Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A húgom párja nem hajlandó...

A húgom párja nem hajlandó szóba állni a leendő férjemmel, ez így korrekt?

Figyelt kérdés

A húgom hat éve él együtt a párjával. A párjának egy barátjával mi egymásba szerettünk, és két éve együtt vagyunk. A húgom párja azóta nem hajlandó szóba állni vele, arra hivatkozva, hogy fél, kitúrja őt a családból. Más okot nem hallottam tőle.

Két éve várok, tűrök, hogy a helyzet javuljon. De nem. Mi azóta eljegyeztük egymást, nemsokára esküvőnk lesz. A húgom párja azonban megmakacsolta magát, nem hajlandó sem békülni, sem szóbaállni a vőlegényemmel. Ő szeretné rendezni a helyzetet egyébként, hogy legalább sikerüljön megbeszélni a problémát.

Nekem ebből nagyon elegem van. Közöltem ma a húgommal, hogy ha az ő párja nem hajlandó rendezni ezt a helyzetet, a továbbiakban én nem leszek tekintettel rá. A családi eseményeken én és a leendő férjem részt fogunk venni. Ha ő nem akar találkozni a leendő férjemmel, akkor ne jöjjön el. Igazam van van, vagy pedig nekünk kell alkalmazkodni?

2014. febr. 27. 15:52
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:

:)

Két évig próbáltam mentegetni, hogy most már hamarosan elszáll a mérge, és rendezni tudja a baját a párommal. De most már pont elegem van ebből. Mi eljegyeztük egymást, a családom szereti a vőlegényem, és nagyon fáj, hogy így alakult, de a továbbiakban nem vagyok hajlandó az ő érdekeit nézni. Mi eljövünk a családi ünnepségekre, ha ő nem akar a párommal találkozni, otthon marad.

Onnan pattant ki a vita, hogy májusban lesz az unokatestvérünk esküvője, ahova hivatalosak vagyunk mindannyian. A húgom pedig megorrolt rám, amikor elmondtam neki, hogy MI KETTEN biztosan elmegyünk, ha az ő párja nem hajlandó találkozni a vőlegényemmel, akkor otthon marad. A húgom szerint a vőlegényem igazán tekintettel lehetne rá, és inkább maradjon otthon, hogy az ő párja eljöhessen. É pedig azt mondtam neki, hogy ezt már nem tolerálom.

2014. febr. 27. 16:48
 12/52 anonim ***** válasza:
47%

#11 helyes

egyébként pedig ha másban normális ember a húgod párja, akkor azért csak elgondolkodnék rajt, hogy nincs-e mégis valami olyan vaj a jövendőbelid füle mögött amitől a húgod párja meg akarná óvni a családot, de a régi barátságra tekintettel nem akarja elárulni, hogy mi a problémája

2014. febr. 27. 16:53
 13/52 anonim ***** válasza:
0%

Azért a "párodat" megismerhetnéd még mielött leszólod a haverját.

Tuti embert ölt vagy valami hasonló a te kis jövendőbeli férjecskéd...

2014. febr. 27. 16:56
 14/52 A kérdező kommentje:

12# akkor álljon elém, és mondja el! Ha meg akar óvni minket, akkor terítse ki a lapjait! De nem teszi, csak mismásol, meg volt, hogy azt vetette a szemére, hogy előbb engedélyt kellett volna tőle kérnie, mielőtt velem randizni kezd. Jelzem, nem 18 évesek vagyunk, én 33, a párom 34.

Én úgy vélem, két év alatt eléggé megismertem a párom, sokszor találkoztam a családjával, a testvéreivel. Egy rendes, dolgos, kedves család mindenestül. Mi együtt élünk, jól kijövünk a mindennapokban, nem szoktunk veszekedni, békében és harmóniában élünk.

2014. febr. 27. 17:04
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

Gyógypedagógusok a szüleim, emiatt sokat mozogtam állami intézetben nevelt gyerekek között, illetve otthon is sok "szakmázást" hallottam, hallgattam.

Inkább arra tippelek, hogy a srác bizonyos fokig érzelmileg sérült az élethelyzete miatt. Az ilyen gyerekeknek a csontig hatoló SÓVÁRGÁS kíséri végig a gyerekkorukat egy család után. Mintát nem látnak, hogy miként működik a család, ezért abban rendesen funkcionálni sem tudnak.

Valószínűleg annyira becses kincsnek érzi a húgod párja ezt a helyzetet, hogy irreális félelmei vannak arról, hogy ebből kikerülhet.

Amit tehettek: a szüleidnek kellene leülnie a sráccal és tényleg vádaskodás nélkül, odafigyelve meghallgatni, illetve biztosítani róla, hogy a szeretetük nem véges. Sőt, minél nagyobb a család, annál jobb.

A srác kissé kitekert logika mentén gondolkozik, fogalma sincs egy család működéséről. Ő ösztönösen annyit érez, hogy megkapta, amire évekig rettentően vágyott és ösztönösen félti.

Hülyén csinálja, ez tény, de mi is onnan nézzük, hogy azt a fajta nélkülözést nem ismerjük, ami neki eddig élete nagy részét jelentette.

Érzelmileg - család szempontjából - ő egy 2-3 éves gyerek szintjén rekedt meg. Nem tudja, hogy pontosan mi a feladata, mik a lehetőségei. A családban felnövő ember automatikusan beleszocializálódik ebbe a közegbe - neki az állami intézmények "küzdj a túlélésért, versengj" állapota jutott. Ugyanis 10-15 szeretetéhes gyerekre jut 1 nevelő, akinek a figyelméért, szeretetéért kénytelenek versengeni a gyerekek. Ő ebben szocializálódott, hogy versengeni kell, nem jut mindenkinek.

Próbáljátok innen megközelíteni - egyúttal egyetértek azzal, hogy a határokat fel kell állítani és vele szemben is elvárásokat támasztani, hogy miképp kell viselkednie a családban.

2014. febr. 27. 17:59
 16/52 anonim ***** válasza:

Szerintem az eddigi válaszaid alapján arra tudok tippelni, hogy mivel nem volt családja gyerekkorába, majd összeismerkedett a testvéreddel, és rögtön lett egy családja, amit nem szeretne elveszíteni. Ha esetleg új személlyel bővül a család, fél, hogy az eddig elért helyét elveszíti. A gond az, hogy pont ezzel a viselkedéssel fognak a szüleid neheztelni rá.

A húgod tudná nagy nehezen megértetni a párjával, hogy attól még, hogy neked férjed lesz, még nem fogja elveszíteni a szeretet, ami eddig körül vette, viszont így szétmarja a családot a jogtalan félelme miatt.

2014. febr. 27. 18:22
 17/52 anonim ***** válasza:
74%

Igazából már az SMS után elküldtem volna a bús f**zba. Mi az, hogy engedélyt kell kérni tőle, hogy veled randizhasson valaki? Azért, mert nevelőszülőknél nőtt fel még nem jogosítja fel, hogy bármit megtegyen következmények nélkül.

Szerintem minél előbb intézzétek úgy, hogy valamilyen családi eseményen ott legyetek mind a 4-en, de a kedves sógor ne tudjon róla előre. Muszáj stresszhelyzetet generálni, hogy kiderüljön mi a baja.

Egyébként első tippem az lett volna, hogy féltékeny a vőlegényedre... És nem a család miatt(ez egyébként nem tartom valószínűnek még ilyen gyerekkorral sem), hanem miattad.

2014. febr. 27. 18:40
 18/52 A kérdező kommentje:

Féltékeny miattam? Úgy érted, hogy irántam érez valamit? Ilyet én sosem tapasztaltam, és elvileg a húgommal nagyon jól megvannak.

Igaz, három évvel ezelőtt összeveszett egy másik barátjával, aki megpróbált udvarolni nekem. Bár azt az igyekezetet én nem vettem észre :) Csak később tudtam meg.

2014. febr. 27. 19:29
 19/52 anonim ***** válasza:
100%
Én is féltékenységre tippelek. Pláne, hogy veszett már össze egy másik sráccal is miattad. Nehéz ügy.
2014. febr. 27. 19:59
 20/52 anonim ***** válasza:
100%

Így csak megerősítettél a tippemben. Amikor összejött a húgoddal, akkor neked volt kapcsolatod. Lehet így próbált közel kerülni hozzád. Amióta megszűnt az a kapcsolatod, azóta pedig hadakozik minden hímneművel a közeledben.

Másra nem lehet gondolni. Szóval mindenképp hozzátok kényszerhelyzetbe, hogy kiderüljön végre. Mert akár így van, akár nem, ez nem normális szituáció.

2014. febr. 27. 20:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!