Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan másképp lehet megértetn...

Hogyan másképp lehet megértetni a húgommal, hogy nem nekem szülte a gyerekét?

Figyelt kérdés

Húgom 28, én 33 vagyok. Mindketten Pesten lakunk a férjeinkkel, viszonylag közel egymáshoz. Húgomnak van egy majdnem 2 éves lánya, innen ered a probléma. Mindig is jó tesók voltunk, segítettünk egymásnak, ha kellett, na de amit most csinál az a ló túloldala.

Lényeg a lényeg, egyre gyakrabban használna minket a férjemmel ingyen bébiszitternek úgy, hogy egyébként tisztában van azzal, hogy mi személy szerint kicsit sem rajongunk a gyerekekért, idegesít a hiszti, az óbégatás stb, ezért nem is akarunk soha sajátot.

Persze néhányszor elvállaltuk pár órára oké, de akkor is alig vártuk, hogy jöjjön érte húgom, mert egyszerűen nem tudunk mit kezdeni egy kisgyerekkel, nincs hozzájuk türelmünk. Most már a kislány járni, szaladgálni is tud, 1 percre nem lehet lelőni, akaratos, hisztis.

Az első kisebb "konfliktus" év elején volt, amikor is fel lett újítva a házunk, lecseréltük a bútorokat stb és most sok olyan tárgy van, ami alacsonyan helyezkedik el, ergo unokahúgom lazán eléri, le tudja róla borogatni a dolgokat, meg hát ránézve balesetveszélyes is lehet. Például sok illatgyertyánk van. Illetve van egy üveg asztal a nappaliban és hogy az milyen veszélyes a gyerekre. Mondtuk, hogy igen valóban, csakhogy nekünk nincs és nem is lesz gyerekünk, továbbá nekünk tetszenek ezek a berendezési eszközök, így nem látom a problémát. Hát ott volt a probléma, hogy így hogyan hagyja ránk a lányát, mert ki tudja, lehet megeszi a gyertyát vagy beüti magát az üvegasztalba, ami betörhet és megvágja magát és így-úgy.

Azt látom rajta, hogy alapvetően az (is) a baja, hogy mi nem akarunk gyereket. Maga a tény. Mert hát miért nem, milyen jó dolog, mekkora öröm. Ha közöljük, hogy nekünk pont az az öröm, hogy nincs gyerekünk, nincs akihez éjszakánként 8x kelni kel meg fogzik meg dackorszakos meg társai, akkor bepukkad. Holott soha semmi rosszat nem mondtam se én, se a férjem az unokahúgomra, meg nem szidjuk a gyerekeket, de nem bírja felfogni, hogy valaki gyerek nélkül is boldog. Aztán mikor átjön beszélgetni egyedül, gyerek nélkül, akkor csak a sopánkodás megy, hogy mennyire elege van, egy jó szava nincs kb.

Visszatérve a házunkra, mondtuk, hogy nekünk így megfelel, szóval minden marad ahogy van. Kicsit erélyesebb voltam már én is, mert betelt a pohár. Ezután úgy csináltak, mintha mi sem történt volna. Oké, nem vagyok haragtartó, túllendültünk a dolgon, de pár hónapja megint többször is próbálkoztak, hogy el kéne menniük fogászatra meg személyit csináltatni, fél napra vigyázzunk már a lánykára. Mondtam, hogy bocsi, de nem, nekünk is van programunk, magánéletünk és értse meg, nem tudunk mit kezdeni egy hisztiző, dackorszakos 2 évessel. Persze megint mi voltunk a gonoszak, de nem hatott meg igazán, már én sem voltam sem kedves, sem nyugodt, mert nem értem hogy hányszor kell még elmondani, hogy nem. Erre múlt héten megint jött a régi nóta.... Elképesztő, hogy egyre csak romlik és romlik az egykori jó viszony, ráadásul ilyen dolog miatt, hogy nem képes tiszteletben tartani a mi álláspontunkat. Megmondtam megint, hogy nem és küldtem egy bébiszitter elérhetőséget a közelében, azóta pedig nem beszélek vele, nem keresem, mert felesleges.

Tényleg, mi egyebet tehetnénk még? Mondtuk szépen és mondtuk csúnyán, semmi. Most tartok ott, hogy nem érdekel, ha hív, se ha ír, nem reagálok, de azért nem szeretnék a saját húgommal haragban lenni, viszont mást már nem tudok kitalálni. Neki az felelne meg, ha szó nélkül bébiszittelnénk a lányát, viszont erre nem vagyunk hajlandóak. Patthelyzetnek érzem.

Ti mit tennétek még a helyemben?

2020. aug. 30. 13:19
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:

#39 Nem utálom őket. Egyszerűen csak őszintén merek írni arról, hogy nem szeretem a gyerekeket. Az utálom és nem szeretem között nagy különbség van. Elmondtam már néhányszor, hogy egyszerűen az idegrendszerem nem bírja a hisztit, a sírást, üvöltözést, borogatást és társait. És nem, nem fogom magam emiatt rosszul érezni, ez vagyok én, és megtagadni sem fogom magam. Leírtam, hogy soha semmi csúnyát nem mondtam egyetlen gyerekre sem, főleg nem az unokahúgomra és jó ideig mindig szépen próbáltam vele megértetni a MI álláspontunkat, de egyik fülén be, másikon ki. Eltelt egy kis idő és megint jött, hogy akkor szombaton itt aludhatna-e a kislány. Ha mondtam, hogy megyünk kirándulni, akkor meg ment a morgás. Hisz nekünk nincs jogunk nemet mondani, mert ő a tesóm és ha szeretném, akkor vállalnám ugye. Mert ezt is megkaptam.

Na mindegy, akkor ezek szerint vagy marad a jelenlegi helyzet vagy úgy pattogok, ahogy tesóm elvárja.

Én azért bízom benne, hogy előbb-utóbb észreveszi magát és ha nem is teljesen, de némileg azért rendeződik a helyzetünk.

2020. aug. 30. 15:13
 42/57 anonim ***** válasza:
92%

Miért ítélik el azokat az embereket, akik nem akarnak/ szeretik a gyereket?

Én sem szeretnék gyereket, és igaz gyerek koromba álmodoztam két gyerekről, ma már nem akarok. Nem szeretnék ők után rohangálni, és folytonosan őket félteni.

Más kérdés, hogy (mint néhány éve kiderült, bár mi előtte döntöttünk) nem is lehetne gyerekünk.

Ne ítéljétek el, ez nem egy kötelező dolog, mindenkinek saját döntése. Az hogy nem akar vigyázni a huga gyerekére teljesen saját döntés. Az én esetemben a családom azért nyagatott, hogy miért nem csinálunk eggyet, majd miután letisztáztuk NEM AKARUNK azzal nyagadtak, hogy akkor legalább játszak bébiszittert.

De míg másnál ez egy feltöltödés lenne, minket a férjemmel elszomorít

2020. aug. 30. 15:16
 43/57 anonim ***** válasza:
12%
A havi 4-5 mondjuk túlzás, de néha azért vállald el. A család arról szól, hogy segítsünk egymásnak, csak itt, a gyakorin divat ez, hogy ha a szülő a tizennyolc év alatt egyszer is eltávolodik a gyerektől két méternél messzebb, akkor beindul a hőbörgés, hogy minekszülted, lepasszoltad, magadnakszülted.
2020. aug. 30. 15:31
 44/57 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, igazad van, ezek után meg végképp ne vállald el. A húgod elpofátlanodott, kis szívességből is óriásit csinált.

Itt arról van szó, hogy túl fiatal még egy gyerekhez, nem érett meg rá. Nem fogja fel, hogy magának szült és nem neked.

Akit a legjobban sajnálok ebben a történetben, az a 2 éves kisgyerek. Neki szüksége van anyára, és nem arra, hogy rendszeresen lepasszolják. Ráadásul csak azért, mert "anyuka" főzni akar, meg romantikázni a férjével.

Ha ennyire nem kell nekik a gyerek, jobban jártak volna, ha nem is vállalnak.

2020. aug. 30. 15:40
 45/57 A kérdező kommentje:

Néha el is vállaltuk, ezt írtam, de ő visszaélt ezzel a helyzettel, mert úgy gondolta, hogyha néha elvállaljuk, akkor bármikor ránk sózhatja.

Ő ismer amúgy engem a legjobban nagyjából kerek e Földön és tudja, hogy sose szerettem a gyerekeket, nem is tudok bánni velük túlzottan, nem tudom mit kell csinálni, ha hisztiznek például és a fejem is szétmegy tőle, mégis erőlteti. Nem havi 1x, hanem 4-5x, vagy akár többször és mindig utolsó pillanatban.

Csak azért mert családtag, nem érzem úgy, hogy egy ilyen fajsúlyú dologban kötelezettséggel tartoznék felé. Ő saját döntéséből vállalt gyereket, saját magának, nem nekem. Mi pont emiatt nem vállalunk, de ez őt kicsit sem érdekli, sőt időről-időre rá akarna venni, hogy szüljek, mert milyen jó.

Tényleg kíváncsi lennék azért, hogy ki tűrné szó nélkül ha mindig olyasmit várnának el tőle, ami ellen egész életében "tiltakozott", pusztán azért mert tesóról van szó. Attól én még önálló ember vagyok, önálló gondolatokkal és értétekkel, ezen ha akarnék se tudnék változtatni.

Gyerek előtt is rengetegszer segítettem neki, bármiről volt szó, mert ahhoz nem kellett megerőszakolnom magam, sem óriási erőfeszítést vennem magamon.

2020. aug. 30. 15:42
 46/57 anonim ***** válasza:
35%

Az a meglátásom végigolvasva az összes kommentedet, hogy a húgoddal való kapcsolatod nem fog már megváltozni, nem lesz olyan, mint régen.

Tudod miért?

Mert ALAPVETŐ élet szemléleti, szinte áthidalhatalan különbség alakult ki.

Az élete értelme a gyerek, neked meg nem.

Feltételezem, szülni fog még, akkor teljes szakadék lesz köztetek.

Képzeld csak el, ha egy barátoddal történne ugyanez. Valószínűleg megszakadna a barátság.

Egyszerűen nem lesz közös téma.

Ráadásul ez a konfliktus feloldhatatlan.

Ez olyan, mint amikor egy pár egyik tagja akar gyereket, a másik meg nem. Itt nincs kompromisszum.

Sajnálom.

2020. aug. 30. 17:32
 47/57 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó, ha élete értelme a gyerek, akkor miért akarja RENDSZERESEN lepasszolni?
2020. aug. 30. 17:46
 48/57 anonim ***** válasza:
100%

Ironikus akartam lenni, ezek szerint nem sikerült.

Lehet, a húgi is "csak" társadalmi nyomásra szült, szíve legmélyén ő sem anyatípus. Csak ezt nem sokan merik bevallani, főleg akkor, ha már megvan a poronty.

2020. aug. 30. 17:56
 49/57 anonim ***** válasza:
25%
Nem akarunk olyan rossz szülők mint ti hogy állandóan lepasszoljátok a gyereket mint valami tárgyat, adjátok intézetbe vagy nevelőszülőkhöz hogy ha ti nem értek rá a gyerek nevelésre!
2020. aug. 30. 20:04
 50/57 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező én teljesen egyetértek veled. Mi az, hogy azért nem vehettek meg egy bútort vagy gyertyát a saját házatokba, nehogy a Mancika magára rántsa??? Rendezze be a saját házát, ne más életében turkáljon.

Akik fentebb értetlenkedtek, azoknak mondanék egy példát és kíváncsi lennék, hogy itt is jönne-e a nagy testvéri szeretetük.:

Neked kutyád van, de a macskákat nem szereted. Tesód állandóan nyaral és rád akarja sózni a macskáját addig, úgy hogy te utálod őket. Ez még nem elég neki, de a kis Kormos cicukája nem bírja a kutyákat. Te addig passzold le valakinek a saját kutyádat, csak hogy a tesód Kormoskájának jó legyen. Ez ugyanaz, mint a kérdező üvegasztalos sztorija. Nem elég, hogy egy általa nem szeretett 'embertípust' rá bíznak ingyen és erőltetve, még a saját életét is változtassa meg, hogy megfeleljenek a körülmények a Mancikának. Hát ez már a pofátlanság teteje.

Ne hagyd magad kérdező, minden alkalommal ajánld fel neki azt a bébiszittert és talán a 20. alkalommal rájön, hogy nem ártana felhívni...

2020. aug. 30. 20:36
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!