Jogos a sértődés? Bébiszitterkedés családon belül.
Van egy 15 éves unokahugom. Néha (idén 2 alkalommal tavaly meg 1 ilyen alkalom volt)meg szoktam kérni vigyázzon a lányomra aki 6 éves 1-2 órát. Ilyenkor adtam neki 500-800ft-t alkalmanként.
15 éves regisztrálva van diákszövetkezetnél h szülői engedéllyel dolgozhat de nem hivják.
A héten úgy alakult h egész héten vigyázni kéne rá fél8tól 12.30ig kb arra érek haza. Kérdeztem tőle nem e szeretne egy kis zsebpénzt keresni,felajánlottam 15 ezer ft-t,mondtam áthivatja a barátnőjét is ne legyen unalmas,van fagyi meg nasi is egyen majd,és majd egyik nap hozzon strand cuccot is mert ha jó idő lesz ha haza értem melobol kimegyünk a strandra,aznap ha szeretne itt is aludhat,ne kelljen reggel korán kelni h átjöjjön. Kb 15 perces sétára lakik tőlünk.
Kérdezte h nem e adok több pénzt mert ennyiért inkább nem vállalja. Mondtam neki hogy azért köszi de nem tudok többet fizetni.
Ezért kerestem mást. Találtam egy nyugdijas ovónénit aki vállal gyerekfelügyeletet,1000ft/óra. Nagyon kedves hölgy és mivel ő nem jön mert más gyerek is megy én viszem el a gyereket reggel 7re és du 1 re megyek érte,de csak 5 órát számol 1 napra. De így is 25 ezer ft lesz 1 hétre.
Unokahugom megtudta h másnak mennyi pénzt fizetek és most meg van sértődve h kiszurtam volna a szemét 15 ezerrel másnak meg fizetek többet,neki is adhattam volna annyit.
Kérdező, ne haragudj hogy ezt írom, nálad teljes képzavar van.
Teljesen jogos a lány felháborodása, és örülök, hogy nem hagyta magát hülyére venni, csak mert "családtag". Nagyon nevetséges amiket leírsz. 15-ért egy napot szoktak vállalni a fővárosban ennyi órára, gondolom ti valami kis eldugott faluban éltek ilyen árakkal. És ne haragudj, bármennyire is "jófej" vagy, az idejét energiáját veszed el. Nembeszélve arról, hogy egész héten vigyázni valakire az mekkora felelősség. Azt hiszed, hogy attól hogy kedves veled, felelősségteljesen tud vigyázni a kicsire, szeret vele lenni, már alulfizetheted, mert te ilyen-olyan helyzetben vagy, ő meg amúgy is csak... (...És itt jönnek magadnak a torz megmaragyarázások.) Itt kéne rendet tenni fejben, és előre elkezdeni spróloni, ha tudod hogy milyen helyzetben leszel a nyáron. Pont azért, hogy ne kerülj ilyen kellemetlen szituba. Azzal hogy másnak még kifizetsz 25 erzet, a gyerek kényelmet is feláldozod, vadidegenre bízod, mikor ott lenne egy olyan személy akihez már kötődik, nettó hülyeség és a másik megalázása. Senkit nem kell lenézni, hanem megbecsülni a segítséget, és ha kell inkább rászámolni. Én amúgy a lánynak 30-at adtam volna bármilyen helyzetben is vagyok, úgy h előre összespórolom és megmarad a gyermekem kényelme, egy jó rokoni kapcsolat...
Egyébként eszemfszommegáll, mikor így gondolkoznak az emberek, hogy ó ő csak rokon, ó ő csak 16 éves... és? Neki is ugyannyi minden a boltban, neki is ugyanannyi szabadideje van, ugyanannyi fiatalsága van, mint bárki másnak. Vedd komolyabban a családtagokat is, mert hamar elszeparálódsz így tőlük. A lánynak meg tisztelet az egyenességéért, hogy élőben tt helyben felvállalta hogy neki ez a pénz nem elég. (teljesen reálisan!!)
111-es, te vagy itt eltévedve, de nagyon... 3000/óra felvigyázásért? Hol a francban élsz te, a Rózsadombon? Mondjuk a flegma hozzááláásod alapján nem lenne csoda...
Ahány ház, annyi szokás. De alapvetően a család úgy működik, hogy az emberek segítik egymást oda-vissza, és nem pénzért, hanem mert a család alapvetően erről szól. Ha családtagnak adsz valamiért pénzt, az egyfajta extra hála, ezzel is elismered, hogy nagyra értékeled a segítségét, és nem magát a segítséget váltod meg pénzzel. De, mint mondtam, ez családonként változik, és ezzel sincs semmi gond.
Az viszont nagyon érdekes, hogy egyesek szerint 15-16 éves GYEREKNEK annyi pénzt kellene adni egy pár órás gyerekvigyázásért, mint amit egy cég középvezetője kap felnőttként úgy, hogy tanult azért, hogy a pozícióba kerüljön és hatványozottan több felelőssége van, montván az nem számít, hogy a kis fruskának csak a seggén kellene ülnie azért a pénzért.
112es ja mert egy cég középvezetője 15 ezret kap hetente...ugye ezt te magad se hiszed el?
Azért egy gyerekre vigyázni nem könnyű munka, főleg ha nem saját.
112, Megvan rólad is a véleményem, de nem akarom elvinni a kérdést, leírtam amit gondolok a szituval kapcsolatban, és tudom, hogy az én meglátásom a helyes. Azért a lófsznak is van vége.
Többet nem írok.
111-es/30/N
"F3lenk meg úgy működnek a dolgok, hogy van valaki, akinek szüksége van egy szolgáltatásra."
Családon belül tényleg így működtök? Érdekes...
"Ha a kislány fél millát akart volna a gyerek vigyázásért, akkor annyit kér. A saját árát ő határozza meg."
Csak akkor ne duzzogjon, hogyha más lesz felkérve a feladatra...
"112es ja mert egy cég középvezetője 15 ezret kap hetente...ugye ezt te magad se hiszed el?"
Látom, a másik leugatása profi szinten megy, de a szövegértés már kevésbé... A "kedves" 111-es azt állította, hogy 1 NAPRA kellene 15 ezret fizetni, nem 5 napra. Ha 5 órával számolunk, az 3000 forintos órabér. De ha nektek teljesen reális, hogy a kamasz a kb. semmittevését óránként 3000 forinttal kellene honorálni, akkor eléggé el vagytok tévedve... Úgy, hogy még csak nem is kell belőle adóznia, és nem kenyérre kell neki.
"112, Megvan rólad is a véleményem, de nem akarom elvinni a kérdést, leírtam amit gondolok a szituval kapcsolatban, és tudom, hogy az én meglátásom a helyes. Azért a lófsznak is van vége.
Többet nem írok.
111-es/30/N"
Ezzel a tipikus "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" mentalitással jobb is, hogyha csöndben maradsz. 30 éves létedre lehetne annyi eszed, hogy egy alapvető segítségnyújtásért CSALÁDON BELÜL nem a csillagos eget kéred el...
"112-es, a lánynak nincs felelőssége? Akkor meg minek odamennie? A s*ggén ülni otthon is tud, aztán azt meg se kell fizetni."
Senki nem írta, hogy nincs felelőssége... De annyi felelőssége nincs, hogy a minimálbér sokszorosát kelljen érte kifizetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!