Szerintetek jogosan tettem szóvá?
Amit tudni kell, hogy unokatesómékkal kb évi 2x 3x találkozunk mert messze laknak és ritkán jönnek haza. Nekik is van 2 kisgyerekük meg nekünk is 2.
Általában az ilyen hazalátogatásukkor rokonoknál találkozunk és oda ők is és mi is viszünk játékot a gyerekeknek. Én úgy vagyok vele, hogy ha közösségbe vittem akkor azzal barki játszhat nem csak az én gyerekeim. Ha nem játszik vele az én gyerekem, és elveszi más játszani akkor nem szólok rá hogy adja vissza, nem veszem ki a gyerek kezéből. Na unokatesom igen. Állandóan oda megy a gyerekeimhez, ha azzal a játékkal játszanak amit ők hoztak és mondja nekik, hogy "jaj ez nem a te játékod, hanem a Balázskáé (hívjuk most így)". Aztán fogja elveszi és oda teszi a gyereke mellé a földre, de nem is játszik vele csak, hogy legyen ott. Pedig az ő gyerekei ugyanúgy játszhatnak bármelyik játékkal amit mi viszünk sose szólok rájuk.
Na és kb a 3. Ilyennél mondtam unokatesómnak, hogy ne vedd már el a gyerektől a játékot, nem is akar vele a gyereked játszani, nem mindegy ki játszik vele? Nem teszi tönkre. Erre unokatesom kiakadt, hogy inkább én neveljem meg a kölkeimet, és tanítsam meg nekik, hogy ne nyúljanak ahoz ami nem az övék. Nem azért hozta a játékokat a gyerekének hogy az enyéim kisajátítsák. Dehát nem is akartak a saját gyerekei játszani vele, nem is vitatkoztak a gyerekek rajta, mindegyik játszott szépen. Egyedül unokatesom vette el mindig a gyerekeimtől a játékot ha nem a sjátjukkal játszottak.
Szerintetek jogosan szóltam vagy hagyni kellett volna? Én nem vettem el soha a gyerekeitől semmit akkor se ha nem az övék volt, ezek után sem mondtam, hogy jó akkor ők meg adják vissza az én gyerekem játékát.
Bocsi ha hosszú volt, de úgy felbosszantott ez. Ezzel csak arra neveli a gyerekeit, hogy legyenek irigyek másokra szerintem.
#32, én nem akarlak szidalmazni, de nem értem, hogy ez hogyan jött ide.
Mármint, kezdjük ott, hogy te egy felnőtt vagy (feltételezem), akiknek a dolgairól pedig a kérdés szól, két kisgyerek. Egy műanyag kis akármilyen játék megosztása miért lenne összeegyeztethető az irodában más tollainak az ellopásával?
"A kérdezõnek vagy az unokatesója?"
Mert szerintem meg kéne tanítani a gyerekeket a magántulajdon tiszteletére is, nem csak arra, hogy minden mindenkié? Az ilyenekből lesznek azok a felnőttek, akik szerint te szar vagy, mert nem adod kölcsön az autód, és ha meghúzzák, csak rángatják a vállukat, hogy ez van.
Az ilyen gyerek teszi zsebre a neki tetsző radírokat a suliban, meg nézi ki a gyereked szájából az uzsiját. Mert minden közös.
Másodjára írtam le, sztem keversz valakivel.
Csak amikor te vagy az, akinek minden cuccát elszedik, mert még az anyja szerint is megérdemli Ödönke azt, amire megcsillan a szeme, az elég szopás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!