Szerintetek jogosan tettem szóvá?
Amit tudni kell, hogy unokatesómékkal kb évi 2x 3x találkozunk mert messze laknak és ritkán jönnek haza. Nekik is van 2 kisgyerekük meg nekünk is 2.
Általában az ilyen hazalátogatásukkor rokonoknál találkozunk és oda ők is és mi is viszünk játékot a gyerekeknek. Én úgy vagyok vele, hogy ha közösségbe vittem akkor azzal barki játszhat nem csak az én gyerekeim. Ha nem játszik vele az én gyerekem, és elveszi más játszani akkor nem szólok rá hogy adja vissza, nem veszem ki a gyerek kezéből. Na unokatesom igen. Állandóan oda megy a gyerekeimhez, ha azzal a játékkal játszanak amit ők hoztak és mondja nekik, hogy "jaj ez nem a te játékod, hanem a Balázskáé (hívjuk most így)". Aztán fogja elveszi és oda teszi a gyereke mellé a földre, de nem is játszik vele csak, hogy legyen ott. Pedig az ő gyerekei ugyanúgy játszhatnak bármelyik játékkal amit mi viszünk sose szólok rájuk.
Na és kb a 3. Ilyennél mondtam unokatesómnak, hogy ne vedd már el a gyerektől a játékot, nem is akar vele a gyereked játszani, nem mindegy ki játszik vele? Nem teszi tönkre. Erre unokatesom kiakadt, hogy inkább én neveljem meg a kölkeimet, és tanítsam meg nekik, hogy ne nyúljanak ahoz ami nem az övék. Nem azért hozta a játékokat a gyerekének hogy az enyéim kisajátítsák. Dehát nem is akartak a saját gyerekei játszani vele, nem is vitatkoztak a gyerekek rajta, mindegyik játszott szépen. Egyedül unokatesom vette el mindig a gyerekeimtől a játékot ha nem a sjátjukkal játszottak.
Szerintetek jogosan szóltam vagy hagyni kellett volna? Én nem vettem el soha a gyerekeitől semmit akkor se ha nem az övék volt, ezek után sem mondtam, hogy jó akkor ők meg adják vissza az én gyerekem játékát.
Bocsi ha hosszú volt, de úgy felbosszantott ez. Ezzel csak arra neveli a gyerekeit, hogy legyenek irigyek másokra szerintem.
49. Olvasd el légyszíves mégegyszer amit írtam. Tehát az unokatestvérem nem úgy csinálta, hogy elvette a gyerektől az ő gyereke játékait és az övének se hagyta, hogy más gyereke játékával játszon. Hanem az ő gyereke játszhatott mindenki cuccával, de más gyerek már nem játszhatott az övével. Hozzáteszem ő sem kérte el tőlem külön.
Szerintem itt nem az a hülye aki osztozkodásra neveli a gyerekét, hanem az aki arra, hogy tessék kisfiam ez a tied ne add oda senkinek, de te nyugodtan vedd el ami a másé.
Na ez a gyerek fogja majd azt hinni, hogy az egész világ az övé. És az osztozkodás még mindig nem egyenlő a lopással.
De kicsiben, kicsinek tanulja meg az ember ezeket. Pont volt nemrég egy kérdés az osztozkodásról, és ott rengeteg példa volt emberekről, akik a saját családi szokásaikat kivetítik a világra. "Anyám azt mondta, osztozkodni kell", majd csorgatja a nyálát a kajádra, de ő nem ad a sajátjából, mert a testvéreivel osztozik azon.
Ez tényleg más, mint a fenti kifejtés, abban egyetértek veled, de ez az ovi betett. Nem tudom elképzelni, hogy aki megszokta, hogy minden közös, az ahogy beül az iskolapadba, megérti, hogy nem, az nem a te ceruzád, és el kell kérned, és ha nem adják oda, akkor azt el kell fogadnod.
#54, én értem, hogy műanyag játékokról van, írtam, hogy téged támogattalak ebben a kérdésben.
"de lefogadom a válaszolók felének amúgy még gyereke sincs" Akkor megtiltod, hogy válaszoljunk? Mi is voltunk gyerekek, 2 testvérem és 4 unokatestvérem van, tudom, hogy miről beszélsz és azt is tudom, hogy vannak olyan emberek mint az unokatestvéred, de ezzel nem sokat tudsz kezdeni, csak annyit, hogy nem engeded a gyerekeket együtt játszani, viszont így akkor a gyerekekkel cs.szel ki.
55. De ki mondta, hogy ha valaki arra neveli a gyerekét, hogy osztozzon vagy ne legyen irigy az egyenlő azzal, hogy nem kell elkérni azt amit szeretne?
Az osztozkodás nem egyenlő azzal, hogy valaki taplónak neveli a gyerekét, de mégegyszer elmondom a szitut amiről szó volt
Unokatesom jött és oda borította a "közösbe" a gyerekei játékait az én gyerekeim játékai mellé a szőnyegre. Az ő gyerekei is játszottak kérdés nélkül az én gyerekeim játékaival, így nekem az jött le, hogy az én gyerekem is játszhat az övéivel kérdés nélkül, mivel ő se kérdezte meg.
Ennyi erővel akkor unokatesód 19 te meg 1 híján 20. Ő is lehetett volna kevésbé heves, de neked sem kellett volna azonnal robbanni, hanem nyugodtan megkérdezhetted volna, hogy mi a problémája konkrétan. Mi változott az addigiakhoz képest, miért pont akkor vette el, ha addig nem volt baj.
De persze úgyse fogsz válaszolni, csak lepontozol. Valamit nagyon elhallgatsz, hogy mindenáron neked legyen igazad, mert nem igaz, hogy csak úgy a semmiből történt ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!