Szerintetek jogosan tettem szóvá?
Amit tudni kell, hogy unokatesómékkal kb évi 2x 3x találkozunk mert messze laknak és ritkán jönnek haza. Nekik is van 2 kisgyerekük meg nekünk is 2.
Általában az ilyen hazalátogatásukkor rokonoknál találkozunk és oda ők is és mi is viszünk játékot a gyerekeknek. Én úgy vagyok vele, hogy ha közösségbe vittem akkor azzal barki játszhat nem csak az én gyerekeim. Ha nem játszik vele az én gyerekem, és elveszi más játszani akkor nem szólok rá hogy adja vissza, nem veszem ki a gyerek kezéből. Na unokatesom igen. Állandóan oda megy a gyerekeimhez, ha azzal a játékkal játszanak amit ők hoztak és mondja nekik, hogy "jaj ez nem a te játékod, hanem a Balázskáé (hívjuk most így)". Aztán fogja elveszi és oda teszi a gyereke mellé a földre, de nem is játszik vele csak, hogy legyen ott. Pedig az ő gyerekei ugyanúgy játszhatnak bármelyik játékkal amit mi viszünk sose szólok rájuk.
Na és kb a 3. Ilyennél mondtam unokatesómnak, hogy ne vedd már el a gyerektől a játékot, nem is akar vele a gyereked játszani, nem mindegy ki játszik vele? Nem teszi tönkre. Erre unokatesom kiakadt, hogy inkább én neveljem meg a kölkeimet, és tanítsam meg nekik, hogy ne nyúljanak ahoz ami nem az övék. Nem azért hozta a játékokat a gyerekének hogy az enyéim kisajátítsák. Dehát nem is akartak a saját gyerekei játszani vele, nem is vitatkoztak a gyerekek rajta, mindegyik játszott szépen. Egyedül unokatesom vette el mindig a gyerekeimtől a játékot ha nem a sjátjukkal játszottak.
Szerintetek jogosan szóltam vagy hagyni kellett volna? Én nem vettem el soha a gyerekeitől semmit akkor se ha nem az övék volt, ezek után sem mondtam, hogy jó akkor ők meg adják vissza az én gyerekem játékát.
Bocsi ha hosszú volt, de úgy felbosszantott ez. Ezzel csak arra neveli a gyerekeit, hogy legyenek irigyek másokra szerintem.
Amit 8-as írt a játszótéri szokásokról, az ma is így van mindenhol. Mint kisgyerekes szülő rendszeresen tapasztalom. Idegenek között is!
Nekem is eszembe jutott egyébként, hogy ez a böszme unokatesó biztos sose viszi játszótérre a gyerekét, mert onnan már rég kinézték volna ezzel a hozzáállással. :-))))
"ugyan miért nem téped ki a saját gyereked kezéből is a más által hozott játékot?"
A kérdező által hozott játékok a kérdezőre tartoznak, az unokatesó által hozott játékok meg az unokatesóra. A kérdező is megtehette volna, hogy elveszi a másik gyerektől, ha nem tetszik neki, de nem tette. Ez az ő döntése. Az unokatesó máshogy döntött. Mindkettőnek ugyan olyan esélye volt, ha a kérdező utólag bánja a sajátját legközelebb majd ő is elveszi. Ha meg nem bánja akkor meg ne pattogjon.
Tudom le leszek pontozva, amit most fogok irni, DE én ugy neveltem a gyerekeimet,hogy más gyermekkel osszák meg a játékaikat, vagy ha esztek csokit kináljátok meg a barátaitokat, na lenne mit irni stb.
A gyerekeim felnõttek lettek, az én jó akaratomból kihasznált felnõttek lettek.Van amikor pénzt kérnek tõlük elfelejtik nekik visszaadni, vagy bármit kérnek tõlük futni kell utánuk,hogy visszaadják, ha egyáltalán visszaadják.Altalában biciklitõl kezdve furulyáig stb.gyerekkorukban tönkrevágtak tõlük mindent.Mégegyszer nem nevelném igy a gyerekeimet.
"Szerintem az ilyen gyerekekből lesznek azok a felnottek, akik kesobb se adnak semmit kölcsön, nem is engedik hogy barmi cuccukat megnezd/elkérd."
És ez miért is baj? Hadd döntse már el mindenki, hogy a saját dolgaival mit csinál. Akkor ennyi erővel meg a kérdező gyerekeiből lesznek azok a felnőttek, akik meg mindent magukénak éreznek és ők lesznek majd az iskolai/munkahelyi lopkodók.
Na jó 2 4 éves gyerekekről van szó, és műanyag építő kockákról meg kisautókrol. Nyilván később én se mondanám a gyerekemnek, hogy add oda a laptopod vagy a pénzed bárkinek. Mert úgy látom már elment ez a beszélgetés egy másik irányba. De könyörgöm ezek kicsi gyerekek és műanyag játékok.
Nyilván van igazság abban is, hogy aki így neveli később majd nem használják ki. De az megint más, hogy ahogy nő, úgy változik, hogy mit osztunk meg és mit nem. Egyelőre műanyag játékokról van szó. Amiből nem értem miért kellett problémát csinálni.
Attól, hogy valaki, ilyen korban osztozkodásra neveli a gyerekét, nnem aazt jelenti, hogy később is mindig azt vallja majd, hogy mindig mindent meg kell osztani.
26, lehetsz ilyen, vagy lehet ilyen a gyereked, engem nem erdekel, de utana nem kell csodálkozni ha ki vagytok kozositve/senki nem szeret titeket 🙄 Ennél az osztalytarsnal is mindig ment a csodálkozás hogy miert szarik belé mindenki.
En a középúton vagyok, es voltam is. Ha kell valami, kolcsonadom, de utana határozottan elmagyarázom hogy mikor add vissza, milyen allapotban, és ha ezt nem teszed meg, akkor tobbet nem adok kölcsön. Attol mert valaki bőkezű, es megkínálja a társait, attol meg nem veszi automatikusnak azt hogy lopkodhat szo nélkül bárhonnan. Nem kell túlzásokba esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!