Jogos a sértődés? Bébiszitterkedés családon belül.
Van egy 15 éves unokahugom. Néha (idén 2 alkalommal tavaly meg 1 ilyen alkalom volt)meg szoktam kérni vigyázzon a lányomra aki 6 éves 1-2 órát. Ilyenkor adtam neki 500-800ft-t alkalmanként.
15 éves regisztrálva van diákszövetkezetnél h szülői engedéllyel dolgozhat de nem hivják.
A héten úgy alakult h egész héten vigyázni kéne rá fél8tól 12.30ig kb arra érek haza. Kérdeztem tőle nem e szeretne egy kis zsebpénzt keresni,felajánlottam 15 ezer ft-t,mondtam áthivatja a barátnőjét is ne legyen unalmas,van fagyi meg nasi is egyen majd,és majd egyik nap hozzon strand cuccot is mert ha jó idő lesz ha haza értem melobol kimegyünk a strandra,aznap ha szeretne itt is aludhat,ne kelljen reggel korán kelni h átjöjjön. Kb 15 perces sétára lakik tőlünk.
Kérdezte h nem e adok több pénzt mert ennyiért inkább nem vállalja. Mondtam neki hogy azért köszi de nem tudok többet fizetni.
Ezért kerestem mást. Találtam egy nyugdijas ovónénit aki vállal gyerekfelügyeletet,1000ft/óra. Nagyon kedves hölgy és mivel ő nem jön mert más gyerek is megy én viszem el a gyereket reggel 7re és du 1 re megyek érte,de csak 5 órát számol 1 napra. De így is 25 ezer ft lesz 1 hétre.
Unokahugom megtudta h másnak mennyi pénzt fizetek és most meg van sértődve h kiszurtam volna a szemét 15 ezerrel másnak meg fizetek többet,neki is adhattam volna annyit.
120-as, csodálom, hogy ennyi értelmi képességgel életben tudtál eddig maradni...
Komolyan azt gondolod, hogy megkérni egy kamaszt egy pár órás felügyeletre ugyanannyit ér, mint például egy repülőgéppilóta munkája? ...
Igen, nyilván kell érte fizetni, csak az a nem mindegy, hogy MENNYIT. És furcsa mód a legtöbb ember egy taknyos mellé áll ebben a kérdésben, hogy jaj szegényt kihasználta volna a nagynénje, holott erről szó sincs. Nem is értem, hogy honnan van ez a torz értékítélete többeknek. Mert mintha legalábbis 0-24-es fegyveres vagyonőri munkára lett volna felbérelve a gyerek egy hirhedt környéken, ahol 10-ből 9 házat egy száztagú betörőbanda már kifosztott volna...
Csak sajnálni tudlak titeket, hogy a CSALÁD egyet jelent nektek azzal, hogy érzelmi alapon több pénzt lehet kicsikarni hozzátok közel álló emberekből... Ez a TI szegénységi bizonyítványotok.
117!
Családon belül is működhet így. Azért mert családtag, még nem kell kihasználni.
De, joggal duzzog, mert a kérdező neki enm akart többet adni, másnak meg igen.
"Persze... az ember azért dolgozzon, hogy a kínkeservvel összeszedett pénzt odaadja egy felvigyázónak... Rezsit nem kell fizetni, kaját sem kell venni, de a babysitter lelki világára költeni kell..."
Nem, nem kell. Senki sem kötelez arra, hogy bébiszitterre bízd a gyereked. Nyugodtan otthon maradhatsz vele te is.
#117: Nem sokat várok tőled, hiszen szöveget sem tudsz értelmezni/kifordítod.
" 30 éves létedre lehetne annyi eszed, hogy egy alapvető segítségnyújtásért CSALÁDON BELÜL nem a csillagos eget kéred el..."
Egy szó nem esett arról a hozzászólásomban, hogy én mennyiért vállalnám családon belül, de te ezt így tudod. 🤣👏
Kiemelem neked mégegyszer:
"Én amúgy a lánynak 30-at adtam volna bármilyen helyzetben is vagyok, úgy h előre összespórolom és megmarad a gyermekem kényelme, egy jó rokoni kapcsolat..."
Drágám, én fizetnék, rendesen, ha fél évig is kellene spórolnom. ;)
A 30-at meg ebben a helyzetben írtam, ha szükségem lenne szitterre sokkal többet fizetnék. Nekem is érdekem, hogy a gyermekem kényelemben, jó kezekben legyen, amíg én dolgozom. A rokon is ugyanolyan ember... De nem kezdem el ragozni.
Egyébként kérdező: ha szeretnéd még a lányt, akkor menj át hozzá, kérj tőle őszintén bocsánatot, mondd el, hogy nem voltál tisztában az árakkal, és azt hitted mindketten jól jártok, végül beláttad, hogy ez rossz döntés volt. Még így sem biztos, hogy helyrejön a kapcsolat, de egy próbát megér. Ne várd, hogy a lány keressen, mert nem fog. (Tejesen jogosan.)
Valamint megjegyzem: Nálunk a családban senki nem néz senkit román munkaerőnek, kifizetjük egymást tisztességesen, amit meg szívességből megteszünk szólunk előre, hogy ezért nem kérünk semmit. Sajnálom, ha nálatok meg állandó jelleggel az ugrátatás. Vagy te vagy az, aki ugráltatod a rokonokat és most sérti az önérzeted? Gondolkozz már miket írsz!!! Nem lennék a rokonod az biztos!
122 ezt az orbitális baromságot miből sikerült már megint kikövetkeztetned? Mivel „használnék ki” egy kiskorút?
Én még mindig szomorúnak tartom, hogy a családtagok a pénzkereseti lehetőséget látják egymásban, az meg pláne elkeserítő, hogy a legtöbben ezt a világ legtermészetesebb dolgának tartják. Ezek szerint akkor a „vérségi köteléknek” semmi jelentősége, és a saját családtagjainkkal is ugyanúgy kell viselkednünk mint a vadidegen emberekkel, jól értem?
123, látom, te is hiányoztál az iskolából, amikor a szövegértést tanították... Ha a gyerek joggal „árazza be magát”, akkor a felnőtt joggal mondja azt, hogy irreális az ár, és keres egy másik embert. De ezt a részét már kitárgyaltuk, és a kérdező is elismerte, hogy nem ez volt a legjobb döntése, attól még NEM JOGOS, hogy a kispicsa besértődik. A gyereke szempontjából viszont lehet, hogy jobb döntés volt, mert ha vele egykorúakkal lehetett együtt, akkor biztosan nem unatkozott.
És még mindig rejtély számomra, hogy miért kihasználás az, hogy valakit megkérsz valamire és fizetsz érte... Vagy milliókat kellett volna fizetnie a kérdezőnek? Vagy a nevére vennie? Vagy mi az isten véreres farkát kellett volna a kérdezőnek csinálnia, hogy „ne használja ki” az egyébként is otthon seggetmeresztő rokonát? De, hogy tisztába tegyük; ha a szóban forgó rokon éppen egy 30 éves munkanélküli lett volna, akkor is hasonló feltételekkel „alkalmazta volna” a kérdező (vagy nem viszi ki a strandra, és ad neki egy 20-ast), és pont ugyanannyira lett volna fair az ajánlat. Vajon akkor is vernétek a nyálatokat?
124, újra sikerült bemutatnod, hogy pont annyi eszed van, amennyi látszik...
125, nyilván egy diákmunkán több pénzt kapsz; azonfelül, hogy törvényileg szabályozva van, hogy minimum mennyit kell kapniuk a diákoknak, azzal együtt értéket is teremtesz, vagyis a munkáltató keres a munkádon. Például neked kifizetett 14 ezret, de a munkád révén 20 ezres bevétele lett, tehát ő rajtad keresett 6 ezer forintot. A munka világában általában így megy ez, vagyis azért alkalmaznak embereket, hogy hasznot hajtsanak, amiből persze a munkavállaló is részesül (ezt hívják munkabérnek). És gondolom a „másfél nap” az nem napi 4 óra láblógatást jelentett a diákmelódon.
127!
Aha, tehát ha felvesz a főnököd melléd valakit ugyanarra a munkára, amit te végzel, akkor nem fog kicsit sem zavarni, kicsit sem fogsz megsértődni, ha az 10ezerrel többet keres.
"124, újra sikerült bemutatnod, hogy pont annyi eszed van, amennyi látszik..."
Miért is? A te gyereked, neked kell megoldanod a felügyeletet. Otthon marad az, vagy bébiszittert fogadsz. Nem kötelező a bébiszitter. Te döntöd el, hogy mit akarsz. Higy te agyilag zokni vagy ehhez, az már a te problémád.
126, egy szó sem esett róla, de fenn vagy akadva a történteken, szóval a viselkedéseddel mégis ezt sugallod.
Utána meg jössz ezzel a „mi nem nézzük egymást román munkaerőnek” dumával. Nekem égne a bőr a pofámről, hogyha mondjuk anyám megkérne valami alapvető dologra, én meg erre mondanám, hogy 200+ÁFA, mert „nem nézzük egymást román munkaerőnek”. De persze, bennem van a hiba, ti látjátok jól, és mindenkiről ott kell legombolni a pénzt, ahol csak lehet. És akkor még te írsz ilyet, hogy nem lennél a rokonom... Hát ne is akarjál a rokonom lenni, hogyha pénzeszsákként tekintenél rám, mert abban a pillanatban küldenélek el a halál f@§Zára.
129, Bocsánat, hogy ezt írom: Te segghlye vagy, én csak szimplán kiröhöglek.Ilyen életfelfogással, nem sokra fogsz menni. 😂😂😂
Lehet te vagy az a személy, akihez undorral járnak a rokonok, mert kierőszakolod.... De annyira nem érdekelsz, hogy a kérdést is kijelölöm. Agyhalottakkal nem beszélgetek. Az irigység és a megkeseredettség szól belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!