Szerintetek jogosan tettem szóvá?
Amit tudni kell, hogy unokatesómékkal kb évi 2x 3x találkozunk mert messze laknak és ritkán jönnek haza. Nekik is van 2 kisgyerekük meg nekünk is 2.
Általában az ilyen hazalátogatásukkor rokonoknál találkozunk és oda ők is és mi is viszünk játékot a gyerekeknek. Én úgy vagyok vele, hogy ha közösségbe vittem akkor azzal barki játszhat nem csak az én gyerekeim. Ha nem játszik vele az én gyerekem, és elveszi más játszani akkor nem szólok rá hogy adja vissza, nem veszem ki a gyerek kezéből. Na unokatesom igen. Állandóan oda megy a gyerekeimhez, ha azzal a játékkal játszanak amit ők hoztak és mondja nekik, hogy "jaj ez nem a te játékod, hanem a Balázskáé (hívjuk most így)". Aztán fogja elveszi és oda teszi a gyereke mellé a földre, de nem is játszik vele csak, hogy legyen ott. Pedig az ő gyerekei ugyanúgy játszhatnak bármelyik játékkal amit mi viszünk sose szólok rájuk.
Na és kb a 3. Ilyennél mondtam unokatesómnak, hogy ne vedd már el a gyerektől a játékot, nem is akar vele a gyereked játszani, nem mindegy ki játszik vele? Nem teszi tönkre. Erre unokatesom kiakadt, hogy inkább én neveljem meg a kölkeimet, és tanítsam meg nekik, hogy ne nyúljanak ahoz ami nem az övék. Nem azért hozta a játékokat a gyerekének hogy az enyéim kisajátítsák. Dehát nem is akartak a saját gyerekei játszani vele, nem is vitatkoztak a gyerekek rajta, mindegyik játszott szépen. Egyedül unokatesom vette el mindig a gyerekeimtől a játékot ha nem a sjátjukkal játszottak.
Szerintetek jogosan szóltam vagy hagyni kellett volna? Én nem vettem el soha a gyerekeitől semmit akkor se ha nem az övék volt, ezek után sem mondtam, hogy jó akkor ők meg adják vissza az én gyerekem játékát.
Bocsi ha hosszú volt, de úgy felbosszantott ez. Ezzel csak arra neveli a gyerekeit, hogy legyenek irigyek másokra szerintem.
"Családban szerinted ha bárki is elrakja a másik játékát, akkor nem adja vissza?"
Normális családban nyilván. Sajnos nem mindenhol.
Kezdjük ott, hogy az unokatesód milyen jogon neveli a TE gyerekedet? Pláne, ha te is ott vagy a környékén. Ha az unokatesódnak olyan problémája van, hogy a gyereked elorozza az ő gyerekének a játékát, akkor NEKED szól, hogy ez neki nem tetszik, aztán majd TE eldöntöd, hogy ezt hogyan beszéled meg a gyerekeddel.
De ha ilyen probléma van, akkor legközelebb a találkozókra ne hozzon saját játékot, az ő gyereke tud játszani a ti játékaitokkal is, mert téged nem zavar.
Azzal együtt kellett volna rápirítanod, amit ide is leírtál. Hogy akkor kedves uncsitesó: ugyan miért nem téped ki a saját gyereked kezéből is a más által hozott játékot? Az miért nem csípi a szemedet? Mert ez alapján a ti játekaitok közösek, az öveik pedig csak saját használatra vannak. Ha ezt így korrektnek gondolja, fejtse már ki legyen oly szíves, hogy mi alapján.
Szerintem végig sem gondolta, mit csinál, mert 2nél több agysejttel itt már megakadt volna, csak lehet, hogy valami rossz reflexek kapcsoltak be nála, amikor belefutottak olyanba, hogy valaki elcsaklizta az ő játékaikat. Erre adnék úgy 1% esélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!