Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogosan tettem szóvá?

Szerintetek jogosan tettem szóvá?

Figyelt kérdés

Amit tudni kell, hogy unokatesómékkal kb évi 2x 3x találkozunk mert messze laknak és ritkán jönnek haza. Nekik is van 2 kisgyerekük meg nekünk is 2.

Általában az ilyen hazalátogatásukkor rokonoknál találkozunk és oda ők is és mi is viszünk játékot a gyerekeknek. Én úgy vagyok vele, hogy ha közösségbe vittem akkor azzal barki játszhat nem csak az én gyerekeim. Ha nem játszik vele az én gyerekem, és elveszi más játszani akkor nem szólok rá hogy adja vissza, nem veszem ki a gyerek kezéből. Na unokatesom igen. Állandóan oda megy a gyerekeimhez, ha azzal a játékkal játszanak amit ők hoztak és mondja nekik, hogy "jaj ez nem a te játékod, hanem a Balázskáé (hívjuk most így)". Aztán fogja elveszi és oda teszi a gyereke mellé a földre, de nem is játszik vele csak, hogy legyen ott. Pedig az ő gyerekei ugyanúgy játszhatnak bármelyik játékkal amit mi viszünk sose szólok rájuk.

Na és kb a 3. Ilyennél mondtam unokatesómnak, hogy ne vedd már el a gyerektől a játékot, nem is akar vele a gyereked játszani, nem mindegy ki játszik vele? Nem teszi tönkre. Erre unokatesom kiakadt, hogy inkább én neveljem meg a kölkeimet, és tanítsam meg nekik, hogy ne nyúljanak ahoz ami nem az övék. Nem azért hozta a játékokat a gyerekének hogy az enyéim kisajátítsák. Dehát nem is akartak a saját gyerekei játszani vele, nem is vitatkoztak a gyerekek rajta, mindegyik játszott szépen. Egyedül unokatesom vette el mindig a gyerekeimtől a játékot ha nem a sjátjukkal játszottak.

Szerintetek jogosan szóltam vagy hagyni kellett volna? Én nem vettem el soha a gyerekeitől semmit akkor se ha nem az övék volt, ezek után sem mondtam, hogy jó akkor ők meg adják vissza az én gyerekem játékát.

Bocsi ha hosszú volt, de úgy felbosszantott ez. Ezzel csak arra neveli a gyerekeit, hogy legyenek irigyek másokra szerintem.

2021. aug. 31. 12:33
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 A kérdező kommentje:

59. Nem robbantam, megkérdeztem normális hangon, hogy miért veszi el, mint nem mindegy, hogy ki játszik vele? Ő kezdett el nekem esni én meg el jöttem.

Nem igazamnak kell legyen csak 1 2 ember már ide kever olyat is amit én nem is mondtam, meg amiről nem is volt szó. Meg nem értik, amit mondok, vagy csak direkt teszik a hülyét.

2021. szept. 1. 13:36
 62/66 anonim ***** válasza:
30%

Mert mi baja lesz annak a gyereknek, ha kiveszik a kezéből a játékot, ami ráadásul nem is az övé? Kb 2 perc múlva már el is felejti és játszik mással.

Kezeltesd az idegeidet.

2021. szept. 1. 13:40
 63/66 A kérdező kommentje:
62. Az én idegeimet? 😂 Unokatesom kezdett ordítozni velem. De ha szerinted az oké, hogy egy felnőtt irigységből elvesz egy játékot egy 2 éves gyerektől akkor te kezeltesd magad, mert komoly gondok vannak a fejedben.
2021. szept. 1. 13:43
 64/66 A kérdező kommentje:
Na jolvan, köszönöm a normális válaszokat, később a család is megerősített egyébként, hogy nem én voltam bunkó. 🙂 Aki szerint meg az unokatesom járt el helyesen azt megkérem, hogy inkább ne neveljen gyereket, hacsak nem akarja, hogy az ő bunkósága miatt mindenhol utálják az önző és irigy gyerekét. Szép napot mindenkinek 🙂
2021. szept. 1. 13:47
 65/66 anonim ***** válasza:
29%
Jó, a Kérdezőnél sem oké valami. Azért az nem a világ vége, hogy a gyereked kezéből ki lett véve egy játék, elmondásod szerint kb. ugyanannyira érdekelte, mint a másik gyereket, aki nem is játszott. De inkább hagyjuk is mert úgy látszik, tényleg muszáj, hogy neki legyen igaza. Te se lehetsz sokkal különb mint az unokatesód...
2021. szept. 1. 15:07
 66/66 anonim ***** válasza:
100%

"55. De ki mondta, hogy ha valaki arra neveli a gyerekét, hogy osztozzon vagy ne legyen irigy az egyenlő azzal, hogy nem kell elkérni azt amit szeretne?"

Ha az oviba nem vihet be senki saját játékot, akkor nyilván ottani játékokkal játszanak, amihez mindenkinek ugyanannyi joga van. De ugyanígy ha nem vihet be senki játékot, senki nem szembesül azzal, hogy vannak játékok, amik mások tulajdonai, és az mondja meg, ki használhatja, akié a cucc.

Lehet azt megtanulhatja, hogy MOST nem játszhat a labdával, mert a Ricsike játszik vele, és vagy várnia kell, vagy játszanak együtt, de azt nem, hogy a Ricsié a labda, és nem akarja, hogy játssz vele, neked pedig ebbe semmi beleszólásod.

2021. szept. 1. 15:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!