"Le lehet mondani "papíron az apámról? Lehetséges ez? Kérem aki tud ebben segíteni az segítsen. Többi lent.
Ha jól emlékszem, az apja neve kategória egyedül a születési anyakönyvi kivonatban szerepel, azt meg nem lehet megváltoztatni - de javítsatok ki, ha tévednék.
Hány éves vagy? Mert ha 18 alatt, akkor nyilván megfelelő protokoll során lehet, h a nevelőapád legyen az "igazi", a nevére vegyen, stb. Ha nagykorú vagy, akkor meg tökmindegy, persze a névváltoztatás részedről szép gesztus, ezt megteheted.
Milyen irataid vannak? Az enyémekben csak anyám neve szerepel, a létrehozásomban segédkező hím egyedet egyszerűen szóban "kitagadtam" és kész. Bár én nem vagyok oda a dolgok hivatalossá tételéért, az igaz.
Te nem igazn tehetsz hivatalosan semmit, a nevelőapád örökbe fogadhat.
Ő sajnos mindig az apád marad, de igenis ,,lemondhatsz" róla. Én például 16 éves vagyok, és névváltoztatási kérelmet nyújtottam be - s bár ő nem járul hozzá, megalapozott indoklással pár hónap múlva más lesz a nevem. :)
Ha nem akarsz vele kapcsolatot tartani, nyilatkozol. Ha azt szeretnéd, hogy ,,gondviselő" címszó alatt a nevelőapud neve szerepljen, megteheted. Nem ,,vérszerinti apjá"-t írnak ott.
Mi van? Mind a kettő beperelhet szülőtartásért!
Semmit nem számít, melyiket tekinted apádnak. Még az öregotthon is beperelhet. Lesz itt meglepetés, kiscsikó. Úgy ám.
Köszönöm a választ mindenkinek.
Utolsó! Nem igazán értem, hogy, hogy jön ide az öregotthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!