Mennyire alap dolgok ezek egy esküvő szervezésnél, ahol idősek is vannak?
Pl. hogy segítség nélkül el tudjon jutni wc-re, legyen légkondi ha nyárra szervezik, legyen megszervezve, hogy 80+ éves emberek hogyan jutnak oda és utána haza.
Ezek csak nekem tűnnek alap dolgoknak? Mert már a harmadik olyan esküvőn leszek, ahol nem figyelnek ilyesmire és engem rettenetesen zavar, hogy ennyire bunkók a házasulandó párok (mi figyeltünk ilyenekre, mikor mi szerveztük).
#70 Szerintem érezd magad remekül. Kicsit közelebb kerültél, hogy a pokolba kerülhess. :) Hat oldalon keresztül mindenbe csak belekötsz. Semmilyen megértést és empátiát nem tanusítasz. De legalább találtál valamit, amibe beleköthetsz. Igen, lesz bogrács és pizza is, teljesen mindegy, mert abból sem ehetek...
Viszont a bográcsot tudtuk, hogy nem csak a pizza úgy volt kommunikálva, hogy hoznak étteremből kaját lehet majd választani. Erre kiderül, hogy pizza...
De igazad van, nem érdemes téged győzködni, meg vagy róla győződve, hogy egy 14 éves vagyok és csak unatkozásképp kötözködsz.
További kellemes napot!
#72 Sajnos a szüleim nem tudnak vezetni.
Az örömszülők tudnak, de ők kb. tényleg csak a vasárnapi ebédre jönnek fel nagyimhoz, ha épp belefér a programba. Az, hogy mondjuk elmosogassanak, csak akkor jut eszükbe, ha külön felkérést kapnak rá kb.
És az is fura, ha nekik kell két óra után lelépni az esküvőről, meg fél órákra, ha nagyimnak pisilnie kell. De nem tudom, hogy erre mondjuk az ifjú pár miért nem gondolt, amikor megszervezte és havi rendszerességgel újra és újra meghívta nagyimat.
Főleg, hogy felém egy kérdés nem volt, hogy tudom-e vállani, hogy kísérőt játszok egész este. Vagy esetleg erre sem lett volna szükség, ha normális helyre szervezik az egészet, ahol van mozgáskorlátozott wc és mondjuk ott is lehet aludni, így le lehetne fektetni nagyimat.
De az előző esküvőn ahol voltunk, a nagymama nem tudott a lépcsőktől bejutni az étterembe. Utána az örömanya vitte haza - két órát volt távol egyet oda, egyet vissza. Ott is az ifjú pár szervezte és "nem gondolt rá", hogy a nagyi nem tud felmenni a műtétje miatt a lépcsőn (majd három emeletet le a wc-hez).
Pont az ilyen tapasztalat miatt mentem oda korábban, hogy megnézzem, hogy milyen a hely, de azért erre nem számítottam.
#73 Én is ezt látom :(
Tényleg nem kell akkor erre meghívni a rokonokat, a többiek összedobhatnak egy nagy bulit. Senki nem sértődött volna meg, hogyha csak egy közös ebédet tartanak szűk családban vagy állófogadást és aztán elmennek a barátaikkal bulizni.
De ezen az idősebb rokonok nem fogják magukat jól érezni. Már 40 évesen sem mindenkinek buli egy ilyen bográcsozós event, ahol inkább a bokrot használod, mint a wc-t és szétfőssz a melegben.
Ők meg idehívnak több idős embert (nagyim a legidősebb, de még lesz egy 80-as pár, meg néhány 70 éves).
Látom felakadt a lemez. Nem megfelelőek a körülmények egy idős beteg asszonynak, felfogtuk. Te viszont nem fogod fel, hogy nem kötelező elmenni.
Meghívták a nagyit, illendőségből, de nyugodtan mondhat nemet. Azt sem fogod fel, hogy bármennyit is hisztizel, az esemény nem olyan lesz, amilyet te akarsz. Alkalmazkodsz vagy nem mész el, ezek a lehetőségek.
Nagymami folyton esküvőkre jár, noha pár lépcsőn se tud felmenni. Okvetlen el akar menni az erdőn-mezőn tartandóra is, ahonnan jó kis séta még a WC-hez eljutni is. A gyerekének a családja úgy próbálja (?) gondját viselni, hogy sem a férjnek, sem a feleségnek nincs jogosítványa, így a mamit még autóval se tudják sehova elvinni.
Az ő lányuknak meg jóformán semmit se vesz be a gyomra a szó valódi és átvitt értelmében egyaránt.
Hát titeket így együtt cirkuszban kéne mutogatni, mint látványosságot!
#76 Egyetértek, csak akkor ne hülyítse be a fél családot ezzel.
#77 Köszi! Igyekszem a legjobbat kihozni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!