Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Gyerekmentes esküvőre lennék...

Gyerekmentes esküvőre lennék hivatalos. Mért nem értik meg hogy nem tudok elmenni?

Figyelt kérdés

Hétvégén lesz az unokatesóm esküvője,nagy a vita mert nekem most 6 hetes a kisbabám és nem akarok úgy menni hogy a babát nem vihetem.

Unokatesóm azzal érvel hogy más is bébiszitterre bízza,de ott nagyobbak a gyerekek 3-6 évesek. Meg hogy akkor a férjem vigyáz majd rá A babám anyatejes ezért nem szeretnék tápszerre váltani hátha utána nem fogadja el a mellet. Fejni pluszba annyit nem tudok.

Már megkaptam azt is h ők 1 évvel ezelött szóltak mikor lesz az esküvő úgy kellett volna tervezni a baba projektet.

Unokatesóm mióta szervezi az esküvőt igazi menyaszörny lett. Elötte jó volt a kapcsolatunk.

Küldjek nekik attól függetlenül hogy nem megyek pénzt? Attól megbékélnek?

2022. júl. 12. 06:21
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/149 anonim ***** válasza:
84%

Rengeteg nő megbolondul attól, hogy esküvő. Mintha ez olyan nagy dolog lenne. Persze, akinek nincs is más célja az életben, annak valóban az.

Nem kell magyarázni neki semmit, ha nem érti meg akkor így járt. A pénz meg nem fogja megnyugtatni, mert így kevesebb ember előtt villoghat a nagy fehér jelmezében.És világosítsd fel arról is, hogy a nemi életetek nem az ő kívánságaihoz lesz igazítva a jövőben sem. Igazítsa a sajátját. Ahhoz van joga, máséhoz nincs.

2022. júl. 12. 08:52
 52/149 anonim ***** válasza:
98%

Egy esküvőre ha meghívnak akkor sem kötelező elmenni. 6 hetes gyereket nem hagynék másra. Megmondanám nekik, hogy bocs de ilyen feltételekkel nem tudok menni, de azért sok boldogságot kívánok. (Odaszúrhatod, hogy részvétem a férjednek)

Őszintén mi bajod lesz ha nem mész el az unokatesód esküvőjére. Legfeljebb nem jártok össze a kötelező családi rendezvényeken. Éled tovább az életedet. A saját gyereked legyen az első ne másnak az esküvője.

2022. júl. 12. 08:54
 53/149 anonim ***** válasza:
93%

Azt sem értem ,mi a fene olyan fontos egy unokatestvér esküvőjén...

Ha esetleg testvérről lenne szó, azt még jobban megértené mindenki.

2022. júl. 12. 08:54
 54/149 anonim ***** válasza:
95%

"Már megkaptam azt is h ők 1 évvel ezelött szóltak mikor lesz az esküvő úgy kellett volna tervezni a baba projektet"

Azt a k*rva :D unokatesód kicsit sem hiszi, hogy körülötte forog a világ. Érdekelni mit mondtál neki erre az ostoba kijelentésére? Én minimum lerúgtam volna a fejét. Én sem vagyok gyerekpárti, idegesítenek, nem szeretem őket, de ilyet soha nem mondanék! Ezt a bicskanyitogató stílust baszki.

2022. júl. 12. 09:08
 55/149 anonim ***** válasza:
94%
érdekelne*
2022. júl. 12. 09:08
 56/149 anonim ***** válasza:
93%
Hogyne, küldenék nekik olyan pénzt hogy a feje leesne. Én is utálom a gyerekeket, de ilyen gyökérséget mondani. Eszedbe se jusson pénzt adni.
2022. júl. 12. 09:11
 57/149 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, itt több dologra is érdemes reagálni.

1.

Az unokatesód megnyilvánulásai, különösen az, hogy igazítsd a gyereked szülését az ő egy évvel ezelőtt bejelentett esküvőjükhöz, akkora bunkóság, hogy ezek után akkor se mennék el, ha egyedülálló, gyermektelen ember lennék.

2. Zalaegerszegről Mosonmagyaróvárra csak akkor utaztatok egy hathetes babát, ha valami nagy baja van, amihez csak ilyen messze lehet megfelelő orvost, kórházat találni. Egy esküvő kedvéért semmiképpen. Tehát a baba marad Zalaegerszegen. Az is egyértelmű, hogy csupán a szertartás (vagy szertartások: polgári + egyházi esküvő) kedvéért akkor sem utazom ennyit, ha nincs gyerekem és ingyen adják a benzint (nem adják ingyen, jelenleg 20%-kal több, mint egy éve, a piaci áras prémium benzin meg duplájába kerül). Ha pedig a lakodalomban is maradnál, akkor gyakorlatilag egy napig a gyereked nélkül lennél. Egy hathetes baba mellől egy napra elmenni baromság, pláne ilyen ok miatt. Tehát emiatt se mennék a helyedben.

3.

Többen írták, hogy hat héttel a szülés után maguk sem voltak olyan állapotban, hogy szívesen keresztülutazták volna a fél Dunántúlt, hogy ünnepi ruhában egy ünnepi eseményen részt vegyenek. (39. válasz: "Én annak idején ilyenkor még alig tudtam ülni az aranyértől és a gatsebtől. A gyerek hasfájós volt, nem lehetett letenni. Ömlött a tejem éjjel-nappal, átáztatott mindent.") Teljesen megértem ezt is. Nyilván ezt te érzed, kérdező, de önmagában ez is teljesen reális oka lehet a távolmaradásodnak.

4.

Miután távolmaradtam, egy vasat se küldenék ennek a bugrisnak, viszont megfogadnám 47. válaszoló tanácsát: "Az ilyen személyt törölném, tiltanám, a családom fele meg elmondanám ha megsértődnek, ha nem ennyi volt."

5.

Mindezeken felül nagyon egyetértek 33. és 45. válaszokkal ("Az esküvő a családon belül egy családi esemény, az én családomhoz a gyerekem és a férjem is hozzátartozik, ha valahol valamelyikük nem szívesen látott, akkor oda én sem megyek." "Családon belül azt mondani, hogy te jöhetsz, de a gyerekedet nem hozhatod, az nálam a bunkóság csimborasszója.")

Nálam ez elvi kérdés, még ha nem volnék érintett akkor is, tehát ha más rokonhoz így viszonyulnak, még gyermektelenként sem mennék el az esküvőjükre.

2022. júl. 12. 09:19
 58/149 anonim ***** válasza:
100%
Az mind semmi, mi hivatalosak voltunk gyerekmentes általános iskolai ballagásra is :D
2022. júl. 12. 09:19
 59/149 anonim ***** válasza:
21%

Nagyon sok más országban kB ilyenkor mennek vissza anyukák dolgozni. Érdekes ott tulelik a gyerekek.

Amúgy 6 hetes gyerekkel mennél esküvőre? Beleüvölt a gyerek a szertartasba, aztán a lagzin előkapod hogy megszoptasd? Sokkal jobb lenne így, mi? Vagy mi volt az elképzelés?

2022. júl. 12. 09:20
 60/149 anonim ***** válasza:
87%
Ezen semmi értelme rágódni, nem kell menned és kész. Ne aggódj, unokatestvérnek lesz még esküvője, amire elmehetsz, mert szerintem az első házasság esélyes, hogy válással végződik, az itt megismert jelleme alapján.
2022. júl. 12. 09:21
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!