Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogos a sértődés? Bébiszitterk...

Jogos a sértődés? Bébiszitterkedés családon belül.

Figyelt kérdés

Van egy 15 éves unokahugom. Néha (idén 2 alkalommal tavaly meg 1 ilyen alkalom volt)meg szoktam kérni vigyázzon a lányomra aki 6 éves 1-2 órát. Ilyenkor adtam neki 500-800ft-t alkalmanként.

15 éves regisztrálva van diákszövetkezetnél h szülői engedéllyel dolgozhat de nem hivják.

A héten úgy alakult h egész héten vigyázni kéne rá fél8tól 12.30ig kb arra érek haza. Kérdeztem tőle nem e szeretne egy kis zsebpénzt keresni,felajánlottam 15 ezer ft-t,mondtam áthivatja a barátnőjét is ne legyen unalmas,van fagyi meg nasi is egyen majd,és majd egyik nap hozzon strand cuccot is mert ha jó idő lesz ha haza értem melobol kimegyünk a strandra,aznap ha szeretne itt is aludhat,ne kelljen reggel korán kelni h átjöjjön. Kb 15 perces sétára lakik tőlünk.

Kérdezte h nem e adok több pénzt mert ennyiért inkább nem vállalja. Mondtam neki hogy azért köszi de nem tudok többet fizetni.

Ezért kerestem mást. Találtam egy nyugdijas ovónénit aki vállal gyerekfelügyeletet,1000ft/óra. Nagyon kedves hölgy és mivel ő nem jön mert más gyerek is megy én viszem el a gyereket reggel 7re és du 1 re megyek érte,de csak 5 órát számol 1 napra. De így is 25 ezer ft lesz 1 hétre.

Unokahugom megtudta h másnak mennyi pénzt fizetek és most meg van sértődve h kiszurtam volna a szemét 15 ezerrel másnak meg fizetek többet,neki is adhattam volna annyit.

2021. júl. 15. 17:59
 131/158 anonim ***** válasza:
60%

128, te akkor érzed jól magad, hogyha a benned lévő sötétséget a világra ereszted? Mert nagyon úgy tűnik... vagy még életedben nem dolgoztál normális munkahelyen, és azért van ilyen torz szemléleted.

Hogy egy adott munkáltató egy adott munkavállalónak mennyit fizet, az csak kettejükre tartozik. Általában azért azonos munkáért azonos bérezés szokott lenni, ha mégis különbség van, akkor az szóvá tehető, aztán vagy fizetésemelést kap az, aki a kevesebbet kapja, vagy megindokolják, hogy a másiknak miért jár több. Na most ezt összehasonlítani egy pár napos alkalmi munkával, ami még csak nem is hivatalos...

És azt sem sikerül felfognod, hogy az ember gyerekfelügyeletet nem unalmában keres, hanem mert szükséges. Igen, lehet érvelni azzal, hogy akkor maradj otthon, csak akkor meg dolgozni nem tud elmenni, te nagyoniskolázott... ha meg elmegy dolgozni, akkor nem az összes pénzt fogja a felvigyázónak fizetni, mert akkor feleslegesen ment el dolgozni... mondjuk ha az ember arra az 5 napra, bejelentett munkahelyen kap 50000 forintot, akkor abból nem fog 75000-et kifizetni gyerekvigyázásért (azért írom ezt, mert az egyik okostojás szerint 15000/NAP lenne a reális), remélem, érthető, hogy miért nem...

2021. júl. 20. 07:45
 132/158 anonim ***** válasza:
62%

Kedves 130-as, világosítsál már fel, hogy mégis mire vagyok irigy és megkeseredett... Arra, hogy a rokonaimra nem malacperselyként tekintek, és feltétel nélkül segítjük egymást?

Ha segghülye meg agyhalott embereket akarsz látni, akkor előbb nézz tükörbe... de ha engem rühellnek a rokonaim, akkor téged biztosan körberajongnak, hogy a világ pénze nem elég ahhoz, hogy téged bármire rávegyenek...

2021. júl. 20. 07:49
 133/158 anonim ***** válasza:
72%
Majd dumáld meg a boltban is, hogy vigyék le az 1 liter olaj árát, azután irkálj ide ilyeneket. Tudod van olyan hogy spórolás, előre gyűjtés. Vagy te hogy veszel meg bármit is? Egyébként értem amit írsz, viszont ez is szolgáltatás. A kőművesnek sem mondod meg, hogy 200-al kevesebbet fizetsz, mert csak 50-et kapsz egy hónapban. Változtass, keress olyan munkahelyet, ahol többet kapsz. Képezd magad, spórolj, és akkor nem kell fölöslegesen nyekeregned.
2021. júl. 20. 07:51
 134/158 anonim ***** válasza:
71%
Egész nap itt lógsz, és hosszú szövegeket írkálsz, lassan már itt sem állnak szóba veled. Minden jót neked. Veled ellentétben nekem van életem és azt élem. Kérdező gondolkozz azon amit írtam, és kívánom, hogy többet ne ess ilyen hibába! Innentől nem látom amit írtok.
2021. júl. 20. 07:54
 135/158 anonim ***** válasza:
74%

133, megint olyan hülyeségeket írsz, hogy az nem igaz... Mi köze van annak a boltosnak, hogy egy rokont megkérek arra, hogy segítsen? Hacsak nem az, hogy te a rokonokat pumpolod, hogy be tudj magadnak vásárolni...

A kőművest meg azért volt fasság felhoznod, mert SZAKMUNKÁT VÉGEZ, egy pár órás gyerekvigyázás NEM SZAKMUNKA, mint ahogyan azt is mindenki megjegyezte, hogy 16 évesen is MINDENFÉLE VÉGZETTSÉG NÉLKÜL el lehet látni. És korántsem azzal van a baj, hogyha valaki keveset keres és kevesebbet tud fizetni, hanem azzal, hogy valaki kvázi 0 munkával akar egy rahedli pénzt akar keresni, és ezt ti még helyeselitek is...

134, miből sikerült azt a következtetést levonnod, hogy egész nap itt lógok? ...

Lehet, hogy nem kellene magadat azzal a „jó élettel” önámítanod, mert nekem hazudhatsz róla, hogy milyen nagyon jó, de neked kell a szar életedben élned. Sőt, pont te vagy az, aki kierőszakolja a rokonok szeretét, és még fizetni is hajlandó vagy, hogy foglakozzanak veled. Annyira nem tudnak megmaradni veled egy légtérben, hogy előre kérik a pénzt tőled, mondjuk fordítva is így megy nálatok, vagyis egy kapavágást nem csinálsz a másikért, amíg a lovetta nincs a markodban. Persze ezzel sincsen semmi baj, csak akkor nem a másikat kellene hülyének nézni, amikor te vagy a hülye a történetben.

Még mindig várom a válaszodat, hogy mégis mire vagyok irigy...

2021. júl. 20. 08:11
 136/158 anonim ***** válasza:
73%

129!

Itt nem az anyját kérte meg a kérdező, hanem az unokahúgát. A két kapcsolat közel sem azonos. A gyerekfelugyelet pedig nem alapveto dolog, plane nem egy heten keresztül napi több órán at

2021. júl. 20. 08:17
 137/158 anonim ***** válasza:
36%

Én minden rokonomra ugyanúgy tekintek, szóval de, ebből a szempontból azonos.

Alapvető dolognak azt tartom, hogy ha egy rokon segítséget kér tőlem, akkor nem azt kezdem el kalkulálni, hogy mennyit tudok lehúzni róla. Ebből a szempontból a 15000-es ár + ellátás + strandolás + barátot is hívhat több, mint nagyvonalú ajánlat volt azért a napi 4 óráért. Ráadásul úgy, hogy délelőttről volt szó, nem a nap közepén kellett vigyáznia rá, így szinte biztos, hogy nem vágta ketté semmilyen programját.

Hogy őtelhetetlenségének ez nem volt elég, az meg az ő dolga.

2021. júl. 20. 08:30
 138/158 anonim ***** válasza:
37%
Jó, hát ha ti ennyire jogosnak tartjátok, hogy százezreket kell kifizetni egy tininek egy pár órás gyerekfelügyeletért, akkor lelketek rajta, csak hasonló helyzetben majd ti se húzzátokat a szátokat, hogyha mélyen be kell nyúlni a zsebbe. Az én lelkiismeretem minden szempontból tiszta, ha ti el tudtok számolni a sajátotokkal, akkor minden rendben van.
2021. júl. 20. 08:36
 139/158 anonim ***** válasza:
68%

138!

Senki nem azt írta, hogy százezreket kellene kifizetni egy tininek. Még mindig az a téma, hogy a lány többért vállalta volna, mint amit a kérdező akart adni, a kérdezőket mondta, nem tud többet adni, aztán csak sikerült neki 10ezerrel többet kifizetnie egy vadidegennek. Ha nem érted mi ezzel a probléma, az szomorú, csupán a butaságodat tukrozi

2021. júl. 20. 09:25
 140/158 anonim ***** válasza:
91%
Ó, ez a vérrokonság. Velünk is volt ilyen. Mi voltunk azok, akiknek mindig pattanni kellett, ha a vérrokonok kitaláltak valamit. Mikor abbahagytuk ezt családilag, mi voltunk a szarok.
2021. júl. 20. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!