Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogos a sértődés? Bébiszitterk...

Jogos a sértődés? Bébiszitterkedés családon belül.

Figyelt kérdés

Van egy 15 éves unokahugom. Néha (idén 2 alkalommal tavaly meg 1 ilyen alkalom volt)meg szoktam kérni vigyázzon a lányomra aki 6 éves 1-2 órát. Ilyenkor adtam neki 500-800ft-t alkalmanként.

15 éves regisztrálva van diákszövetkezetnél h szülői engedéllyel dolgozhat de nem hivják.

A héten úgy alakult h egész héten vigyázni kéne rá fél8tól 12.30ig kb arra érek haza. Kérdeztem tőle nem e szeretne egy kis zsebpénzt keresni,felajánlottam 15 ezer ft-t,mondtam áthivatja a barátnőjét is ne legyen unalmas,van fagyi meg nasi is egyen majd,és majd egyik nap hozzon strand cuccot is mert ha jó idő lesz ha haza értem melobol kimegyünk a strandra,aznap ha szeretne itt is aludhat,ne kelljen reggel korán kelni h átjöjjön. Kb 15 perces sétára lakik tőlünk.

Kérdezte h nem e adok több pénzt mert ennyiért inkább nem vállalja. Mondtam neki hogy azért köszi de nem tudok többet fizetni.

Ezért kerestem mást. Találtam egy nyugdijas ovónénit aki vállal gyerekfelügyeletet,1000ft/óra. Nagyon kedves hölgy és mivel ő nem jön mert más gyerek is megy én viszem el a gyereket reggel 7re és du 1 re megyek érte,de csak 5 órát számol 1 napra. De így is 25 ezer ft lesz 1 hétre.

Unokahugom megtudta h másnak mennyi pénzt fizetek és most meg van sértődve h kiszurtam volna a szemét 15 ezerrel másnak meg fizetek többet,neki is adhattam volna annyit.

2021. júl. 15. 17:59
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/158 anonim ***** válasza:
74%

Én simán megértem a lányt. Heti 5 nap 15 ezerért tényleg az a szitu, hogy inkább nem. Lehet itt azzal jönni, hogy szakképzett óvónő persze hogy többet kérhet el, de azért a többi körülményt is figyelembe kell venni:

- az óvónő nem jön házhoz

- az óvónő nem kizárólag a te gyerekedre vigyáz

- a gyereked nem ismeri az óvónőt

- ha bármi van, és téged nem lehet elérni, akkor az unokahúgod pontosan tudja, hogy kit kell felhívni, ugyanez van, ha késel bejelentés nélkül

2021. júl. 16. 09:20
 82/158 anonim ***** válasza:
73%

"Akkor lenne jogos a hisztije, ha a 15ezer mellé nem lett volna etetve, itatva, nasiztatva, sttandoltatva és ezeket a 15ezerből még neki kellett volna fizetnie."

Mondjuk az evidens, legalábbis értelmes emberek között, hogy a házhoz hívott bébiszitter étkezéséről gondoskodik az ember. Strandolni meg nem hinnem higy nagy buli egy 15 evesnek egy 6 evessel....

Ha meg a hasonlitas:

-a gyerek a saját otthonában, a saját jatekai között vs vadidegen helyen

-a gyerek ismerőssel vs vadidegennel

-a gyerek egyedül egy ismeros személlyel vs egy vadidegen felnőttel plusz vadidegen gyerekekkel

-a gyereknek nem kell korán kelnie vs korán kell kelnie

2021. júl. 16. 09:25
 83/158 anonim ***** válasza:
31%

#82, egy 6 éves már örül, ha elmehet más helyekre is, semmint örökké otthon. Szívesen ismerkedik/játszik más gyerekekkel és számára addig nem ismert játékokkal. 6 évesen képes alkalmazkodni egy idegen felnőtthöz.

A korán kelésre való hivatkozás oké. A strandolás is. Egy 6 évesnek sem buli egy 15 évessel strandolni.

2021. júl. 16. 11:21
 84/158 anonim ***** válasza:
71%
Nem tudom, nálunk alap volt, hogy 1000 ft/óra vigyázok az unokahúgomra, pont, mint egy normális bébiszitter. Nem volt sóherkedés, meg semmi.
2021. júl. 16. 11:25
 85/158 anonim ***** válasza:
68%

83!

Valóban, egy 6 éves örül, ha elmehet más helyekre. Gondolom a bebiszitter ovónéni valami szuper helyen lakik, 2 hektáros játszótér a kertje kisallatsimogatoval. Vagy nem. Esélyes, hogy panellakas momdjuk a negyediken két szobával. Nagy élmény egy hát évesnek. Ahogy a más gyerekek is, akik száma és kora ismeretlen, ugye. Mert lehet két másfél éves, lehet 4 10 éves gyerek is. Nyilván tud alkalmazkodni is. Más kérdés, hogy innen nézve szerencsétlennek max a hétvége jut, mint nyariszunet, hiszen a többi időt oviban vagy a bébiszitternél tölti. Dehat ugye kit érdekel, ő már képes kell hogy legyen alkalmazkodni egy idegen felnőtthöz

2021. júl. 16. 11:27
 86/158 anonim ***** válasza:
71%
Az ugye megvan hogy diákszövetkezetnél kb 8-900 az órabér, nem pedig 600?
2021. júl. 16. 11:29
 87/158 anonim ***** válasza:
63%

Bocs, de az 500-800 forint sem egy összeg a mai világban. Értem én, hogy nincs munkája és csak 15 éves, de amikor 400 forint egy kiló kenyér vagy 600 egy körömlakk, akkor azért ez elég nevetséges összeg.

Azt csodálom, hogy annyiért kimozdult otthonról.

A 15.000 forint meg valóban nevetséges, pláne ha egy vadidegennek kifizetsz sokkal többet.

2021. júl. 16. 12:53
 88/158 anonim ***** válasza:
19%
Nem tudom itt mit kell problémázni, én heti 3 napot heti szinten összesen 9 órát (+/-2) dolgozok, és a havi bérem 30.000 forint. Ami 12 nap. Szóval igen. A 36 óra (itt is van az a bizonyos +/- 10 óra kb.) 30.000 forint. Vérvételes telefont én veszem fel. Ennyi jár érte. Nem, hogy örülne a kis kingörcs a pénznek.
2021. júl. 16. 14:45
 89/158 anonim ***** válasza:
14%
9 órára havi 30 ezer/hó?
2021. júl. 16. 14:51
 90/158 anonim ***** válasza:
77%

Ha olvasod 36 óra havi 30e.

Heti szinten 9 óra.

2021. júl. 16. 14:54
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!