A húgom párja nem hajlandó szóba állni a leendő férjemmel, ez így korrekt?
A húgom hat éve él együtt a párjával. A párjának egy barátjával mi egymásba szerettünk, és két éve együtt vagyunk. A húgom párja azóta nem hajlandó szóba állni vele, arra hivatkozva, hogy fél, kitúrja őt a családból. Más okot nem hallottam tőle.
Két éve várok, tűrök, hogy a helyzet javuljon. De nem. Mi azóta eljegyeztük egymást, nemsokára esküvőnk lesz. A húgom párja azonban megmakacsolta magát, nem hajlandó sem békülni, sem szóbaállni a vőlegényemmel. Ő szeretné rendezni a helyzetet egyébként, hogy legalább sikerüljön megbeszélni a problémát.
Nekem ebből nagyon elegem van. Közöltem ma a húgommal, hogy ha az ő párja nem hajlandó rendezni ezt a helyzetet, a továbbiakban én nem leszek tekintettel rá. A családi eseményeken én és a leendő férjem részt fogunk venni. Ha ő nem akar találkozni a leendő férjemmel, akkor ne jöjjön el. Igazam van van, vagy pedig nekünk kell alkalmazkodni?
"A húgom párja azóta nem hajlandó szóba állni vele, arra hivatkozva, hogy fél, kitúrja őt a családból"
Na, itt kikerekedtek a szemeim!
Igazad van, az ürge meg hülye.
"A családi eseményeken én és a leendő férjem részt fogunk venni. Ha ő nem akar találkozni a leendő férjemmel, akkor ne jöjjön el."
Ezt nem értem. Ha nálatok van a családi esemény, akkor nyilván ti ott vagytok. Az meg rátok van bízva, hogy a húgodékat meghívjátok-e.
Ha a szüleiteknél van az esemény, akkor a szüleid döntik el, hogy ki jöjjön, és nem hiszem, hogy a két vő miatt ne hívná meg a két lányát. Ha ez az ő ünnepük, akkor te ne rontsd el ezzel a hisztivel.
Ha az esemény a húgodnál van, akkor vicces lenne, ha ők elmennének otthonról, hogy ti ott lehessetek.
" A párjának egy barátjával "
Gondolj bele kicsit, hogy a barátok mi mindent tudnak egymásról. Hát beleőrülnék, ha a barátom, minden titkok tudója bekerülne a családba. Szerintem nem féltékenység ez, és a kitúr a családból talán egy-egy titok kikottyintása miatt történhetne meg.
Körülbelül 15 éve ismerik egymást, szinte gyerekkoruk óta. A húgom párja nehéz körülmények között nevelkedett, nevelőszülőknél. Amióta megismerkedett a húgommal, megtapasztalta, hogy milyen a család, ahol apa és anya is van, és egy nővér (én).
Amikor én megismerkedtem a barátjával, még az előző párkapcsolatomban voltam, de már nagyon a végén. Amikor kiderült, hogy többet érzünk egymás iránt, megkértem, hogy ne mondjon semmit a húgom párjának, mert nem akarok egyelőre családi bonyodalmat. Három héttel később a volt párom elköltözött, mi pedig felvállaltuk a kapcsolatunkat. A húgom párja ezért azt is a szemére veti, hogy titkolózott előtte (én kértem meg rá, hogy ne mondjon semmit). Továbbá amikor megtudta, hogy mi valamennyire érdeklődünk egymás iránt, akkor több fenyegető smst küldött a páromnak (akkor még csak ismerkedtünk), hogy szálljon le rólam, és addig hátráljon meg, amíg nem túl késő.
"Ezt nem értem. Ha nálatok van a családi esemény, akkor nyilván ti ott vagytok. Az meg rátok van bízva, hogy a húgodékat meghívjátok-e."
Én a húgomat és a párját is meghívtam már ilyen eseményre, a húgom jött, a párja nem.
"Ha a szüleiteknél van az esemény, akkor a szüleid döntik el, hogy ki jöjjön, és nem hiszem, hogy a két vő miatt ne hívná meg a két lányát. Ha ez az ő ünnepük, akkor te ne rontsd el ezzel a hisztivel."
A szüleim haragszanak a húgom párjára emiatt. Mi el fogunk menni, ha a szüleink hívnak, nem fogom otthon hagyni a leendő férjem.
"Ha az esemény a húgodnál van, akkor vicces lenne, ha ők elmennének otthonról, hogy ti ott lehessetek."
Jelenleg azon gondolkozom, hogy ha a leendő férjemet a húgom párja nem akarja elfogadni, akkor nem megyek oda többet. A húgommal bármikor találkozom, jöjjön hozzánk nyugodtan.
Nem is értelek egy ilyen bunkó miatt miért fáj a fejed.
Nehogy már a húgod párja kénye és kedve körül forogjon a világ,ha nem hajlandó normális ember módjára viselkedni és még ő szabja meg,hogy te a nővér kivel és hogy járjon.
"arra hivatkozva, hogy fél, kitúrja őt a családból."
Ez EGYETLEN módon lehetséges. Ha a te párod a húgodat veszi el feleségül.
---
Dehogy kell alkalmazkodnod! A vőlegényednek melletted a helye a családi ünnepeken, akinek nem teszik, az majd kitúrja saját magát. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!