. Így már más a heléyzet:

"Megkérdeztem, és végül is van valami, de nem akarta elmondani."

Ebben az esetben alaposan gondold meg, hogy kihez mégy hozzá. Ha ilyen szinte van a bizalom köztetek, akkor már most nagy baj van. És ne olvasgasd senki telefonját, az a birtokló hisztérikák szokása, és nagyon visszataszító dolog, hanem beszéld meg vele a dolgokat!

2014. márc. 5. 08:26
 40/52 anonim ***** válasza:
100%
És az a valami, amit nem akar elmondani, az igazából melyiküket érinti?
2014. márc. 5. 09:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!