Jogos a sértődés? Bébiszitterkedés családon belül.
Van egy 15 éves unokahugom. Néha (idén 2 alkalommal tavaly meg 1 ilyen alkalom volt)meg szoktam kérni vigyázzon a lányomra aki 6 éves 1-2 órát. Ilyenkor adtam neki 500-800ft-t alkalmanként.
15 éves regisztrálva van diákszövetkezetnél h szülői engedéllyel dolgozhat de nem hivják.
A héten úgy alakult h egész héten vigyázni kéne rá fél8tól 12.30ig kb arra érek haza. Kérdeztem tőle nem e szeretne egy kis zsebpénzt keresni,felajánlottam 15 ezer ft-t,mondtam áthivatja a barátnőjét is ne legyen unalmas,van fagyi meg nasi is egyen majd,és majd egyik nap hozzon strand cuccot is mert ha jó idő lesz ha haza értem melobol kimegyünk a strandra,aznap ha szeretne itt is aludhat,ne kelljen reggel korán kelni h átjöjjön. Kb 15 perces sétára lakik tőlünk.
Kérdezte h nem e adok több pénzt mert ennyiért inkább nem vállalja. Mondtam neki hogy azért köszi de nem tudok többet fizetni.
Ezért kerestem mást. Találtam egy nyugdijas ovónénit aki vállal gyerekfelügyeletet,1000ft/óra. Nagyon kedves hölgy és mivel ő nem jön mert más gyerek is megy én viszem el a gyereket reggel 7re és du 1 re megyek érte,de csak 5 órát számol 1 napra. De így is 25 ezer ft lesz 1 hétre.
Unokahugom megtudta h másnak mennyi pénzt fizetek és most meg van sértődve h kiszurtam volna a szemét 15 ezerrel másnak meg fizetek többet,neki is adhattam volna annyit.
Évekkel ezelőtt egyetem mellett bébiszitterkedtem egy családnál 1100ft-os órabérért. Az, hogy ott töltöttem a fél délutánom magától értetődővé tette, hogy benyúlhattam a hűtőbe - de a szülők egyértelműen jelezték is, hogy bármit fogyaszthatok. Ez a bébiszitterkedésnél gyakori szokott lenni.
Másrészt ahogy mondod kényelmesebb lett volna, plusz igaz hogy óvónő a hölgy, de több gyereket felügyel, megoszlik a figyelme. Én az árajánlat után megkérdeztem volna a rokont, hogy 20 ezerért vállalja-e, legfeljebb a strandra nem vittem volna. Erre valószínű igent mondott volna, és te is jobban jártál volna.
Amúgy én is voltam regisztrálva diákszövetkezethez, engem egyszer sem kerestek, hogy munkàt dobjanak utánam. Ellenben állandóan bogarásztam az állásajánlataikat és ami felkeltette a figyelmem, amiatt felhívtam őket, általában mehettem is dolgozni. Tehát ha a lány valóban dolgozni szeretne, taktikát kellene váltania, mert nem repül a szájába a sült galamb.
Én olvastam itt a hozzászólások egy részét, de nem értem miért védik ennyire az unokahugát a kérdezőnek. Ennyi idősen én is vigyáztam rokonok gyerekeire néha egy-egy napot és arányaiban hasonló összegeket kaptam érte, de olyan is volt hogy nem kértem érte semmit.
Ha a kis gyerek jól nevelt, akkor egyébként baromi kényelmes meló, lényegében semmi megterhelőt nem kell csinálni...
És azért legyünk őszinték egy képzett óvónő meg egy kis tini természetes, hogy kapja ugyanazt az összeget. A való életben is úgy működik, hogy a pályakezdő nem annyit keres, mint aki 20 éve a szakmában van.
Az unokahuga nem vállalta, keresett mást több pénzért. Ezen nem kell megsértődni. Ha a lány több pénzt szeretne, akkor nyaranta vannak címerezős napon pusztulós diák melók... Ott jó esetben egy napra kap 15 ezret.
Lőttél egy öngólt kérdező. Sokkal többet is fizetsz, s még a gyerekkel is kiszúrtál, mert az unokahúgod házhoz ment volna, így meg kelhet szegény kicsi korán reggel.
Valaki írta itt, hogy régebben még kapálni is elment ennyiért, vagy kevesebbért, nem emlékszem a kommentre pontosan. Nehéz munka a kapálás, de gyerekre vigyázni pedig hatalmas felelősség. Az óvónő pedig azért tudta elvállalni 1000 Ft-os órabérben, mert ha vannak nála legalább öten, az már 5000 egy órára. Biztos vagyok benne, hogy nem vállalta volna 1000-ért, ha a gyerkőc egyedül lenne nála.
Sziasztok, nekem az jutott rögtön eszembe, hogy 25 ezer fél napra és a kérdezőt nem veti fel a pénz és a félnapos munkája megtartásáért küzd?
Akkor ennyiért (konkrétan 25-30 Ft-os sávban) egész napos (!) 07.30-16.30 vagy 17.00-ig szóló tematikus napközis táborok, úszótáborok, bejàrós mindenféle táborok vannak (kézműves, színműves, frizbi, foci, karate, trambulinos stb.)- napi 2-3* étkezéssel stb.
...és ez a “fránya Budapest, ahol lehúzós minden” :D
Nos én is elvált vagyok, egyedül nevelem a kisfiam, nincsenek pénzügyi gondjaim (mondjuk a munkaidőm sem napi 4-5 óra)- de ár-érték arányban, gyerektársaság, tematikus programok miatt ezek érik meg jobban.
...minden tiszteletem a nyugdíjas óvónőé, de tuti, hogy nem (tud) ugrabugrálni a házhoz szállított gyerekkel. Az ilyen helyeken is szakképzett (pedagógus, edző stb. van és nagyon sok tini is, akik pl diákmunkában vagy a közösségi szolgálat miatt vannak még pluszban velük.
Egy ilyen napközis tábor mellett esetleg a munka elvesztésén sem kellene aggódni és/vagy 1-2 túlórával a strandbelépő is meglenne...
Ha a kislány osztálytársakkal/ovistárssal/barátnővel megy, akkor meg pláne jó.
...ilyen opció miért nem merül fel?
A 15 éves tini nem szakképzett ugyan, de legalább rokon, aktív (talán) mozgásos programokban is esetleg, a nyugdíjas óvónő valószínűleg profin leköt pár gyereket, de inkább nyugisabban- de egyszerűen nem versenyképes a táborokkal (nyilván).
(...egy ilyen opcióval még esetleg a részmunkaidős állást is esetleg lehet “tömbösíteni”- ha a munka megengedi, akkor egy heti tábordíjért egész nap nyomni a munkát- cserébe a következő hét a kérdezőnek szabad, ergo ingyen van...
Ha engem nem vetne fel a pénz olyannyira, hogy egy strand is gondot okoz, akkor depláne nem banysitterben gondolkodnék, hanem
- több munka/főállás/túlóra
- tábor
A tinit is meg lehet ám érteni- a Kérdezőt nekem picit nehezebb... ilyen anyagi helyzetben én nem nyújtóznék tovább a takarómnál, de nem lenne indok a sóherkedésre se a rokonnal...
Ha minden kötél szakad, akkor gondolom a kislány édesapját is könnyebben meg lehet kérni, hogy ugyan szálljon már be a tábor árába egy picivel, hogy ne félállásból meg gyt-ből kelljen gyereket nevelni...még ha cirkusszal váltatok volna is, gondolom egy fix díjas, számlával igazolható költségbe a másik szülő is szívesebben tesz.
Lehet, hogy ez egy megfontolandó lehetőség.
(...és de, kis települések önkormányzatai is szerveznek...)
@57
"Akkor vállald ingyen utolsó. Attól még másnak nem kötelező ingyen elcseszni azt a kevés szabadidejèt is"
Nem is írtam, hogy te is vállald. Nálunk mondjuk a családtagoknak egymás segítése nem idő elcsеszésnek minősül, de nyilván esetetekben ez így van. Mi szeretjük egymást annyira, hogy segítünk egymásnak és mindig számíthatunk a másikra. Ez lenne a normális, nem az öntörvényű, önző, rideg család.
Teljes állásban dolgozom,csak ezen a héten vagyok 4 órába a másik fele szabadság.
Ovodába jár még,és még marad is egy 1 évet,ezért amit az önkormányzat szervez tábort még nem vihetem. Mivel csak iskolás gyerekeket fogadnak. Az ügyeletes oviba meg csak 1 hetet mehetett,ez a hét volt ilyen csak. Jövő héten már ovi is lesz.
Én nem gondolom, hogy 15 évesnek akit a kutya se hív dolgozni, aki ráadásul eddig csak 1-2 órát vigyázott a gyerekre kevés lenne a 15 ezer.
Pont 15 ezerrel több mint a 0.
Én inkább vinném a nyugdíjas óvónénihez akinek van tapasztalata a gyerekekhez mint egy kamasz tinire hagyjam.
Ezek után pedig jönnie se kellene hozzám.
Nem azért mert nem vállalta el, hanem mert ilyen gerinctelen kis liba aki az ember háta mögött kibeszél.. Olyant aki ráadásul egyedül neveli a gyerekét és minden forint számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!