Mennyire alap dolgok ezek egy esküvő szervezésnél, ahol idősek is vannak?
Pl. hogy segítség nélkül el tudjon jutni wc-re, legyen légkondi ha nyárra szervezik, legyen megszervezve, hogy 80+ éves emberek hogyan jutnak oda és utána haza.
Ezek csak nekem tűnnek alap dolgoknak? Mert már a harmadik olyan esküvőn leszek, ahol nem figyelnek ilyesmire és engem rettenetesen zavar, hogy ennyire bunkók a házasulandó párok (mi figyeltünk ilyenekre, mikor mi szerveztük).
#78 Egy éve havonta egyszer biztos el van mondva, hogy az esküvőn találkoznak. Ha nem akarják, hogy menjen, akkor nem kell meghívni.
#79 két különböző személyről beszélünk. Ott barátként voltam meghívva, de elég mély nyomot hagyott a könnyeivel küzdő nagymama, aki nem tudott bejutni az esküvőre (pedig az étteremben volt). Az idősek ugyanúgy készülnek erre, mint a gyerekek a szülinapjukra, ha az utsó pillanatban kiderül, hogy nem mehetnek az óriási csalódás.
Mi pl mehettünk volna piszok olcsón egy művház éttermébe, de emelet és lift csak kezelővel, aki nem jön be hétvégén. Nyilván nem opció kerekesszékes nagynénivel.
Szerintem semmibe nem fáj odafigyelni azokra, akiket meghívunk.
Na lassan csak meglesz a 100 válasz.
Mestertroll: különös ismertetőjegye, hogy semmilyen tanács nem jó neki, mindenre is van kifogása, ha lebukik akkor sem kullog el, hanem rátesz még egy lapáttal.
#83 Nem a helyszínen szembesült vele mindenki, hogy a "ti gyertek csak vendégként, mi mindent megoldunk pár" rohadt jól megoldott mindent.
A cipelést meg úgy gondolod, hogy valahogy felküzdik műtéti sebbel a nagymamát a csigalépcsőn majd vissza mindig, mikor pisilnie kell?
Menj már el egy idősek otthonába 1-2 hétre...
Ilyen helyeken az esetek döntő többségében van lift - pont a nehezen mozgó időseknek.
Ha pedig csak néhány lépcsőről van szó a bejáratnál, akkor a személyzet készségesen segíteni szokott. Eleve nekem az is furcsa, hogy esküvőt vállalnak olyan helyen, ahol ennyire nehéz a bejutás. Egy esküvőn természetes, hogy 1-99 év között bármilyen korú és egészségi állapotú ember lehet. Erre az üzletvezetőnek kellett volna gondolnia, mikor megkeresték őket a fiatalok.
#87 Mert rohadt megalázó :) én megértem :)
Neked is megalázó lenne bevallani, a násznép előtt, amihez nem értesz, ha utána mindenki hülyének nézne miatta.
Neki is megalázó, hogy annyira béna, hogy nem tud felmenni egy lépcsőn.
Végre egy normális esküvő, ami a természetben van, és kertiparti jellegű! A nagyim ezt élvezné a legjobban. Kivinnénk neki a hintaszékét, és elüldögelne ott szívesen, nézné a fiatalokat. Légkondi minek este 7 után szabadtéren?
Kicsit túlzásba esel. A nagyi nem vállalta hogy fellép kettőt egy toitoi elé tett rámpán? A füvesitett rész meg azért egy bottal vagy egy férfi kísérővel nem tragédia, 80+osan is megoldották nálunk a szabadtéri sutogesnel az idősek. Ne egy fesztiváli budit vizionálj, azért családon belül nem szoktak összeokadva hagyni a wct. Teljesen jó a toitoi, tiszta mikor kiviszik. A többi a használókon múlik.
Azt, hogy ki hogy és hová közlekedik, jut haza nem az ifjú pár feladata, nálunk ezt megoldjuk mindig családon belül. Sőt, ha van szabad hely, az örömanyákon keresztül ment a felajánlás rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!