Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire alap dolgok ezek egy...

Mennyire alap dolgok ezek egy esküvő szervezésnél, ahol idősek is vannak?

Figyelt kérdés

Pl. hogy segítség nélkül el tudjon jutni wc-re, legyen légkondi ha nyárra szervezik, legyen megszervezve, hogy 80+ éves emberek hogyan jutnak oda és utána haza.

Ezek csak nekem tűnnek alap dolgoknak? Mert már a harmadik olyan esküvőn leszek, ahol nem figyelnek ilyesmire és engem rettenetesen zavar, hogy ennyire bunkók a házasulandó párok (mi figyeltünk ilyenekre, mikor mi szerveztük).

2022. júl. 20. 07:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/110 anonim ***** válasza:
90%
Tudod kérdező, azt én értem, hogy a nagymamádnak megalázó, ha felsegítik a lépcsőn. Az vajon nem megalázó neki, hogy az unokája úgy beszél róla ország-világ előtt a neten, mintha testi-szellemi fogyatékos lenne? Nem vagyok benne biztos, hogy a nagyi tud róla egyáltalán, hogy ő ennyire elesett, segítségre szoruló és mindentől rettegő ember...
2022. júl. 20. 15:26
 102/110 anonim ***** válasza:
98%
Én azt nem értem, ha valaki ennyire segítségre szorul, de megalázó neki, ha segítenek, az miért akar elmenni? Ismerek olyan embert, aki nehezen mozog, de szégyellne tolókocsival menni. De ő nem is igyekszik, hogy minden programon ott legyen, ahol valakik összejönnek. Inkább kifejezetten visszavonult életet él, mivel nehezen mozog.
2022. júl. 20. 15:32
 103/110 anonim ***** válasza:
97%

Pont ez az, utolsó, amit én se értek: ha ilyen nehézkes a dolog, akkor minek erőlteti, hogy megy? Meg már megbocsásson a világ, de friss műtéti sebbel semmi keresnivalója nincs senkinek emberek között, nemhogy lakodalomban, maradt volna otthon, nem a helyszínen kell sirdogálni, hogy nem tud wc-re menni, mert az galád módon az emeleten van.

Kérdező, az az érzésem, hogy akákán is a csomót keresed, és mindenáron szapulni akarod azt a lagzit a szervezőivel együtt. Ha neked ennyire fontos a nagyid kényelme és igényei (mert ezek szerint se a mamának nem jutottak ilyesmik az eszébe, de az arának), akkor magadtól kellett volna felajánlanod, hogy gondoskodsz róla az ünnepség alatt, nem itt mindenki háta mögött fröcsögni, meg önigazolást keresni, hogy miért vagy te a legjobb mártír, aki egyedül törődik az öreglánnyal, és mekkora áldozat neked ez a putris esküvő, hogy menne mindenki a fenébe, hogy téged ilyenbe kényszerít :S Szánalmas vagy!

2022. júl. 20. 15:54
 104/110 anonim ***** válasza:
100%
Első sorban azt lenne érdemes megérteni, hogy az esküvő meg a lagzi nem értetek, nem a rokonságnak szól, hanem egyes egyedül a házasulandó párról. Mindenek felett áll az, hogy ők milyen lagzit akarnak maguknak. Teljesen felesleges olyanokba belekezdeniük, hogy Manci néninek és Pityu bácsinak mi hogy legyen, mi tetszene, mert úgyis mindig lesz legalább egy ember, akinek valamivel baja lesz. Friss sebbel meg ne haragudj, a mama volt butuska, hogy nem maradt eleve otthon. Az pont olyan, hogy bárki ép eszű ember megérti, hogy nemrég műtötték, pihenjen otthon. Az írásodból meg az derül ki, hogy te voltál aki önként kezdett intézkedni a mama körül, de most mégis ki vagy akadva, hogy miért neked kell. Nem "kell", senki sem kötelez rá, te kezdted el önként. Ha ennyire körülményes az öreglány, akkor vagy tűrsz és csinálod ahogy megszervezted (fuvarozod ha mosdóznia kell, stb), vagy leveszed magadról a terhet, igyekszel mulatni egy jót és a mama (aki hol furán életképes, hol csak a falba kapaszkodva marad talpon) oldja meg, vagy nem mész el ha már amúgy is annyi kifogásolnivalód van az egész bulival kapcsolatban.
2022. júl. 20. 17:12
 105/110 anonim ***** válasza:
19%

Első sorban azt lenne érdemes megérteni, hogy az esküvő meg a lagzi nem értetek, nem a rokonságnak szól, hanem egyes egyedül a házasulandó párról.

Nem. Onnantól, hogy vendéget hívok, kutya kötelességem gondoskodni arról, hogy jól érezze magát.

2022. júl. 20. 17:23
 106/110 anonim ***** válasza:
98%
Nagyon furcsa ez a nagymama. Egyik nap elmegy az otb-be, másik nap alig bír ráülni a budira. Egyik nap 10 főnek főz, sürög forog a konyhában, még mosogat is, mert a galád vendégek nem mosogatnak, másnap már csak a falba kapaszkodva tud egyáltalán megállni a lábán. Érdekes, érdekes...
2022. júl. 20. 17:27
 107/110 anonim ***** válasza:
98%
Valamennyire igen, viszont az egész buli arról szól, hogy a házasságot ünnepeljék meg. És ha már olyan esküvőt csinálnak, ahol nem csak a legeslegközelebbi rokonok, barátok lesznek ott, hanem távolabbi rokonok is, ott nehezen lehet mindenki kedvére tenni. Mindig lesz olyan, akinek valami nem tetszik. Az elmúlt pár évben voltam néhány esküvőn, mindig volt valaki aki panaszkodott valamire. Hangos a zene, miért olyan zene szól, túl nagy a tánctér, miért nem elegánsabb a pincérek ruhája, miért nem hoznak egyből innivalót amint megitta ami a poharában volt, sótlan a kaja de inkább panaszkodik hogy nem annyira sós ahogy ő szereti, ahelyett hogy megfogná a sószórót és megoldaná a gondját. De voltak olyan gondok is, hogy a vőlegény nagyapjának a tesójának az egyik felnőtt gyerekének nem tetszett hogy olyan helyre ültették, ahol nem látott rá rendesen a párra. Egy esküvő a házasuló párról szól, szerintem nem feltétlen azzal kellene foglalkozniuk, hogy minden egyes meghívott élete legjobb kiszolgálását kapja.
2022. júl. 20. 17:36
 108/110 anonim ***** válasza:
97%

Hihetetlen undorító, ahogy mindenbe is belekötsz meg mindent is kitalálsz már utólag, hogy a magad előnyére próbáld írni a sztorit.

Indultunk onnan, hogy van egy szimplán nehezen mozgó idős, ehhez képest ott tartunk, hogy kb inkontinenciás, teljesen életképtelen megkérdezni egy embert a rokonságból vagy intézni egy taxit, de amúgy simán eljár a bankba meg tudja kezelni a Skype-ot, ja és a legvégén érdekes módon már te is szegény kis gluténérzékeny vagy és nem tudsz enni semmit (az ebből a szempontból általában nem problémás bográcsos kajából, ami ekkor hirtelen pizzává változott, persze utólag ezt is megpróbáltad kidumálni).

2022. júl. 20. 17:52
 109/110 anonim ***** válasza:
98%
Ha igaz a sztori, szerintem itt a nagyival lehet nincs is semmi valódi gond, csak a kérdezőnek van problémája a friss házasokkal, és/vagy amúgy is olyan ember, hogy mindenben keresi a szálkát. Ha nem talál, akkor megteremti. Jelen esetben úgy, hogy intézkedik a nagyinak, ami számára teher, úgy tesz mintha mindenki is elvárná tőle hogy a lehető legkényelmetlenebbül érezze magát. Ha a nagyi 3 kiló húsból csinál vasárnapi ebédet, jár a bankba meg azért tesz-vesz a ház körül, akkor csak nincs akkora probléma. Hacsak nem a kérdező akar ezen csámcsogni, hogy Joliék esküvője milyen sz.ar volt, mert akkora tulok volt mindkettő, hogy szegény Rozi mama ezt meg azt sem tudta megoldani, így meg úgy kellett fuvarozni a külön bérelt szállásra mert neki csak az a wc felelt meg a használatra, bla bla bla. Ha annyira kínos lenne a néninek ha valaki segít neki, akkor az is kínos lenne neki, hogy ha pisilnie kell, akkor valakinek a lagzit ott kell hagyni, hogy kocsival elvigye egy külön bérelt helyre 2 perc mosdózás miatt, aztán vissza.
2022. júl. 20. 18:04
 110/110 anonim ***** válasza:
96%

Azt írtad, le kellett adni, ki milyen pizzát kér a bográcsozáshoz (wtf?). Akkor nem jutott eszedbe, hogy gluténérzékeny vagy, mikor bemondtad, hogy sonkásat kérsz. Érdekes. De tegyük fel, hogy így volt (van több gluténérzékeny ismerősöm is, ha kajálni hívom őket, még mindig az az első, hogy emlékeztetnek az érzékenységükre, pedig emlékszem rá, és ezt tudják ő is. Ennek fényében erősen fura, hogy neked nem jutott eszedbe, de oké.) Elmeséled, hogy mi akadályoz meg abban, hogy felhívd a párt, hogy elmondd nekik, hogy neked gluténmentes kellene? A pörköltben mi olyan dolog van, amiben van glutén?

Van cukorbeteg, Crohn-beteg ismerősöm is. Mindegyik elfogadta, hogy nem eheti azt, amit a többség, és soha egyik se hisztizett ezen társaságban. Meghívásnál mindegyik jelzi, hogy fel lehessen készülni rá. Szólnak előre. Soha nem tapasztaltam, hogy egy ilyenre az lett volna a válasz, hogy nem tudunk mit csinálni, oldd meg. Főleg azért, mert ezek annyira gyakori érzékenységek, hogy könnyű rájuk diétás ételt találni.

Néma gyereknek meg anyja se látja a fától az erdőt.

2022. júl. 21. 10:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!