Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan tudnám ezt megértetni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám ezt megértetni, vagy kicsit beleéreztetni a férjemmel, ha a szép szó nem működött?

Figyelt kérdés

Van egy 16 hónapos babánk, és elmúltam félidős terhes, kb 20 hónap lesz köztük a korkülönbség. A férjem vállalkozása számára dolgozom a kislányunk mellett pár órát, és az összes házimunkát én csinálom. Segítségem annyi, hogy ha el kell mennem terhesgondozásra, van aki vigyázzon a kislányomra.

A férjem este ér haza, annyit néha segít, hogy megfürdeti a lányunkat. Minden este nagyon-nagyon fáradt vagyok, mert a gyerek 12 kiló, én 50 sem, fizikailag is kimerítő egy nap, plusz elindult nála pár hete a naaagy hisztikorszak, ez idegileg totál le tud estére fárasztani. Hajnalban természtesen én kelek vele, és sajnos az éjszakát sem alussza át, menni kell át hozzá, és azt is én szoktam, a férjem fel sem ébred rá. Ő minden nap számon kéri rajtam, hogy miért vagyok ilyen fáradt, ő még ilyenkor akar velem az üzletről beszélni, és én már használhatatlan vagyok, meg kéri, hogy most is, mint régebben két naponta legyünk együtt. Pl. megjegyzést tett, hogy miért csak hétköznapi fehérnemű van rajtam, keressem elő fürdés utánra az xy-t, ami szexisebb.

Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de örülök, hogy életben vagyok, higyje el, hogy nincs ehhez már erőm, hogy ezzel foglalkozzam, hogy előkeresgessem. És megint szóvá tette, hogy olyan rossz, hogy én minden este ilyen fáradt vagyok. (de azért igyekszem pár naponta együtt lenni vele) Mondtam neki, hogy azért vagyok ilyen fáradt, mert teherbe ejtett, ő az oka:-) - keserédesen.

A lényeg, hogy látszik, hogy elképzelni sem tudja, hogy ez milyen fizikai igénybevétel számomra, hogy kelek éjjel, hajnalban, fejlődik bennem egy fiú, és a kislányomat gondozom, harcolok vele egész nap- mert ez így van. És mellette főzök, hogy tudja vinni a kaját a munkahelyre, no meg magunknak, mosok, takarítok, pakolok a világ legrámolósabb kiscsaja után, és még csinálom a kereskedelmi ügyintézést is neki, ami napi 2-3 óra, de szeretem, mert addig legalább a s.ggemen ülhetek:-) Nyilván mikor a kicsi alszik.

Szóval: kértem, hogy vigyen el valahová pár napra, és semmi nem történt ez ügyben az ég világon, ebből aztán végképp rájöttem, hogy egyszerűen f.ngja nincs, hogy mivel jár ez az egész. Elmagyarázni nem lehet, valahogy mégis szeretném, ha kicsit belekóstolna ebbe, vagy ilyesmi. Egy ötletem volt, hogy egy barátnőmmel veszek egy wellnesskupont, neki meg megmondom, hogy most elmegyek 3 napra, vigyáznia kéne a kicsire, megoldani az ebédet, a napi étkezéseket, tisztába tevéseket, ruhaügyeket, a rendeléseket se felejtse el kezelni, stb. De nem haragból, csak úgy normálisan mondanám. Szerintetek? vagy más ötlet?

2014. febr. 4. 21:00
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

Jó ötlet! :) Szerintem az is elég, ha egy-két napra elmész.

És az is jó, hogy ti ketten menjetek el egy hétvégére, amikor semmi dolgod, csak pihenni, együtt lenni, szeretgetni egymást.

2014. febr. 4. 21:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt tényleg már más nem használ. Hamarosan itt a másik gyerek is, ha most se bírod, akkor meg fogsz bolondulni vagy legalábbis kidőlsz, mert a legkisebb nátha is ki fog fektetni...Drasztikusan rá kell világítani, hogy ez már nem az a helyzet, ami régen volt, neki is erősen alkalmazkodnia kell. ha nem akar, akkor nem kellett volna családot vállalnia.
2014. febr. 4. 21:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
En jo ötletnek tartom, mert amig ezt nem eli ät, nem fogja belätni, hogy te is lehetsz färadt.Sok ferfi sajnos azt gondolja, hogy a felesege csak otthon van es nem csinäl semmit.Segiteni meg sem probälnak."Mer azasszony doga."
2014. febr. 4. 21:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hozzá kell szólnom mint férj a dologhoz. Sajnos ugyanebbe a hibába estem én is. Nem értettem a kisfiunknál, miért fáradt stb, stb, stb amiket leírtál. Nem volt annyi szex, nem volt kedve semmihez csak fáradtan belezuhanni az ágyba. Aztán megérkezett volna a kislányunk, de egy hetet még ráhúzott. Ő a kórházba én pedig itthon a fiúval, naponta jártunk be hozzá. Házimunka, főzés és közben a gyerek tehát minden rám maradt. Na ekkor értettem meg, amikor volt, hogy este 10 órakkor értem odáig, hogy enni tudtam. Kemény dolog háziasszonynak lenni, sok férfi meg sem gondolná. Most itt van a kislányunkkal. Én dolgozom, da ahogy tudok segítek neki. Hétvégén én főzök, ha nem vagyok fáradt megcsinálom a másnapi kaját stb. Kompromisszumokat kellett kötnünk, de sajnos míg terhes volt és nem tapasztaltam a saját bőrömön én sem láttam bele a dolgokba :)
2014. febr. 4. 21:40
 5/9 anonim ***** válasza:
29%

Nem lehet erre mit mondani, mert a férjed munkája teremti meg számotokra az anyagi javakat. Persze, itt senki sem mondja, hogy háziasszonynak lenni könnyű, hogy lenne már az, baromi nehéz feladat, de dolgozni és ezt a feladatot ellátni egy férfi biztos, hogy képtelen. Ezeknek a büntetéseknek sosincs jó vége, nem lehet tudni, mit reagál a másik fél rá. Lehet, hogy egy lavinát indít el és minden sérelem előjön hirtelen a sok stressz miatt, lehet jó vége is, de kiszámíthatatlan. Kicsit kéne csak mindkettőtöknek engedni, nem hiszem el, hogy úgy házasodtatok össze, hogy ezt nem lehet megbeszélni?!

A szex amúgy a te kezedben is fegyver, csak te sem látsz a szemedtől. A férfitól ha kérsz valamit, tudnod kell kérni.

Neked ajánlom a legjobban ezt a videót, minden benne van, amire kíváncsi vagy:

http://www.youtube.com/watch?v=xFaYluSM_1M

2014. febr. 5. 07:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Annyit fűznék hozzá az eddigi hozzászólásokhoz, hogy a saját érdekedben próbálj meg lazább lenni. Ha hisztizik a kicsi, ne dúld fel magad rajta, hamarabb abba is hagyja úgy. Ha szétpakol, ne törődj vele, elég este összepakolni lefekvés előtt. Tanítsd őt önállóságra, mert megbolondulsz. Az én kisfiam 4 éves, és mivel mindig együtt pakoltunk, míg kicsi volt, és nem én csináltam helyette, így már önállóan összepakol. Sok mindent önállóan csinál, elpakolja a mosogatóba a tányérját, egyedül kezet és fogat mos, a szennyest a szennyestartóba teszi... Alapozd ezt meg most. Ami a lényeg, ne idegeskedj! Sok energiát elvesz! Ha lazább vagy, mosolygósabb, akkor kevésbé fáradsz el. Nem kell mindennek tökéletesnek lenni, kivéve a hangulatodnak:)

Nekem szerencsém volt, mert a férjem rögtön átlátta, hogy nehéz baba és még egy gyerek mellett háztartást vezetni, meg most, hogy már 8 órában dolgozom, sok feladat hárul rám. Viszont munka után nem szívesen kapcsolódik bele a háztartás vezetésbe. A kicsi körül segít, megfürdeti, felöltözteti, elpakol utána, vagy kitereget, szóval megosztjuk az esti feladatokat. Hogy a hétvégénk ne takarítással teljen, ezért pedig javasolta, hogy fogad egy takarítónőt, aki hetente jár hozzánk. Fontos neki is, hogy ne legyek fáradt és vele legyek, ezért azt mondja, inkább előteremti erre a pénzt. Ajánlom nektek is, nagyon nagy segítség.

2014. febr. 5. 10:28
 7/9 anonim ***** válasza:

A 4-es számú férfiversenyző hozzászólása olyan aranyos volt,komolyan meghatott :)

Azt meg valaki mondja már meg,hogy egy hisztériázó gyereket hogyan lehet úgy ignorálni,hogy engem véletlenül se ba...on szét az ideg tőle? Mondjuk én még nem vagyok anyuka,de mondhatjuk,hogy a 14 évvel fiatalabb öcsémnek 2.anyja voltam/vagyok,nyilván nem ugyanaz,de azért átéltem helyzeteket. Imádom,szeretem öcsit,de azért volt jó pár olyan nap,amikor hajam téptem majdnem tőle. A visítást hallod,látod,hogy vergődik a földön nagy világfájdalmában a bevásárlóközpont legforgalmasabb pontján,mert nem nem veszed meg,amit nagy szorgalommal behajigált a kosárba,míg te nem néztél oda. Mindenki néz rád,mint a véres rongyra,hogy egy gyereket nem tudsz lecsendesíteni,illetve biztos bántottad. Hogy legyek így nemideges? :D És ez a vergődés naponta 25x megismétlődik...

2014. febr. 5. 15:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Az 5ösnek, hogyne, még azon is szakadjon meg, hogy el tudja vinni a férjét egy pihenős hétvégére, ami ugye a férjnek sem ártana, de szerencsétlen még ezen is agyaljon, meg dolgozzon ezerrel - nem jött le, hogy teljesen kivan?!

És nem csak a férje teremti meg az anyagiakat, mert azon kívül, hogy 20 hetes terhes, neveli a másik gyereket, elvégez otthon mindent (ha jól értem egyedül) plusz naponta 2-3 órát dolgozik. Akkor miért a férje az anyagi rész beteremtője egyedül, aki végigalussza az éjjelt és nyugodtan végzi napközben a munkáját? Nem tudom, próbáltad-e: egész nap toppon lenni úgy, hogy éjjel is ügyeletes vagy és MINDIG, tehát nem egy-egy napról beszélünk, hanem folyamatosan?????

Kérdező, egy eset nálunk: többször volt beteg a gyerek (1 éves volt), voltam kórházban vele, aztán megint összeszedett valamit, egy rémálom volt, nem bírtunk kimászni belőle. Mire nagy nehezen rendbe jött, szerintem a kimerüléstől lebetegedtem, de elég csúnyán, mondtam ha még ezt is elkapja és kezdhetem elölről, felkötöm magam. Lényeg, hogy fogtam, összecuccoltam pár dolgot és bevonultam a városi lakásunkban (az ünnepek alatt volt, hál istennek, a férjem itthon), a kicsit meg vele hagytam (meg volt rá a jó okom, sokat betegeskedik és végképp nem szerettünk volna még egy antibiotikum kúrát). Mit mondjak, azóta sokkal jobban érti, mit jelent nekem egy nap (pedig neki azér sem nem evett, sem a tejecskéből nem fogyott úgy, ahogy nekem, erre számíts, hozzád van szokva, de nem fognak meghalni :-). Az éjjeli műszak nagyon fárasztó, pláne úgy, hogy minden a te dolgod nappal, nincs hétvége, sem egy pihenőnap - a férjed is dolgozik egész hétvégén megállás nélkül?

Nyugodtan hagyd őket egyedül, 1. a kicsinek is használni fog, lehetséges ő jobban tud majd rá hatni, mert mivel kevesebbet van vele, esetleg jobban "tart" tőle valamivel.

2. Utolsó előtti pillanatban vagy, a férjed azért ne haragudj, de nagyon nagyon egoista, nem hiszem, hogy ne látná, mennyire sok ez neked, mi lesz 2 hónap múlva? És mi lesz, ha megszületik a gyerek? Ha szórakoztatóbb éjszakákat szeretne, legalább akkor tehermentesítene kicsit, ilyet még nem is hallottam, hogy lehet valaki ennyire érzéketlen? Kívánságai vannak, de segíteni azt nem, ugye?! Sőt, nem segíteni, hanem kivenni a munkából a részét, végtére is, övé is a gyerek, nemcsak a tiéd, tehát nem neked segít!

Menj csak el, de ne 2 napra, azzal nem mész semmire, mert azzal kapcsolatban majd úgy gondolkodik, hogy 2 nap, azt kibírja különösebb erőfeszítés nélkül is, nem lesz baja a gyereknek sem 2 lazább naptól. Mondd, hogy 3 de inkább 4 nap, én is úgy mentem, hogy nem tudom, hány napig leszek. És megoldotta :-).

Hajrá, legalább kipihened magad kicsit, ő pedig megtanul gondolkodni, ami nem árt neki. Ne veszekedj, szervezd meg és menj, őt pedig állítsd kész tények elé, nem lehet így élni egy kapcsolatban, hogy az egyik fél ennyire tiszteletlen és részvétlen a másikkal szemben :-).

2014. febr. 5. 23:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja, és képzeld, az én párom, azóta kúpot is tud adni a kicsinek, pedig addig azt valami rettenetes nagy dolognak érezte és meg nem csinálta volna én nem tudom, mennyi pénzésrt sem! Határozottn jót tett neki az a pár nap, telefonon mindig ott voltam, navigáltam, hogy melyik vitaminból, homeop.ból mikor mennyit, dícsérd, hogy milyen nagyon ügyes, mennyire jó apa stb. :-). Hidd el, ha sikerül megoldanod, egséz más lesz utána.
2014. febr. 5. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!