Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogos a sértődés? Bébiszitterk...

Jogos a sértődés? Bébiszitterkedés családon belül.

Figyelt kérdés

Van egy 15 éves unokahugom. Néha (idén 2 alkalommal tavaly meg 1 ilyen alkalom volt)meg szoktam kérni vigyázzon a lányomra aki 6 éves 1-2 órát. Ilyenkor adtam neki 500-800ft-t alkalmanként.

15 éves regisztrálva van diákszövetkezetnél h szülői engedéllyel dolgozhat de nem hivják.

A héten úgy alakult h egész héten vigyázni kéne rá fél8tól 12.30ig kb arra érek haza. Kérdeztem tőle nem e szeretne egy kis zsebpénzt keresni,felajánlottam 15 ezer ft-t,mondtam áthivatja a barátnőjét is ne legyen unalmas,van fagyi meg nasi is egyen majd,és majd egyik nap hozzon strand cuccot is mert ha jó idő lesz ha haza értem melobol kimegyünk a strandra,aznap ha szeretne itt is aludhat,ne kelljen reggel korán kelni h átjöjjön. Kb 15 perces sétára lakik tőlünk.

Kérdezte h nem e adok több pénzt mert ennyiért inkább nem vállalja. Mondtam neki hogy azért köszi de nem tudok többet fizetni.

Ezért kerestem mást. Találtam egy nyugdijas ovónénit aki vállal gyerekfelügyeletet,1000ft/óra. Nagyon kedves hölgy és mivel ő nem jön mert más gyerek is megy én viszem el a gyereket reggel 7re és du 1 re megyek érte,de csak 5 órát számol 1 napra. De így is 25 ezer ft lesz 1 hétre.

Unokahugom megtudta h másnak mennyi pénzt fizetek és most meg van sértődve h kiszurtam volna a szemét 15 ezerrel másnak meg fizetek többet,neki is adhattam volna annyit.

2021. júl. 15. 17:59
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/158 anonim ***** válasza:
13%
89 - heti 9 órát- az havi 36 óra
2021. júl. 16. 14:54
 92/158 anonim ***** válasza:
24%
Akkor is kevés
2021. júl. 16. 15:03
 93/158 anonim ***** válasza:
85%

88!

A "kingörcs" tőled eltérően nem adja olcsón a munkáját. Plusz telefont felvenni meg egy gyerekre vigyázni közel nem azonos se munkában, se felelősségben.

2021. júl. 16. 15:53
 94/158 anonim ***** válasza:
17%
#93, mi a lóf.sz nagy felelősség van abban, hogy egész délelőtt tévéznek/rajzolnak/Barbi-e babáznak?
2021. júl. 16. 16:06
 95/158 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom szokott jelentkezni munkákra meg be is szokott menni h van e valami. De a diákszövetkezet inkább azokat hívja akik már betöltötték a 16ot.

Ha ő vigyázott volna a gyerekre és megyünk strandra biztos h nem velünk lett volna hanem a barátaival akik kinn vannak. Vannak olyan osztálytársai akik mindennap kinn vannak,ezt tudja ő is,mert az anyjának nyafog is miatta.

Én csak fizettem volna a buszjegyet neki,belépőt,meg ott amit eszik iszik.

És mint irtam tavaly nyáron ugyanez volt a strandon,nem velünk volt hanem a barátaival.

2021. júl. 16. 17:07
 96/158 A kérdező kommentje:

Nem volt szándékomba kihasználni őt hogy csak ennyit fizetek amennyit ajánlottam,azt gondoltam pénze is lesz,strandra is tud majd menni-amit nem az ő pénzéből kell fizetnie,mindenki jól jár.

Nagyon maximum 20 ezerig tudtam volna emelni az összeget de akkor őt már nem tudtam volna befizetni a strandra. Azt meg gáznak éreztem volna hogy haza érek meloból gyors összepakolok aztán köszi majd reggel gyere mi megyünk strandra. Mivel előre fizettem volna neki a pénzt(hátha délutanonként akar vmit venni magának vagy bármi amire kell neki a pénz de az anyja nem ad) a vége az lett volna h egy órával késöbb ő is kijön.

Tesóm sem érti miért nem vállalta el ennyiért,mert neki nyafog h adjon erre arra pénzt,nem hivják dolgozni.

2021. júl. 16. 17:20
 97/158 A kérdező kommentje:

Na mind1,köszönöm a válaszokat azért.

Tanultam a dologból,a jövőben ha szükségem lesz ilyen segítségre,akkor másképp fogok cselekedni

2021. júl. 16. 17:22
 98/158 anonim ***** válasza:
43%
Kérdező, én a helyedben többet nem kérném meg őt gyerekvigyázásra. Viszont ha TE tudsz valami olyat (netán szakmád révén), amire neki szüksége van, akkor te is számold fel piaci áron.
2021. júl. 16. 17:29
 99/158 anonim ***** válasza:
74%

"93, mi a lóf.sz nagy felelősség van abban, hogy egész délelőtt tévéznek/rajzolnak/Barbi-e babáznak?"

Hát nem tudom.... Ugyan mi lehet....Vegul is a 6 éves ugyanezt egyedül is meg tudja csinálni, nem?

2021. júl. 16. 17:59
 100/158 anonim ***** válasza:
16%
#99, miért, szerinted nem? A felelősség max. annyi, hogy ne nyitogasson idegennek ajtót, ne másszon fel a nyitott ablakba, ne piszkálja a gáztűzhelyt, stb, ezen kívül mire kell nagyjából odafigyelni egy 15 évesnek, amit olyan kvára meg kéne fizetni?
2021. júl. 16. 18:06
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!