Szerintetek jogosan tettem szóvá?
Amit tudni kell, hogy unokatesómékkal kb évi 2x 3x találkozunk mert messze laknak és ritkán jönnek haza. Nekik is van 2 kisgyerekük meg nekünk is 2.
Általában az ilyen hazalátogatásukkor rokonoknál találkozunk és oda ők is és mi is viszünk játékot a gyerekeknek. Én úgy vagyok vele, hogy ha közösségbe vittem akkor azzal barki játszhat nem csak az én gyerekeim. Ha nem játszik vele az én gyerekem, és elveszi más játszani akkor nem szólok rá hogy adja vissza, nem veszem ki a gyerek kezéből. Na unokatesom igen. Állandóan oda megy a gyerekeimhez, ha azzal a játékkal játszanak amit ők hoztak és mondja nekik, hogy "jaj ez nem a te játékod, hanem a Balázskáé (hívjuk most így)". Aztán fogja elveszi és oda teszi a gyereke mellé a földre, de nem is játszik vele csak, hogy legyen ott. Pedig az ő gyerekei ugyanúgy játszhatnak bármelyik játékkal amit mi viszünk sose szólok rájuk.
Na és kb a 3. Ilyennél mondtam unokatesómnak, hogy ne vedd már el a gyerektől a játékot, nem is akar vele a gyereked játszani, nem mindegy ki játszik vele? Nem teszi tönkre. Erre unokatesom kiakadt, hogy inkább én neveljem meg a kölkeimet, és tanítsam meg nekik, hogy ne nyúljanak ahoz ami nem az övék. Nem azért hozta a játékokat a gyerekének hogy az enyéim kisajátítsák. Dehát nem is akartak a saját gyerekei játszani vele, nem is vitatkoztak a gyerekek rajta, mindegyik játszott szépen. Egyedül unokatesom vette el mindig a gyerekeimtől a játékot ha nem a sjátjukkal játszottak.
Szerintetek jogosan szóltam vagy hagyni kellett volna? Én nem vettem el soha a gyerekeitől semmit akkor se ha nem az övék volt, ezek után sem mondtam, hogy jó akkor ők meg adják vissza az én gyerekem játékát.
Bocsi ha hosszú volt, de úgy felbosszantott ez. Ezzel csak arra neveli a gyerekeit, hogy legyenek irigyek másokra szerintem.
Ilyenkor csak a gyerekeket sajnálom, hogy a szülők kapcsolata félremegy. Apukám anno összebalhézott a húgával. Unokatesómmal mi tök jól megvoltunk, csak aztán hogy ők se beszéltek évekig mi se nagyon kerestük a másik társaságát. 5 év után felvettem vele a kapcsolatot hogy mizu, találkoztunk is és nem is igazán értettük, hogy miért is nem beszéltünk egymással. Nem voltunk haraggal, csak egyszerűen nem kerestük egymást. Mi akkor tinik voltunk mikor az összezördülés történt.
A gyerekek világa azért más, mint a felnőtteké, megtanulják hamar mi az övék és mikor közös egy játék és mi az, hogy közösen játszani. Aztán az megint más mikor a szülőnek meg kell tanítania felismerni a gyereket, hogy mikor akarják kihasználni és nem-et mondani.
34 Téged mire neveltek a szüleid, hogy idegeneket szidalmazol a neten? Ettől most különbnek érzed magad, hogy "jajj de jó besz'ótam". Egészségedre, ha neked ettől jobb napod van.
Kérdező hogy került ide az óvoda? Itt a saját játékukról volt szó, nem az óvodásról.
"Merthogy az óvodában pont arra nevelik a gyerekeket, hogy ne legyen önzőek és irigyek. Nálunk pl ezért nem is lehet az óvodába saját játékot bevinni."
Hát pedig az lenne az igazi, hogy be lehet vinni, és tisztelni kell a másik tulajdonát. Ez nekem olyan, mint mikor mesélte anyukám, hogy nem volt szabad banánt vinni, mert az éhenkórászok megkívánták volna... meg kell tanulni kontrollálni.
#36, mégis mivel lettél szidalmazva? Hogy a tényeket az arcodba mondtam?
Én kérek elnézést, hogy egy 7 éves értelmi szintjén vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!