Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan lehet sértődés és ideg...

Hogyan lehet sértődés és ideg baj nélkül túl élni a család okoskodását?

Figyelt kérdés

A férjem családjában mindenki azt gondolja (sajnos) hogy ők mindig, mindenhhez értenek, mindent tudnak.

Amig nem lett gyerekünk a lakberendezésbe, ruhákba, kocsi vételbe, kertészkedésbe, meg mikor mibe okoskodtak. De az nem volt annyira terhes, de mióta gyerekünk lett na ez lett mindenkinek a vessző paripája, a gyereknevelés. És nem birjuk már cérnával se én, se a férjem. Többször volt már hogy jeleztük mi vagyunk a szülők, mi döntjük el hogy neveljük, mi a jó a gyereknek.

Mindenki ossza az észt, hogy mit hogy kell. És nem tanácsolnak, hanem ha nem követed amit mondanak, még ők néznek rád furán, h mi meg hülyék vagyunk kb.

Más is meg van áldva ilyen családdal? Hogy lehet ez úgy kezelni, hogy azért ne legyen belőle az, hogy innentől nem beszélünk?

Ki hogy kezelte ezt a helyzetet?

Köszönöm!

2020. máj. 30. 22:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én nevelőapám a szüléshez is ért. Sőt a terhestornában profi. Én rá kérdeztem bosi te mikor voltál terhes? Attól hogy a Tv.-ben láttál egy szülést még nem szültél. Megsértődött. Utána nem okoskodott. Igaz ő arra is emlékszik, hogy hogyan tanult járni. Én rá hagyom. Meghallgatom és kész. Kb mantrázom magamban.... csak ennyire ne legyek hülye öregkoromban.
2020. máj. 30. 22:45
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Felnott emberek, uljetek le veluk beszelgetni kulturalt modon, vagy probaltatok?
2020. máj. 30. 22:53
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen próbáltuk. Azba válasz, hogy ők nem okoskodnak. Már mondani sem lehet semmit se?

Nem értik mi a bajunk.

Ha pl. 1-2 dolgot mondanak, az még belefér de ha közös sütögetés vagy bármi közös dolog van ez a téma és már 100x elmondják ugyanazt. Borzalmas.

Én már csak hallgatom bólintok és arrébb megyek vagy csinálok vmi mást mert nem akarok haragot. De így néha tiszta ideg vagyok.

2020. máj. 30. 22:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem probaljatok meg veluk zi is ugyanezt. Nalunk is volt hasonlo, mi ugyanigy nyomtuk nekik ahogy ok nekunk, aztan egy ido utan abbamaradt a dolog. Sajnos ha a szep szo nem segit, orokke nem nyelhet es bologathat az ember.
2020. máj. 30. 23:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szünettel. Sok-sok szünettel. Nem randiztok pár hétig.

Hidd el utána örülni fognak, ha mentek és egy mukkot nem fognak szólni.

2020. máj. 31. 00:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Én őszintén nem tudom felfogni, hogy emberek hogy tudnak így élni. Engem a saját rokonsággal szemben ia úgy neveltek a szüleim, hogy nem kötelességem szeretnem, sem eltűrnöm őket csak azért, mert rokonok. És igen, apai ágon engem sokáig nagyon lenéztek és nagyon sok dologba bele akartak okoskodni, illetve volt olyan párom, akinek a családja is eléggé púp volt a hátamon, én pedig nyíltan beszéltem erről a megfelelő hangnemben. Hogy ha lehet, ezt kerüljük, mert szeretném, ha jól érezné magát mindneki, beleértve engem is és próbálom nem inzultálásnak venni, de nem azért vagyok ott, hogy feszegessék, amit nem illik. Ha ez nem működött, akkor jeleztem, hogy az illemet (köszöntések, rövid érdeklődés, kapcsolattartás) telefonon vagy beköszönés szintjén intézem inkább, mintsem vendégeskedéssel, neadjisten többnapos programmal... Miután tartottam a távolságot és meghúztam a határaimat, sokkal jobban megbecsültek és én magam is kevesebbet szorongtam azon, hogy jelenésem van. Aki tudott az okokról, az általában úgy is szóvátette, hogy elmarnak és nézzenek magukba(a saját családom esetében a szüleim, a párom családja esetében az aktuális párom, vagy ha volt tesója, akivel jellemzően jóban voltam).
2020. máj. 31. 02:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Sajnos ezek pont a férjem szülei, testvérei akik ezt művelik.
2020. máj. 31. 07:11
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A férjednek kell helyretenni őket. Beszéld meg vele. Nyugodtan mondd meg neki, hogyha nem állítja le őket, akkor keményen fogsz visszaválaszolni és abból sértődés lesz.
2020. máj. 31. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!