Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogosan tettem szóvá?

Szerintetek jogosan tettem szóvá?

Figyelt kérdés

Amit tudni kell, hogy unokatesómékkal kb évi 2x 3x találkozunk mert messze laknak és ritkán jönnek haza. Nekik is van 2 kisgyerekük meg nekünk is 2.

Általában az ilyen hazalátogatásukkor rokonoknál találkozunk és oda ők is és mi is viszünk játékot a gyerekeknek. Én úgy vagyok vele, hogy ha közösségbe vittem akkor azzal barki játszhat nem csak az én gyerekeim. Ha nem játszik vele az én gyerekem, és elveszi más játszani akkor nem szólok rá hogy adja vissza, nem veszem ki a gyerek kezéből. Na unokatesom igen. Állandóan oda megy a gyerekeimhez, ha azzal a játékkal játszanak amit ők hoztak és mondja nekik, hogy "jaj ez nem a te játékod, hanem a Balázskáé (hívjuk most így)". Aztán fogja elveszi és oda teszi a gyereke mellé a földre, de nem is játszik vele csak, hogy legyen ott. Pedig az ő gyerekei ugyanúgy játszhatnak bármelyik játékkal amit mi viszünk sose szólok rájuk.

Na és kb a 3. Ilyennél mondtam unokatesómnak, hogy ne vedd már el a gyerektől a játékot, nem is akar vele a gyereked játszani, nem mindegy ki játszik vele? Nem teszi tönkre. Erre unokatesom kiakadt, hogy inkább én neveljem meg a kölkeimet, és tanítsam meg nekik, hogy ne nyúljanak ahoz ami nem az övék. Nem azért hozta a játékokat a gyerekének hogy az enyéim kisajátítsák. Dehát nem is akartak a saját gyerekei játszani vele, nem is vitatkoztak a gyerekek rajta, mindegyik játszott szépen. Egyedül unokatesom vette el mindig a gyerekeimtől a játékot ha nem a sjátjukkal játszottak.

Szerintetek jogosan szóltam vagy hagyni kellett volna? Én nem vettem el soha a gyerekeitől semmit akkor se ha nem az övék volt, ezek után sem mondtam, hogy jó akkor ők meg adják vissza az én gyerekem játékát.

Bocsi ha hosszú volt, de úgy felbosszantott ez. Ezzel csak arra neveli a gyerekeit, hogy legyenek irigyek másokra szerintem.

2021. aug. 31. 12:33
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem igazad van, de nem nagyon tudsz mit csinálni vele.
2021. aug. 31. 12:43
 2/66 anonim ***** válasza:
93%

Neked van igazad, nagy hülye az unokatesód.

Ha a másik gyerek tényleg játszott volna, akkor nyilván el se vette volna a te gyereked (vagy ha igen, akkor jogosan szól rá).

Itt most az van, hogy két gyerek békésen játszik különböző játékokkal, és van egy balfék felnőtt (az unokatesód), aki szítja a konfliktust közöttük. Mert így frusztrált lesz a te gyereked, hogy elvették tőle, amivel játszott, a másik meg eltanulja az apjától/anyjától (nem írtad, melyik volt), hogy ami az övé, ahhoz a másik nem nyúlhat.

Amúgy meg mi van, ha elkéri a gyereked? És a másik meg odaadja, mert nem játszik vele. Akkor is felülbírálná a döntését a szülője, és visszavenné a játékát?

2021. aug. 31. 12:46
 3/66 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem ez tapasztalat függő. Én is utálom odaadni bármimet, mert sajnos sok olyan ember van, akik valahogy mindig "elfelejti" visszaadni. Lehet, hogy te pont nem vagy ilyen, de akinek sok rossz tapasztalata van, az már inkább nem kockáztat. Plusz a gyerekek olyanok, hogy sokszor akaratlanul is tönkreteszik a dolgokat. Persze a tieid biztos szuper jól neveltek és soha nem tesznek tönkre semmit, de akivel évi 1-2 alkalommal találkoztok, az ebben nem lehet biztos.

Én amondó vagyok, az a legtisztább, ha mindenki a saját cuccával foglalkozik, abból biztos nincs balhé. Lehet az osztozkodásból se lenne, de ezt meg nem lehet tudni előre.

2021. aug. 31. 12:47
 4/66 anonim ***** válasza:
76%
hát ez jó nagy bunkóság. szerintem ne erőltesd a találkozást
2021. aug. 31. 12:48
 5/66 anonim ***** válasza:
34%

"a másik meg eltanulja az apjától/anyjától (nem írtad, melyik volt), hogy ami az övé, ahhoz a másik nem nyúlhat."

Mi ezzel a baj? Ez volna a normális nem? Vagy a te cuccaidat is elviheti bárki, ha éppen pont akkor nem használod? Hát ezek után nem is csodálkozom, hogy annyi enyves kezű felnőtt van.

2021. aug. 31. 12:55
 6/66 anonim ***** válasza:
80%

#3 senki nem vitt haza semmit! Tudsz kerdest ertelmezni? Az otttartozkodas alatt, miert baj ha valaki hozza nyul mas jatekahoz? Plusz gyerekekrol van szo!

Kerdezo, en szoltam volna, hogy en arra probalom nevelni a gyerekeimet, hogy ne legyenek onzoek!

2021. aug. 31. 12:57
 7/66 anonim ***** válasza:
94%

Hu, hát ez elég fura. Én szerintem már az első alkalommal rászóltam volna, hogy ne vegye már ki a gyerek kezéből a játékot, ő hogy reagálna ha te is odamennél az övéihez és kirántanád a kezükből a ti játékaitokat? Hát ilyet ki csinál?

Akkor megérteném, ha az ő gyerekének valamilyen betegsége van, és csak fertőtlenített dolgokkal játszhat, amikhez csak ő és a szülei érhetnek hozzá, de ennek így semmi értelme, és bunkóság.

Mi az, hoy kisajátítsák? A gyereke rá se nézett arra a játékra, de ő kikapta a tiéd kezéből, ez most engem is felidegesített.

Egy ilyen személlyel, ne haragudj meg, de én se tartanám a kapcsolatot.

2021. aug. 31. 13:02
 8/66 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
95%

Arra emlékszem, hogy amikor már 10-11 évesek voltunk, hintáztunk a játszótéren, a kisebbek pedig homokoztak. Jöttek délután sorban a szülők, hozták a gyerekeket meg a játékokat. A homokozó cuccokat vödrökben hozták és szinte csak kiöntötték a homokba a játékokat. Bárki játszhatott bárki lapátjával, senki nem szólt.

Aztán estefelé, mikor már mentek haza a szülők, összeszedték, kiválogatták a saját játékaikat és mentek haza. Nem tudom van-e valakinek hasonló tapasztalata, de nálunk ez így volt, itt ismerték egymást a szülők és a gyerekek is.

Én nem hiszem, hogy egy családban, egy unokatestvérnek ennyire ügyelnie kéne arra, hogy más gyereke mivel játszik. Nálunk a családban is bárki játszhatott bárki cuccával, ha tönkretette, akkor meg természetesen a szülők vettek másikat helyette. Nem is értem, hogy egy kis piros lapáton, zöld áson vagy kék vödrön, esetleg egy kismotoron vagy egy matchboxon miért kéne összeveszni.

Az unokatestvérednek nincsen igaza.

2021. aug. 31. 13:02
 9/66 anonim ***** válasza:
24%

"senki nem vitt haza semmit! Tudsz kerdest ertelmezni?"

Én kiválóan, köszönöm. Te tudsz szöveget értelmezni? Sehol nem írtam, hogy ebben a konkrét szituációban bármit hazavittek volna, csak azt, hogy ha nem figyel az ember, akkor bizony könnyen előfordulhat, hogy ez-az "véletlenül" rossz táskába kerül. Akivel meg ez már megesett, akár többször is, az utána óvatosabb lesz.

2021. aug. 31. 13:04
 10/66 A kérdező kommentje:

#3 Vissza adni nem felejtettem volna el hisz el se vittük, csak a földre borított játékok 2 méteres körzetében ott játszottak a gyerekek.

Azt értem, hogy fél, hogy tönkre megy. De a saját gyerekeitől bezzeg nem vette el, hhogy ez nem a tiéd adjuk vissza a gazdájának. Olyan érzés volt, hogy ami az én gyerekeimé az közös, ami az övéké, ahoz meg ne nyúljon senki.

De főleg az verte ki a biztosítékot, hogy direkt keltette a gyerekek közt a feszültséget pedig jól elvoltak együtt. Meg elvenni a gyerektől a játékot. . Nekem ez teljesen érthetetlen. Egyébként unokatesom nő, és 4 fiúról van szó 2 és 4 év köztiek.

2021. aug. 31. 13:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!