Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire alap dolgok ezek egy...

Mennyire alap dolgok ezek egy esküvő szervezésnél, ahol idősek is vannak?

Figyelt kérdés

Pl. hogy segítség nélkül el tudjon jutni wc-re, legyen légkondi ha nyárra szervezik, legyen megszervezve, hogy 80+ éves emberek hogyan jutnak oda és utána haza.

Ezek csak nekem tűnnek alap dolgoknak? Mert már a harmadik olyan esküvőn leszek, ahol nem figyelnek ilyesmire és engem rettenetesen zavar, hogy ennyire bunkók a házasulandó párok (mi figyeltünk ilyenekre, mikor mi szerveztük).

2022. júl. 20. 07:41
 61/110 anonim ***** válasza:
96%

"Egy normális esküvőt élveznék és várnék."

De ez nem lesz normális esküvő, és ezzel nem a helyszínen szembesülsz, hanem hónapokkal előre tudod. Innentől továbbra sem értem, hogy mit szenvedsz, mit vergődsz, miért nem maradsz otthon? Borzasztó ember vagy.

2022. júl. 20. 11:11
 62/110 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem a nagyinak semmi gondja nem lenne, csak a kérdező kavar. Nem meri felvállalni, hogy az ő kényes fenekének nem felel meg a mobil budi, és nem bírja a pocakja a táborozós kaját, csak a hotelben felszolgált lazacfalatkákat. A nagyira meg minden rá lehet kenni, mert hát jajj ő csak a nagyinak akar segíteni.
2022. júl. 20. 11:17
 63/110 A kérdező kommentje:

#57 toi-toi wc... Leírhatom még 5x, ha nem érted. Nem tud egyenetlen talajon járni. Nem tud fellépni a toi-toi wc-be, ha magasan van és csak ülve tud wc-ni.

55-56 Ha nem megyek, akkor a nagyim, akinek minden vágya menni, hogyan fog eljutni? Fél éve erre készül, megvette az ajándékokat, kivette a pénzt, kérdezte ki fog beszédet mondani, kell-e neki stb. De nem érzem, hogy csak az én feladatom lenne megszervezni...

2022. júl. 20. 11:18
 64/110 anonim ***** válasza:
90%
Pont ezt akartam írni, amit a 62-es. Süt az egész kérdésből a fontoskodás meg a mártírkodás.
2022. júl. 20. 11:18
 65/110 A kérdező kommentje:
#60 Igen, egy normális éttermi esküvőn így van. Itt nem lesz három fogàsos menü, mert pizza lesz, mert kapaszkodj meg, nincs étterem(!). Egy mezőn vagyunk. Még a székeket is mi visszük, ha nem akarunk a fűben ülni. És előre le kellett fixálni a pizzákat, és akkor nem gondoltak rá, hogy gluténmentes is legyen. Ezen kívül lesz pogácsa. Torta nem, mert az megromlana.
2022. júl. 20. 11:27
 66/110 anonim ***** válasza:
94%

Akkor szépen felhívod az arát, hogy legyen kedves gondoskodni a nagyanyjáról és annak speciális igényeiről az esküvő ideje alatt, mert nem a Te dolgod! Ahelyett hogy itt mártírkodsz, fel kellene emelni a telefont és ezeket elmondani, hogy ennek megfelelően tudja ő is szervezni a napot. Nem kötelességed, de ha önként nekiálltál szervezkedni, meg pörögni a témán, akkor ne őket szidd...nyilván nem véletlen szerveznek ilyen csövi esküvőt, nekik vagy ez jön be, vagy erre van keret.

Ha meg neked ennyire rangon aluli, meg nem az ízlésednek megfelelő, akkor nem kell elmenni; senkinek nem hiányzik, hogy megsértsd őket akár egy gesztussal, akár tényleges kijelentéssel az esküvőjük milyensége miatt.

2022. júl. 20. 11:28
 67/110 anonim ***** válasza:
90%

Minden vágya elmenni, fél éve erre készül, mikor ezer és egy olyan dolog lesz az esküvőn, ami neki nem lesz megfelelő.

Alighanem demens már szegény, és nem tudja felmérni, hogy ezek a körülmények nem neki valók. Nem érzékeli a különbséget egy éttermi vacsora és egy terepen megtartott rendezvény között. A gyerekeinek lenne a dolga, hogy megértessék vele mindezt. Nem is értem, te unokaként mit ugrálsz, amikor valamelyik szülőd a gyereke a nagymamádnak. Neki kéne felmérnie, hogy a nagymama állapota mit tesz lehetővé és mit nem, és ha elmennének, akkor elvinni, és ott adott esetben WC-re kísérni vagy egyebek. Vagy megértetni a nagyival, hogy ez neki való program lesz és maradjon inkább otthon.

2022. júl. 20. 11:29
 68/110 A kérdező kommentje:

És a csúcs benne, hogy eddig az volt kommunikálva, mikor kérdeztük, hogy persze nagyim is nyugodtan jöjjön, szívesen látják, meg lesz oldva minden.

Ha két hete nem megyek oda megnézni, hogy milyen a hely, akkor semmi nem derül ki. (Se a térerő, se a wc, se az, hogy nincs konyha, csak gyanús volt, hogy a honlapon nincs semmi).

2022. júl. 20. 11:32
 69/110 anonim ***** válasza:
91%
Na pár oldallal ezelőtt még bográcsozás volt, hogy lett azóta pizza? Unatkozol nagyon? Kis kamus. Eredj inkább ki a strandra.
2022. júl. 20. 11:33
 70/110 anonim ***** válasza:
94%

Bukta! A múltkori pizzás esküvős kérdés is a tied, hogy így sikerült belekavarodni? Mond legalább, hogy a melóban unatkozol, nem pedig otthon vagy ennyire szánalmas, hogy nem tudod mással elfoglalni magad.

(Ui.: Igen, én a melóban unatkozok. =D)

2022. júl. 20. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!