Mi a menete a polgári esküvő szervezésének?
Külső helyszínen tartanánk, de mi a teendő, ha a helyi anyakönyvvezgők mind foglaltak aznap?
Bárhonnan hívhatunk ki oda anyakönyvvezetőt?
A külső helyszí regisztrált, tehát ezzel nem lenne gond.
Nem fognak kimenni. De persze próbálkozhatsz.
Van olyan is, hogy előtte összeházasodtok csak a tanúk előtt és a helyszínre meg hívtok valakit aki eljátssza a szertartást. Velük több dolgot lehet.
Úgy tudom, hogy külső helyszínre csak a területileg illetékes anyakönyvvezető(k) megy ki.
Tehát vagy néztek egy másik napot.
Vagy néztek egy másik helyszínt, ami más településhez tartozik.
Ahogy az 5-ös mondja
Illetve annyit hozzá tennék 3. lehetőségként, hogy az is lehet h aznap és azon a helyszínen tartotok egy kamu esküvőt szertartás vezetővel, egy másik napon meg bementek 2 tanúval az anyakönyvvezetőhöz aláírni a papírokat
Köszönöm a sok választ!
Még olyan kérdésem lenne, hogy ma beszéltem az illetékes járási hivatallal és említette, hogy a személyes találkozóra vigyünk magunkkal egy nyilatkozatot, amelyen szerepel, hogy kvázi mindkettem szeretnénk a házasságot.
Ehhez van külön formanyomtatvány? Neten nem találtam.
Egyébként úgy van, ahogy írtátok és augusztusra be is jegyzett "ceruzával" a külső helyszín megjelölésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!