Hogyan húzzam meg a határokat, szabályokat ha rokonok randalírozó gyerekei jönnek hozzánk, hogy ne legyen sértődés?
Most kötöztünk össze párommal egy nagyobb lakásba, az előző kicsi volt és ott is voltak problémák, néha az ő bátyja eljött a gyerekeivel, akkor kuss volt a nevünk, ő nem szólt nekik kb semmiért, én meg nem szólhattam, mert még a bátyja sértődött meg hogy rá merek szólni a saját házamban. Pedig ágyon ugrának, falat dübögtetik, rohangáltak fel és alá a picike lakásban ha eljöttek. Most ugyan egy nagyobba költözünk, de új lehetőség, új szabályokkal, a gyerekek nőttek ugyan de még mindig problémásak meg ugy unblock is érdekelne a kérdés: ki mit és mennyit enged meg rokon gyerekeknek ha VENDÉGSÉGBEN vannak? Volt e hasonló problémája valakinek, sértődés ha rájuk szóltatok vagy valami?
Nálunk sokáig úgy volt hogy tűrtem de aztán elkezdtem szólongatni őket, eleinte megsértődtek és hazamentek a szülők a gyerekekkel, aztán már nem nagyon látogattak, és tök érdekes, hogy mikor külön mi vigyáztunk rájuk a lakásunkban, sokkal normálsabbak voltak.
Nálunk az derült ki - szerintünk - hogy mivel a szülőjük sohasem szól rájuk semmiért, amikor velük vannak, "kvázi" anyu által be vannak védve és ezért mindent megengednek maguknak.
Kinek mi a véleménye? Sztorikat is várok!
Menjenek is haza nyugodtan ,ha nem tudnak viselkedni . Szerintem a ti házatokban igen is jogod van szólni ,ha az ágyadon ugrálnak meg a falat döngetik . Otthon azt tesznek tönkre amit akarnak .
Amúgy ezek azok az emberek,akiknek a purgyéja ha tönkretesz valamit,még ő van felháborodva ha szólsz neki,hogy fizesse ki .
Egyszerűen.
Nem hozhatják a gyerekeket. Ők nagyon szívesen látott vendégek, de gyerekek nélkül, ha jönni akarnak.
Mi házunk, mi szabályaink. Természetesen nem engedem meg, hogy tomboljanak, pláne, ha még a szomszédokat is zavarnák vele (bár nem tudom, mit jelent azt, hogy "dübögtetik" a falat, gondolom úgy érted, hogy ütik), vagy ha potenciálisan kárt okoznak, esetleg még saját magukra is veszélyes lenne. Ha megsértődnek ezért a szülők, akkor ne jöjjenek, és kész. Ilyen egyszerű.
Az "unblock" pedig helyesen en bloc, hacsak nem a "felszabadít" szó helyett akartad használni...
Az en bloc jelenti azt, hogy "mindenestül", vagy "teljes egészében". Francia eredetű kifejezés, nem angolosan kell írni. Még a német Am Block is használatos, hasonló jelentéssel. "Unblock" viszont semmiképp, mert teljesen mást jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!