Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most emiatt tényleg meg kell...

Most emiatt tényleg meg kell sértődni mert nem tudunk elmenni?

Figyelt kérdés

Az unokatesómnak jövőhéten szombaton lesz az esküvője, az ország másik végébe persze.

Eddig ugye úgy volt, hogy megyünk. Viszont a kislányom pénteken elesett az oviba és eltörött a karja. Jövőhéten kedden fog kb kiderülni, hogy kell e műteni. Addigra lesz orvos aki a CT leltet megnézi (de több mint valószínű).

Szóltam nekik, hogy ne haragudjanak de ebben az esetben ezt kihagyjuk. Teljesen fel volt háborodva, hogy ő megrendelte a kaját, ki van fizetve és mekkora bunkók vagyunk.

júl. 21. 13:58
 81/91 anonim ***** válasza:
91%

77, akkor sem verem le senkin a frusztrációmat, ha az anyakönyvvezető is lemondja. Mert emberi lény vagyok, nem egy állat, akit az ösztönei hajtanak. Tudjunk már viselkedni.

Az meg, hogy a ti esküvőtökön nem jelent meg x ember, egyéni szociális probléma. Nyilván nem volt olyan fontos ember, ha a koncert előbbre való volt neki.

Az meg, hogy ki kinek a pénzével játszik… Nem kell 20+ ezres kaja koponyánként és meg van oldva. Aki meg puccparádézni akar, annak ott a mondás: ha van pénz majomra, legyen banánra is. Eszembe nem jutna ősemberré változni, csak mert pár embernek nem én vagyok a világ közepe egy napra.

Bár mi anno 2 tanúval esküdtünk, mert egyrészt semmi kedvünk nem volt szórni a pénzt feleslegesen egy bulikára, másrészt pedig pont úgy jött ki a covid miatt is, hogy nem is lehetett volna lagzizni. Így megmaradt a rászánt összeg és nem kellett nyafogni sem azon, hogy minden meg legyen szervezve.

júl. 23. 09:32
 82/91 anonim ***** válasza:
80%
Pont ezek miatt a kommentek miatt kellene már végre megérteni, egy esküvő mindenkinek csak nyűg. Én elhiszem, hogy két ember szereti egymást, együtt akarnak élni, stb, de ez rajtuk kívül a kutyát nem érdekli. Ha valakit elhívnak egy esküvőre, oda készülni kell, anyagilag megterhelő, arról nem is beszélve, hogy mostanában hétköznapra is tesznek lagzikat, emiatt vegyen ki a meghívott szabadságot. És mindez azért, mert meg ha meghívnak, el kell menni, ha tetszik ha nem. Kötelező ajándékot vinni, kötelező pénzt vinni, kötelező táncolni, stb, kész cirkusz. Én világ életemben úgy voltam, csak esküvőre és temetésre ne kelljen menni. A kérdező példájából is látszik, a kedves menyasszonyt csak az érdekli, nem tudja lehúzni anyagilag az unokatestvérét. Hát én tuti még a kaját se fizetném ki!
júl. 23. 11:15
 83/91 anonim ***** válasza:
54%

#79, 80

Egy rendezvenyszervezo akinek már van ebben tapasztalata biztosan így készül előrelátóan, de az aki életében először és lehet hogy utoljára rendez nagy banzájt nem valószínű hogy ennyire tudja mire számítson, mennyien le fognak amortizálódni.

#81 gratulálok, sikerült kva kulturáltan megfogalmaznod a véleményed. Ja, ezt nem ide.

Senki se hibátlan, (még te sem) mindenkinek lehet rossz napja, mindenki kijohet a sodrabol.

De, sajnos kell 20ezer per fős kaja, mert SEHOL nincs ennyi alatt zabálás. Barátnőmék 20 fős szűk családi lagzit tartották, nekik is 23 ezer per fő volt a kaja, alkohol nélkül, szóval ha csak nem két tanus az egész akkor nem ússza meg az ember olcsóbban.

És érdekes hogy szerinted nem rohadt nagy tiszteletlenség hogy az emberek leszarjak hogy a rokonunk, barátjuk kidob miattuk az ablakon 20-30 ezer forintot. Nem arról van szó hogy nem ki tudják mondjuk fizetni, de ha az illető szól időben amikor még lehet módosítani a létszámot akkor azt a pénzt nyilván tudnák más helyre is rakni.

Mindenkinek közbe jöhet ilyen hogy az utolsó héten eltori a gyerek a kezét vagy bármi megoldhatatlan, de ne mond nekem hogy 80 emberből 20nak az utolsó héten történik valami halaszthatatlan. Ekkora és ennyi véletlen nincs.

A tiszteletnek oda vissza kell működnie, nem normális hozzaallas az hogy "lagzit rendezel, ez van, így jártál muhaha".

júl. 23. 12:26
 84/91 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem fejezzük be ezt a kommentháborút!

-----------------------------

A Kérdezőtől kérdezném, hogy mi újság, hogy van a kislány? Kedd van, megműtik végül?

júl. 23. 12:30
 85/91 anonim ***** válasza:
54%

77.

Ha telik majomra, teljen banánra is!

júl. 23. 13:43
 86/91 anonim ***** válasza:

83.

Ez csak a párnak nagy szám, meg néhány közeli rokonnak, ott se mindnek.

Nekünk volt nem egy olyan, amit lemondtunk még időben (legalábbis ezt mondták) és csak pilláztunk, hogy jutott eszükbe meghívni.

Nem volt olyan közeli a viszony, nem ismertünk volna senkit a lagziban, csak a párt, sőt volt olyan, ahol csak az egyiket.

Lóvésak sem vagyunk és nem is mutatjuk annak magunkat.

Biztos nagyon szimpatikus embernek látnak minket. :D

júl. 23. 13:54
 87/91 anonim ***** válasza:
58%

82esnek annyira igaza van...

Egy lagzi csak arra jó, hogy az ember megsértődjön, ha nem hívják meg, vagy bosszankodjon, ha meghívják :)

Mert azért valljuk be, ritkán olyan fergeteges buli egy esküvő, hogy mondjuk két fő (nyilvan távolabbi rokon vagy ismerős) boldogan költsön rá minimum 50 ezret, és még akkor is kellemetlenül érzi magát, mert tudja, hogy azzal is csak nullán van a pár...

Bár az az igazság, hogy én csak olyan esküvőt tartottam, aminek az árát rászántam, tehát ha valaki adott valamit, annak örültem, de nem vertem magam olyan adósságba, aminek a törlesztésére már gondolatban be is hajtottam a pénzt a meghívottaktól.

A kérdező unokatesója nyilván igen, így járt.

Jó lenne tudni, mi lett a kislánnyal...

júl. 23. 13:58
 88/91 A kérdező kommentje:

Egyébként szívesen mentünk volna, rég volt ilyen hogy a nagy távoli család is össze gyűlik.

Sajnos műteni kell a kislányom. Holnap reggel ő lesz az első elvileg. És ha minden jól megy pénteken kora délután a főorvosi vizit után haza mehetünk. Nagyon aggódom. Most foglaltuk el a kórtermet nemrég. Szerencsére itt maradhatok vele.

júl. 23. 15:06
 89/91 anonim ***** válasza:
100%
Jobbulást és kitartást!
júl. 23. 15:33
 90/91 anonim ***** válasza:

Ez csak a párnak nagy szám, meg néhány közeli rokonnak, ott se mindnek.

Attól még nem muszáj az esküvő előtti napon benyögni hogy ja, amúgy nem megyünk mert hát nincs aki vigyázzon a macskára vagy locsolni kell a pázsitot. Hanem lehet időben szólni mint ahogy ti tettétek.

Persze a kérdező esete valóban váratlan, de ez a lemondások 1 százaléka szokott lenni.

És lehet hogy valakinek telik majomra és bananra is, de ha tudja előre hogy azt a banánt nem eszi meg senki akkor inkább elköltené almára.

júl. 23. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!