Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogos a sértődés? Bébiszitterk...

Jogos a sértődés? Bébiszitterkedés családon belül.

Figyelt kérdés

Van egy 15 éves unokahugom. Néha (idén 2 alkalommal tavaly meg 1 ilyen alkalom volt)meg szoktam kérni vigyázzon a lányomra aki 6 éves 1-2 órát. Ilyenkor adtam neki 500-800ft-t alkalmanként.

15 éves regisztrálva van diákszövetkezetnél h szülői engedéllyel dolgozhat de nem hivják.

A héten úgy alakult h egész héten vigyázni kéne rá fél8tól 12.30ig kb arra érek haza. Kérdeztem tőle nem e szeretne egy kis zsebpénzt keresni,felajánlottam 15 ezer ft-t,mondtam áthivatja a barátnőjét is ne legyen unalmas,van fagyi meg nasi is egyen majd,és majd egyik nap hozzon strand cuccot is mert ha jó idő lesz ha haza értem melobol kimegyünk a strandra,aznap ha szeretne itt is aludhat,ne kelljen reggel korán kelni h átjöjjön. Kb 15 perces sétára lakik tőlünk.

Kérdezte h nem e adok több pénzt mert ennyiért inkább nem vállalja. Mondtam neki hogy azért köszi de nem tudok többet fizetni.

Ezért kerestem mást. Találtam egy nyugdijas ovónénit aki vállal gyerekfelügyeletet,1000ft/óra. Nagyon kedves hölgy és mivel ő nem jön mert más gyerek is megy én viszem el a gyereket reggel 7re és du 1 re megyek érte,de csak 5 órát számol 1 napra. De így is 25 ezer ft lesz 1 hétre.

Unokahugom megtudta h másnak mennyi pénzt fizetek és most meg van sértődve h kiszurtam volna a szemét 15 ezerrel másnak meg fizetek többet,neki is adhattam volna annyit.

2021. júl. 15. 17:59
 141/158 anonim ***** válasza:
92%

Én is vigyázok akár ingyen is akár a barátaim gyerekére is, nem kell ahhoz rokonnak lenni, de csak 1-2 órára. Ha már egy egész hétig napi 5 óráról lenne szó, akkor nemet mondok. A szitterjelölt meg mivel szüksége van a pénzre, igent mondott, meg egy árat is hozzá.

Jelentkezzen az, aki tényleg egy hétig vigyázna egy hat évesre 15 ezer forintért. Basszus, én 20 éve (én akkor voltam 16), kerestem 3 napi munkával 15 ezret.

2021. júl. 20. 12:33
 142/158 anonim ***** válasza:
34%

139: bármennyire is ezt gondolod, nem ezen megy a vita már rég, hanem azon, hogy mintha a kérdező az unokahugát valami kambodzsai gyerekmunkásnak nézte volna, mert fel mert ajánlani 15 ezer forintot + egyebeket 5 napra, napi 4 óra gyerekvigyázásért, összesen tehát 20 órát kellet volna vigyáznia, és az hűdemekkora felelősség. Úgy, hogy nem az utcáról rángatott be valami vadidegent, hanem családtagtól kért SZÍVESSÉGET, amit anyagilag is megköszönt volna.

140: azért, mert rokonság van, NEN KELL semmit csinálni a másikért, de általában a rokonaiért többet megtesz az ember, mint másokért. Sajnálom, hogy nálatok így alakult. Amíg oda-vissza tud ez működni sértődés nélkül, addig nincs semmi baj, de ha ez az egyensúly felborul, és már-már kihasználásba megy át, akkor teljes joggal mondja azt a másik, hogy akkor itt a vége.

141: azt a pénzt MUNKÁVAL kerested. És gondolom 3 napig 8 órában effektíve dolgoztál azért a pénzért, nem napi 4 órában egy rokonra vigyázva.

2021. júl. 20. 13:26
 143/158 anonim ***** válasza:
65%

szimplán az a lényeg, hogy gec.ség-e alacsonyabb bért ajánlani a rokonnak, majd jóval többet kifizetni egy idegennek. Ráadásul ugy, hogy a drágább verzió sokkal több kényelmetlenséggel is jár(korán kelni, elvonszolni oda a gyereket, idegennel van, stb)

1. szerintem gec.ség

2. a kérdező meg elég rossz vásárt csinált, hogy többet fizetett a kényelmetlenebb dologért

3. arról nem is beszélve, hogy innentől vszinüleg lőttek az olcsó sitternek, mert a kiscsaj tojni fog a fejedre ezentúl

2021. júl. 20. 13:27
 144/158 anonim ***** válasza:
32%

Ezt a részét már megbeszéltük, és a kérdező is elismerte, hogy elcseszte. Én is azt írtam korábban, hogy ha csak ez az egy választási lehetőség volt, akkor mondhatta volna a kiscsajnak, hogy máshol ennyit kellene fizetni, és akkor miben tudnak megállapodni.

De jöttek mások, akik „kihasználásként” aposztrofálták azt, hogy „csak” ennyit akart érte fizetni.

2021. júl. 20. 13:35
 145/158 anonim ***** válasza:
64%

138 oké akkor te menj éhbérért dolgozni, lelked rajta.

Én, személy szerint napi 5-10 ezeret akkor is kapok otthon ha fel se emelem a fenekem.

2021. júl. 20. 13:56
 146/158 A kérdező kommentje:

Igen kifizettem másnak a 10.000ft-tal többet de senki nem ment strandra se.

Tesóm amúgy megkérdezte unokahugomtól h mennyit kellett volna adnom h ő elválalja azt monsta hogy az lett volna normális ha dupla annyi pénzt fizetek. Vagy akkor legalább neki is adtam volna 25öt. Kérdezte tesóm és akkor a strandot magadnak álltad volna? Mert akkor majdnem ugyanott vagy mintha elfogadtad volna a 15 ezret meg hogy én fizetek neki a strandon. Erre mondta h nem mert akkor otthonról vitt volna szendvicset meg vizet és akkor csak belépőt kell vennie. Erre mondta neki az anyja hogy ha hónap elején mikor adott neki 10.000ft-t is így gondolkodott volna akkor nem csak 1x ment volna strandra.

De gyanitom megbánta,mert írt h nem e kell valamikor vigyázni a gyerekre.

2021. júl. 20. 16:45
 147/158 anonim ***** válasza:
27%
Vagy csak az anyja kényszerítette hogy írjon. 15 ezer egy hétre nevetséges összeg, 1 perc alatt elköltöm
2021. júl. 20. 16:55
 148/158 anonim ***** válasza:
25%
Biztos is megbánta. 😂
2021. júl. 20. 16:57
 149/158 anonim ***** válasza:
25%
Szegény lány! Az ilyen rokonoktól/ emberektől mentsen meg a Jóisten!
2021. júl. 20. 17:03
 150/158 anonim ***** válasza:
38%

"az lett volna normális ha dupla annyi pénzt fizetek" - r*hög a májam, de komolyan!

"mert írt h nem e kell valamikor vigyázni a gyerekre" - remélem, nem adod meg neki azt az örömöt, hogy valaha is még egyszer megkéred bármilyen segítségre

2021. júl. 20. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!