Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire alap dolgok ezek egy...

Mennyire alap dolgok ezek egy esküvő szervezésnél, ahol idősek is vannak?

Figyelt kérdés

Pl. hogy segítség nélkül el tudjon jutni wc-re, legyen légkondi ha nyárra szervezik, legyen megszervezve, hogy 80+ éves emberek hogyan jutnak oda és utána haza.

Ezek csak nekem tűnnek alap dolgoknak? Mert már a harmadik olyan esküvőn leszek, ahol nem figyelnek ilyesmire és engem rettenetesen zavar, hogy ennyire bunkók a házasulandó párok (mi figyeltünk ilyenekre, mikor mi szerveztük).

2022. júl. 20. 07:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/110 anonim ***** válasza:
96%

Öhm... Szóval ahhoz nem hall elég jól, hogy taxit hívjon, de a barinőkkel napi szinten skypol és simán leszervez 10 fős vendégséget. Teljesen önellátó, simán intézi a banki ügyeit, de a fiát nem tudja felívni, hogy Lacikám, akkor eltudtok vinni a Piriék esküvőjére?

Bocs, de ezek alapján ez részedről csak hiszti és rosszindulat. Ha meg nem is várod "őszinte örömmel" az esküvőt, akkor mi a pitsának mész el oda álszenteskedni? Irigy vagy a menyasszonyra, vagy mi bajod van?

2022. júl. 20. 09:52
 22/110 anonim ***** válasza:
97%

Kicsit fordítva ülsz a lovon.

Nagymamám 83 volt, mikor egyik unokatesóm házasodott. Úgy hogy magasvérnyomása, s minden baja volt, s még agyvérzése is volt az előtt pár évvel. Annyiban volt másabb a többi vendégtől, hogy a leányosháznál az udvaron nem állt, hanem egy idő után ült egy random bentről hozott széken, egy másik vénasszony mellett.

WC hol kellene legyen? A templomban nincs, sose volt, a vendéglőben a lagzin mindehol van mindenkinek.

Miben nehezebb egy 80+-osnak eljutni egy esküvőre, mint bárki másnak? Ők is meg tudják oldani, ha akarják.

Légkondit meg egyáltalán hova akarsz te tenni? S hogy?

2022. júl. 20. 09:56
 23/110 A kérdező kommentje:

#22 Igen. Mert skype-n látszik a másik szája.

Telefonálni nem tud, segítséget kérni meg nem szokott.

Az esküvőkön egyedül a táncot szeretem, de itt nem lesz :) Helyette tábortűz lesz és bográcsozás 36 fokban :).

Szerintem neked is ez a kedvenc hétvégi programod, főleg, hogy enélkül is van elég feladatom. :)

2022. júl. 20. 09:58
 24/110 anonim ***** válasza:
90%

Na megvan honnan fúj a szél. Irigy vagy és dögöljön meg a "gazdag" külföldön élő rokon, hogy nem költ annyit az esküvőjére amennyit te, hát ő a külföldi fizujából megtehetné.

Szerintem ne is menj el, abból majd tanulnak a piszkok.

Áldás az ilyen "kedves" rokon...

2022. júl. 20. 10:00
 25/110 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kerdezo, meg mindig nem kötelező program az esküvő és q lagzi, hacsak nem te vagy a menyasszony vagy a vőlegény. Maradj otthon, ha nem tetszik q program.

Amúgy elarulom, te is rendelhetsz taxit a nagyinak. Telefon felemel: Jó napot kívánok, Augusztus 13.-ra, 11orara szeretnék egy autót Alsokismackofakvara, a Lekvár utca 14 szám elé. Idős hölgy lenne az utas, esetleg a sofőr megtenne e, hogy felmegy érte és lekiseri?

Ennyi

2022. júl. 20. 10:02
 26/110 anonim ***** válasza:
87%

Továbbra sem értem, hogy süket, vak, maga alá csináló illetőket minek kell esküvőre vinni.

Tegyük fel, van légkondi, luxi budi meg minden, mégis rosszul lesz, lehet hívni a mentőket. Ez kinek hiányzik?

Lehet közvetíteni skype-on, szájról le tudja majd olvasni az igeneket.

Szerintem állíts magadon, mert ha a férjeddel is ilyen kretén vagy, hamarosan nem a budival kell foglalkoznod, hanem a válóperes ügyvéddel. Én már úgy kivágtalak volna, mint a macskát.

2022. júl. 20. 10:03
 27/110 anonim ***** válasza:
96%

Májusban volt az esküvőnk. Picit aggódtam előtte, hogy esetleg pont hideg lesz és eső és fázni fogunk a félig nyitott tereaszon, mert tavaly ilyentájt rossz idő volt. Végül 32 fok volt és majd' elájultunk a melegtől. Légkondi, terasz lévén, nem volt. Kint a vendéglő kertjében a szaletliben hűsölt, akinek bent nagyon melege volt, a nyitható ablakok kinyitása után is.

A vendégek maguk oldották meg az odajutásukat. Annyit szerveztem, hogy a szállásukhoz, amit foglaltam a messziről érkezőknek, béreltem egy kisbuszt, hogy odahozza őket a vendéglőbe, hogy tudjanak alkoholt inni, majd késő este vissza is vitte őket.

Amúgy mindenki maga fogott össze a családjával és megbeszélték, ki kivel jön. A 75 éves keresztanyám volt a kivétel, akinek egy rokon felajánlotta a fuvart, de nem fogadta el, akivel ő akart jönni, nála teltház volt az autóban:) végül nem jött el, mert neki az egészsége miatt megterhelő lett volna az út is, a lagzi is. Nem haragudtam érte - lehet 75 évesen én se akarnék panzióban aludni 1 éjszakát sem. A nővére, aki 78 éves nagynéném, eljött a gyerekéékkel és egész sokáig bírta, jól is érezte magát.

Összességében, nyilván az ifjú pár gondoskodik a vendégek kényelméről, de nem túl régi emlékeim szerint van ezzel a szervezéssel elég gond. Nem hinném, hogy az összes vendég minden problémáját a nyakunkba kellett volna venni. És ők ezt egyáltalán nem is várták el.

2022. júl. 20. 10:07
 28/110 A kérdező kommentje:

#26 Továbbra is, hiába rendelek taxit, nem jár ki sötétedés után. És féltem, hogy baja lesz, kifárad egy hosszú nap után, ha nem kap napszúràst.

És igen, intézem, ahogy foglaltam neki szállást, de cserébe egy légyszí jól esett volna.

2022. júl. 20. 10:08
 29/110 anonim ***** válasza:
97%
Tehát ez nem a nagymamáról szól, csak minden áron bele akarsz marni a mocskos külföldi rokonba. Irigység csúnya dolog.
2022. júl. 20. 10:09
 30/110 anonim ***** válasza:
91%

"Nyilván visszajön, nagyimtól mi is ennyit kaptunk nászajándékba, "

Én semmit sem kaptam nászajándékba senkitől, mondjuk a nagymamámtól, akinek volt kb. 100 ezer a nyugdíja egy puszin kívül nem is fogadtam volna el semmit, de hát nem vagyunk egyformák, valakinek ráfér a pofájára, hogy 500.000 Ft-ot kivegyen a süketvak nagyanyja zsebéből. Szuper ember vagy öcsém! Jogodban áll lenézni mindenkit!

2022. júl. 20. 10:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!