Jogos a sértődés? Bébiszitterkedés családon belül.
Van egy 15 éves unokahugom. Néha (idén 2 alkalommal tavaly meg 1 ilyen alkalom volt)meg szoktam kérni vigyázzon a lányomra aki 6 éves 1-2 órát. Ilyenkor adtam neki 500-800ft-t alkalmanként.
15 éves regisztrálva van diákszövetkezetnél h szülői engedéllyel dolgozhat de nem hivják.
A héten úgy alakult h egész héten vigyázni kéne rá fél8tól 12.30ig kb arra érek haza. Kérdeztem tőle nem e szeretne egy kis zsebpénzt keresni,felajánlottam 15 ezer ft-t,mondtam áthivatja a barátnőjét is ne legyen unalmas,van fagyi meg nasi is egyen majd,és majd egyik nap hozzon strand cuccot is mert ha jó idő lesz ha haza értem melobol kimegyünk a strandra,aznap ha szeretne itt is aludhat,ne kelljen reggel korán kelni h átjöjjön. Kb 15 perces sétára lakik tőlünk.
Kérdezte h nem e adok több pénzt mert ennyiért inkább nem vállalja. Mondtam neki hogy azért köszi de nem tudok többet fizetni.
Ezért kerestem mást. Találtam egy nyugdijas ovónénit aki vállal gyerekfelügyeletet,1000ft/óra. Nagyon kedves hölgy és mivel ő nem jön mert más gyerek is megy én viszem el a gyereket reggel 7re és du 1 re megyek érte,de csak 5 órát számol 1 napra. De így is 25 ezer ft lesz 1 hétre.
Unokahugom megtudta h másnak mennyi pénzt fizetek és most meg van sértődve h kiszurtam volna a szemét 15 ezerrel másnak meg fizetek többet,neki is adhattam volna annyit.
88!
A "kingörcs" tőled eltérően nem adja olcsón a munkáját. Plusz telefont felvenni meg egy gyerekre vigyázni közel nem azonos se munkában, se felelősségben.
Én úgy tudom szokott jelentkezni munkákra meg be is szokott menni h van e valami. De a diákszövetkezet inkább azokat hívja akik már betöltötték a 16ot.
Ha ő vigyázott volna a gyerekre és megyünk strandra biztos h nem velünk lett volna hanem a barátaival akik kinn vannak. Vannak olyan osztálytársai akik mindennap kinn vannak,ezt tudja ő is,mert az anyjának nyafog is miatta.
Én csak fizettem volna a buszjegyet neki,belépőt,meg ott amit eszik iszik.
És mint irtam tavaly nyáron ugyanez volt a strandon,nem velünk volt hanem a barátaival.
Nem volt szándékomba kihasználni őt hogy csak ennyit fizetek amennyit ajánlottam,azt gondoltam pénze is lesz,strandra is tud majd menni-amit nem az ő pénzéből kell fizetnie,mindenki jól jár.
Nagyon maximum 20 ezerig tudtam volna emelni az összeget de akkor őt már nem tudtam volna befizetni a strandra. Azt meg gáznak éreztem volna hogy haza érek meloból gyors összepakolok aztán köszi majd reggel gyere mi megyünk strandra. Mivel előre fizettem volna neki a pénzt(hátha délutanonként akar vmit venni magának vagy bármi amire kell neki a pénz de az anyja nem ad) a vége az lett volna h egy órával késöbb ő is kijön.
Tesóm sem érti miért nem vállalta el ennyiért,mert neki nyafog h adjon erre arra pénzt,nem hivják dolgozni.
Na mind1,köszönöm a válaszokat azért.
Tanultam a dologból,a jövőben ha szükségem lesz ilyen segítségre,akkor másképp fogok cselekedni
"93, mi a lóf.sz nagy felelősség van abban, hogy egész délelőtt tévéznek/rajzolnak/Barbi-e babáznak?"
Hát nem tudom.... Ugyan mi lehet....Vegul is a 6 éves ugyanezt egyedül is meg tudja csinálni, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!