Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire alap dolgok ezek egy...

Mennyire alap dolgok ezek egy esküvő szervezésnél, ahol idősek is vannak?

Figyelt kérdés

Pl. hogy segítség nélkül el tudjon jutni wc-re, legyen légkondi ha nyárra szervezik, legyen megszervezve, hogy 80+ éves emberek hogyan jutnak oda és utána haza.

Ezek csak nekem tűnnek alap dolgoknak? Mert már a harmadik olyan esküvőn leszek, ahol nem figyelnek ilyesmire és engem rettenetesen zavar, hogy ennyire bunkók a házasulandó párok (mi figyeltünk ilyenekre, mikor mi szerveztük).

2022. júl. 20. 07:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/110 A kérdező kommentje:

#6 Nektek nincsenek idős rokonaitok? :) Kicsit meglepnek a válaszok.

Kb. két éve nem volt kint egyedül a piacnál messzebb, mióta elesett és a műtét után sosem nyerte vissza a járását.

És nagyot hall. Pl. nem hallja meg a kapucsengőt és csak minden harmadik szót kap el egy telefonbeszélgetésnél, ha nem tud közben szájról olvasni. Szóval nem, nem tud taxit hívni, és ha a taxis nem kíséri fel, akkor öt éve először lenne kint sötétedés után egyedül.

A rokon annyit mondott, mikor rákérdeztem, hogy "azt hittem, hogy ti intézitek, akkor beszélek apával, hogy érte tud-e menni", bár neki ugyanúgy a nagymamája, mint nekem.

Amúgy klímás a lakása, szóval "nem szokott hozzá", évek óta télen nyáron temperált 24 fokban létezik.

A wc meg toi-toi wc lesz, ami egy füves placcon keresztül megközelíthető. Kénytelenek voltunk egy szállást bérelni (csak 4 fős van a közelben- 15 ezer/fő/éjjel), ahova el tud menni wc-re.

2022. júl. 20. 09:07
 12/110 anonim ***** válasza:
99%
Nekem nincs 80 feletti rokonom. Amikor a nagymamám már öreg volt és gyenge, és pl. unokatesóm ballagott, akkor nem jött el, mert nem érezte jól magát, ennyi. Aki a halálán van, az ne menjen esküvőre. Amúgy kb. 9047245. alkalommal állapítom meg, milyen szuper döntés volt 2 tanús esküvőt tartanunk. Nőként is agyhúgykövet kapok az ilyenektől, mint a kérdező.
2022. júl. 20. 09:16
 13/110 anonim ***** válasza:
98%

"#6 Nektek nincsenek idős rokonaitok? :) Kicsit meglepnek a válaszok."

De, van. A nagyanyám az esküvőm időpontjában 82 éves volt. Magas vernyomasos, szívbeteg. Őt pl én úgy hívtam meg az esküvőmre, hogy tudtam, nem fog eljonni. Autóval túl hosszú út, repülni nem szabadott volna neki. A férjem nagyanyja 94 volt, ő simán eljott egyedul, taxival - vele egy varosban élünk. A fér nagynénje és a férje szintén 80 feletti volt, ők is simán jöttek. Nem értem mi a problema.

Kicsit eltulzod ezt a kérdést. Nem q hazasulandok dolga gondoskodni ilyesmiről. Ennyi erővel bárki mondhatja azt, hogy neki problémás x helyre eljutnia, nem kell ahhoz öregnek lennie. A nagymamát nyugodtan hasznalhatna hallokeszuleket és a nagyothallás meg is van oldva. Amúgy ha nem hall, minek menne a lagzira? Csak úgy üldögélni némán?

Az hogy az ő lakasa klímás, nagyszerű. De ha nem haragszol, a világ nem a te nagymamát körül forog, millió másik idős ember él és boldogan él nélküle.

A wc kérdezel meg ugye nem gondolod, hogy miatta fel kellett volna építeni egy normális wc-t?

2022. júl. 20. 09:18
 14/110 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk ugyan nagyon kicsi esküvő volt, de azok az idősek, akinek gond volt az odajutás, eü. állapota miatt az ottlét, stb. azok megköszönték a meghívást, és ezekre a körülményekre hivatkozva nem is jöttek el, nem akart egyik se gondot okozni se nekünk, de legfőképpen magának nem. Nekem ez teljesen tiszta volt, nem is vártam el se azt, hogy utazzon, se a macerát, később mindegyikkel leültünk akár nála, akár egy közeli étteremben kicsit "ünnepelni". Azért aki ilyen állapotban van, amellé abban az idegen környezetben minimum egész időre kellene valami segédszemélyzet, aki az ő igényeire fókuszál azalatt az idő alatt és segíti. Egy idegentől (ápoló?) lehet, hogy kellemetlen lett volna, más vendégtől meg ugyan ne legyen már elvárás, hogy egész végig gardedame-ot játszik :S
2022. júl. 20. 09:21
 15/110 anonim ***** válasza:
100%

Aki annyira magatehetetlen, hogy nem tud elmenni egyedül wc-re, meg egyedül közlekedni, annak általában van valamilyen gondozója. Ha nem is hivatalos, de mondjuk a gyerekei csak ránéznek néha. Na nekik feladatuk megoldani ezeket a kérdéseket.

A légkondi dolgot meg nem is értem. Ha olyan helyen szervezik az esküvőt ahol nincs, ott mégis mit tudnának tenni? Azt te sem gondolhatod komolyan, hogy helyszínválasztáskor az lesz a prioritás, hogy x rokonnak mi a kényelmes. Már csak azért sem mert lesz 10 másik rokon aki meg a mondjuk a légkondit nem bírja.

Ha aszerint kezdi el valaki alakítani az esküvőjét, hogy minden egyes rokonnak pont tökéletes legyen, akkor megbolondul. Úgy kell szervezni, ahogy a szervezőnek tetszik, a meghívottak meg eldöntik, hogy akarnak-e menni. Mindig lesz pár hisztiző meg fanyalgó, de én még nem voltam olyan esküvőn, ahol a meghívottak nagy része ne érezte volna jól magát.

2022. júl. 20. 09:34
 16/110 A kérdező kommentje:

Huhh, akkor nagyon másképp látjuk ezt a kérdést.

Amúgy nagyim önellátó, ha az anyai nagypapámból indulok ki, akkor még 10 évet lazán élhet. Jól elvan a szomszédokkal, jár intézni az OTP befektetéseit, öntözi a virágait, havonta egyszer 10 fős vendégséget szervez a családnak (a nehéz holmikat mi visszük fel), és lelkesen skype-ol napi szinten három barátnőjével, akik szintén megtanulták használni azt.

Szerintem ő az egyetlen, aki tényleg őszinte örömmel várja az esküvőt.

De igen, az, hogy hívjon egy taxit nehézséget okoz neki. Nem, nem lehet rábeszélni egy idős embert a hallókészülékre, és nem egyedül a sötétben nem tud hazajutni.

Sőt, mint írtam egy toi-toi wc vagy egy fűves területen átkelés problémát okoz neki. Ahogy az is, ha 35+ fokban 4-5 órát klíma mentes helyen kell eltöltenie. Reméljük legalább kórházba nem kerül utána.

2022. júl. 20. 09:41
 17/110 anonim ***** válasza:
93%
Értem. Tehát a nagymama miatt minimum a Four Seasonsba kell szervezni a lagzi, mert ott van legkondi és wc is. Kit érdekel a hazasulandok anyagi helyzete, vagy kívánsága, a nagyi a lényeg. Majd jól kopkodjetek ám le a friss hatásokat ha a nagyi rosszul lesz a melegben és kórházba kerül. Komolyan, te amúgy melyik bolygón elsz?
2022. júl. 20. 09:44
 18/110 A kérdező kommentje:

#17 Egy olyanon, ahol én ezért fizettem kb. fél millióval többet, mert azt hittem, hogy ez természetes :)

(Nyilván visszajön, nagyimtól mi is ennyit kaptunk nászajándékba, unokatesóm meg jól kereső német informatikus).

2022. júl. 20. 09:48
 19/110 anonim ***** válasza:
98%
Nem biztos, hogy szerencsés olyan embereket meghívni, akiknek már ennyire nehézkes a mozgás. Nagyszüleim 90+osok, biztos nem rángatnám őket el.
2022. júl. 20. 09:51
 20/110 anonim ***** válasza:
93%
Azt nem sikerülne esetleg felfogni hogy TE a TE eskuvodet úgy szervezed, ahogy akarod, MAS meg az Ő esküvőjét úgy, ahogy Ő akarja. Ha toitoi van, akkor ez egy sátras lagzi, nyilván nekik ez tetszik. Nem kötelező a részvétel se neked, se a raplis nagyinak.
2022. júl. 20. 09:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!