Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogos a sértődés? Bébiszitterk...

Jogos a sértődés? Bébiszitterkedés családon belül.

Figyelt kérdés

Van egy 15 éves unokahugom. Néha (idén 2 alkalommal tavaly meg 1 ilyen alkalom volt)meg szoktam kérni vigyázzon a lányomra aki 6 éves 1-2 órát. Ilyenkor adtam neki 500-800ft-t alkalmanként.

15 éves regisztrálva van diákszövetkezetnél h szülői engedéllyel dolgozhat de nem hivják.

A héten úgy alakult h egész héten vigyázni kéne rá fél8tól 12.30ig kb arra érek haza. Kérdeztem tőle nem e szeretne egy kis zsebpénzt keresni,felajánlottam 15 ezer ft-t,mondtam áthivatja a barátnőjét is ne legyen unalmas,van fagyi meg nasi is egyen majd,és majd egyik nap hozzon strand cuccot is mert ha jó idő lesz ha haza értem melobol kimegyünk a strandra,aznap ha szeretne itt is aludhat,ne kelljen reggel korán kelni h átjöjjön. Kb 15 perces sétára lakik tőlünk.

Kérdezte h nem e adok több pénzt mert ennyiért inkább nem vállalja. Mondtam neki hogy azért köszi de nem tudok többet fizetni.

Ezért kerestem mást. Találtam egy nyugdijas ovónénit aki vállal gyerekfelügyeletet,1000ft/óra. Nagyon kedves hölgy és mivel ő nem jön mert más gyerek is megy én viszem el a gyereket reggel 7re és du 1 re megyek érte,de csak 5 órát számol 1 napra. De így is 25 ezer ft lesz 1 hétre.

Unokahugom megtudta h másnak mennyi pénzt fizetek és most meg van sértődve h kiszurtam volna a szemét 15 ezerrel másnak meg fizetek többet,neki is adhattam volna annyit.

2021. júl. 15. 17:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/158 anonim ***** válasza:
87%
Abszolút jogos. Ha mondtad volna el mennyit fizetsz egy idegennek, semmi baj nem lett volna a történetbol.
2021. júl. 15. 19:00
 42/158 anonim ***** válasza:
80%

"De amennyivel többet fizetek azt jelenti hogy ott a strand pénz,ebbe a hónapba se megyünk."

Magadnak köszönheted.

2021. júl. 15. 19:01
 43/158 A kérdező kommentje:
Nem kellett volna rajtunk lógnia,mert tavaly vittem már őt strandolni,mi el voltunk a gyerekmedencébe ő meg ment a barátaihoz. Csak ha kajára vagy vmire kellett pénz akkor jött oda h adjam neki a szekrenykulcsot
2021. júl. 15. 19:01
 44/158 anonim ***** válasza:
74%
Ebből már úgyse jössz ki jól. Nem lett volna baj, ha nem a rokont választod, de az rettenetesen kínos és visszafordithatatlan, hogy megtudta, hogy 10 ezerrel többet hajlandó voltál adni másnak. Strandbelepo ide vagy oda, de ez egy rossz döntés volt. A helyedben bocsánatot kérnék a lánytól.
2021. júl. 15. 19:03
 45/158 anonim ***** válasza:
59%
Ha annyira jó lenne a kapcsolat, meg annyira bírná a gyereket simán elvállalta volna 15-ért. Azért az nem kevés pénz, pláne egy tininek. De valamiért neki mégsem ért annyit, hogy egész héten a gyerekeddel legyen.
2021. júl. 15. 19:04
 46/158 anonim ***** válasza:
53%

Le leszek pontozva, de szerintem nem jogos a felháborodása. Ajánlottál valamit, ami ha piaci alapon nem is állt volna meg, és hosszú távon nem lett volna korrekt, de egy 15 éves egész nyári szünetéből 5 nap, szerintem családon belül ennyit akár ingyen is segíthetett volna neked, elvégre nem nyaralni mentél te sem. Szóval szerintem egyáltalán nem volt vérlázító ez az ajánlat.

Az meg, hogy tinédzserként sz*r lett volna neki egy strand a nagynénivel, hát, nem kötelező program.

Én nem csinálnék belőle ügyet, de soha többé nem kérném meg semmire. Nehogy már a 15 éves unokahúgod zsarolgasson!

Ok, 15 évesen nem ért meg neki 15 000 5 fél napot, ahol kap rendes kaját, meg ahova a barátnőit is viheti meg közös programra is hívják. Hát, akkor találjon jobbat és kész.

2021. júl. 15. 19:04
 47/158 anonim ***** válasza:
33%

Azért egy szinte gyerek kamaszlányt és egy képzett óvónőt ne hasonlítsunk össze.!!

Csak inkább maradtál volna csöndben.

2021. júl. 15. 19:07
 48/158 anonim ***** válasza:
82%

46!

Aha.

Nos, tegyük fel, a nagynénéd megkér x munkára és azt mondja, 15ezret tud érte fizetni neked. Te nem vállalod el, mert neked annyi pénzért nem éri meg. Ezt meg is mondód neki. Pár nappal később megtudod, hogy a nagynéni ugyanezért a munkákért pont egy tízessel fizet többet egy vadidegennek. Nyilván nem zaklatna fel. Plane 15 éves kamaszként.

Nem kell ot többet megkérni, mert magától fog nemet mondani mindenre.

2021. júl. 15. 19:08
 49/158 A kérdező kommentje:
Idén 2 alkalommal kertem meg h vigyázzon rá. Utána is mindig kerdezte h nem e kell vigyázni rá mert tök jól el voltak meg a pénz us jó lenne. De ha nem muszáj nem kérek meg senkit,ha ugy van pénzem csak úgy is szoktam neki 200-500ft-t
 50/158 anonim ***** válasza:
35%

"És ha gyerek akkor ugyanazért a munkáért kevesebb jár? Kihasználható? Mert szerintem ez igy nagyon nem tisztességes..."

És a jégkrém és nasi a hűtőben és teljes ellátás? Már egy pálcikás jégkrém is ezres körül van.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!