Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan másképp lehet megértetn...

Hogyan másképp lehet megértetni a húgommal, hogy nem nekem szülte a gyerekét?

Figyelt kérdés

Húgom 28, én 33 vagyok. Mindketten Pesten lakunk a férjeinkkel, viszonylag közel egymáshoz. Húgomnak van egy majdnem 2 éves lánya, innen ered a probléma. Mindig is jó tesók voltunk, segítettünk egymásnak, ha kellett, na de amit most csinál az a ló túloldala.

Lényeg a lényeg, egyre gyakrabban használna minket a férjemmel ingyen bébiszitternek úgy, hogy egyébként tisztában van azzal, hogy mi személy szerint kicsit sem rajongunk a gyerekekért, idegesít a hiszti, az óbégatás stb, ezért nem is akarunk soha sajátot.

Persze néhányszor elvállaltuk pár órára oké, de akkor is alig vártuk, hogy jöjjön érte húgom, mert egyszerűen nem tudunk mit kezdeni egy kisgyerekkel, nincs hozzájuk türelmünk. Most már a kislány járni, szaladgálni is tud, 1 percre nem lehet lelőni, akaratos, hisztis.

Az első kisebb "konfliktus" év elején volt, amikor is fel lett újítva a házunk, lecseréltük a bútorokat stb és most sok olyan tárgy van, ami alacsonyan helyezkedik el, ergo unokahúgom lazán eléri, le tudja róla borogatni a dolgokat, meg hát ránézve balesetveszélyes is lehet. Például sok illatgyertyánk van. Illetve van egy üveg asztal a nappaliban és hogy az milyen veszélyes a gyerekre. Mondtuk, hogy igen valóban, csakhogy nekünk nincs és nem is lesz gyerekünk, továbbá nekünk tetszenek ezek a berendezési eszközök, így nem látom a problémát. Hát ott volt a probléma, hogy így hogyan hagyja ránk a lányát, mert ki tudja, lehet megeszi a gyertyát vagy beüti magát az üvegasztalba, ami betörhet és megvágja magát és így-úgy.

Azt látom rajta, hogy alapvetően az (is) a baja, hogy mi nem akarunk gyereket. Maga a tény. Mert hát miért nem, milyen jó dolog, mekkora öröm. Ha közöljük, hogy nekünk pont az az öröm, hogy nincs gyerekünk, nincs akihez éjszakánként 8x kelni kel meg fogzik meg dackorszakos meg társai, akkor bepukkad. Holott soha semmi rosszat nem mondtam se én, se a férjem az unokahúgomra, meg nem szidjuk a gyerekeket, de nem bírja felfogni, hogy valaki gyerek nélkül is boldog. Aztán mikor átjön beszélgetni egyedül, gyerek nélkül, akkor csak a sopánkodás megy, hogy mennyire elege van, egy jó szava nincs kb.

Visszatérve a házunkra, mondtuk, hogy nekünk így megfelel, szóval minden marad ahogy van. Kicsit erélyesebb voltam már én is, mert betelt a pohár. Ezután úgy csináltak, mintha mi sem történt volna. Oké, nem vagyok haragtartó, túllendültünk a dolgon, de pár hónapja megint többször is próbálkoztak, hogy el kéne menniük fogászatra meg személyit csináltatni, fél napra vigyázzunk már a lánykára. Mondtam, hogy bocsi, de nem, nekünk is van programunk, magánéletünk és értse meg, nem tudunk mit kezdeni egy hisztiző, dackorszakos 2 évessel. Persze megint mi voltunk a gonoszak, de nem hatott meg igazán, már én sem voltam sem kedves, sem nyugodt, mert nem értem hogy hányszor kell még elmondani, hogy nem. Erre múlt héten megint jött a régi nóta.... Elképesztő, hogy egyre csak romlik és romlik az egykori jó viszony, ráadásul ilyen dolog miatt, hogy nem képes tiszteletben tartani a mi álláspontunkat. Megmondtam megint, hogy nem és küldtem egy bébiszitter elérhetőséget a közelében, azóta pedig nem beszélek vele, nem keresem, mert felesleges.

Tényleg, mi egyebet tehetnénk még? Mondtuk szépen és mondtuk csúnyán, semmi. Most tartok ott, hogy nem érdekel, ha hív, se ha ír, nem reagálok, de azért nem szeretnék a saját húgommal haragban lenni, viszont mást már nem tudok kitalálni. Neki az felelne meg, ha szó nélkül bébiszittelnénk a lányát, viszont erre nem vagyunk hajlandóak. Patthelyzetnek érzem.

Ti mit tennétek még a helyemben?

2020. aug. 30. 13:19
1 2 3 4 5 6
 31/57 Metionin ***** válasza:
90%
Sehogy másképp. Ennyi idő alatt már gondolom beszéltetek erről, írod is hogy többször nyíltan megmondtátok, hogy ne hozza rátok a gyereket. Itt már nem tudtok mit csinálni, ha megsértődik akkor így járt. Én azt írtam volna, hogy add meg neki egy bébiszitter számát és ints pát, de látom ezt is megtetted, szóval innentől kezdve neked dolgod nincs a témában. Majd tesódék megoldják, nekik kellett a gyerek.
2020. aug. 30. 14:30
 32/57 A kérdező kommentje:

Még én vagyok a rosszindulatú, hát ez csúcs, tényleg. :D

Kérlek mutasd meg hol írtam rosszindulatúan és gusztustalanul a gyerekekről vagy a tesómról? Hol? Sehol. Vagy az a gond, hogy le mertem írni, hogy nem szeretem a gyerekeket, nem bírom a hisztit, nincs hozzájuk türelmem? Vagy, hogy szóvÁ mertem tenni a húgomnak, hogy kis korom óta tudja, hogy így állok a gyerek témához, miért nem hagy békén végre? Tényleg nem értem. Vagy az a baj, hogy mikor el kezdték kritizálni, hogy miért így van berendezve a saját házunk, mert így hogy hagyja nálunk a lányát havonta 4-5x, akkor szóltunk, hogy bocsi de nekünk így jó?

Ne vicceljünk már. Mivel hónapok óta megy a pörgés ezen a témán, és számtalanszor ültettem le a húgom és szépen megkértem, hogy ne minket használjon bébiszitternek, mert nem mi vagyunk rá az alkalmas pár és különben is mikor programunk van, ne várja el, hogy miatta lemondjam, akkor már nem tudok 100%-ig higgadt lenni, főleg mikor tanács helyett itt is csak az jön, hogy "igen is közöd van a gyerekéhez és ha szeretnéd, akkor szó nélkül segítenél..". Hát nem bocsi, én nem ez az ember vagyok, soha nem is voltam, soha nem is leszek. Meg lehet érte nyugodtan kövezni.

Attól, hogy családtag, még nem kell saját magamat megváltoztatnom, és magamra erőltetni olyat, amitől a hideg ráz. Hányszor mondjak még el, hogy jó néhányszor vigyáztunk már az unokahúgomra?? Nem azzal lenne baj, ha 1-2 havonta 1x valami halaszthatatlan dolog miatt vigyázni kell a kislányra pár órát, de az hogy havonta 5x ránk tukmálná, mondván ők pihenni akarnak vagy épp főzni, azt azért ne már. Pont azért nem szültem, mert ezekre nincs szükségem és azért mert egy családtagom ezt önként vállalta, ne felém legyenek már elvárások támasztva.

2020. aug. 30. 14:31
 33/57 anonim ***** válasza:
7%

Nem kell magadra erőltetni semmit, de akkor megsértődni se kell, mikor kritikát kapsz a viselkedéseddel kapcsolatban, most is a hiszti megy, pont emiatt gondolom, hogy túlzol.

Ha mégsem túlzol, akkor se értem egyébként a problémát, egyszerűen ha neked ez ekkora teher, fel se vedd neki a telefont, sőt, szakítsd meg vele a kapcsolatot. Aztán pár év múlva majd esetleg észbekapsz, hogy hol vannak a prioritások, és lehet, hogy nem a kva üvegasztalod lesz az első.

2020. aug. 30. 14:35
 34/57 A kérdező kommentje:

Ez nem hiszti, megoldást keresek egy problémára, de látom azt itt nem fogok kapni, csak a kioktatást, mert nem ajnározom a tesóm és a gyerekét.

Normálisan leírtam mi a gondom, semmi rosszindulatú vagy sértő dolgot nem írtam a kérdésemben senkiről, pusztán le mertem írni, hogy nem szeretjük a gyerekeket, amit tesóm tud e világon a legjobban, mégis magasról letojja, kritizálja a házunkat, mert nem az ő gyerekét figyelembe véve rendeztük azt be, számtalanszor próbáltam vele megbeszélni és megértetni és még mindig azon vagyok, hogy az egykori jó kapcsolatunkat helyrehozzuk, ennek ellenére mégis én vagyok a rosszindulatú családtag. Rendben. :)

Nyilván nektek a világon semmi gondotok nem lenne azzal, ha rendszeresen olyasvalamit akarnának rátok erőltetni, ami ellen minden porcikátok tiltakozik. Tőlünk még az is elvárható, hogy mondjuk le a programunkat hétvégére, hogy tudjunk az ő lányára vigyázni. Mert, hogy ezt is elvárta. De értem, ez is rendben van.

#35 Hogy jön ide a "kva üvegasztal"?? Ha tudnál olvasni, akkor láttad volna, hogy NEKI és nem nekem jelentett problémát az üvegasztalunk, mert balesetveszélyes a gyerekre. És akkor most? Dobjam ki, mert neki úgy lenne jó?

2020. aug. 30. 14:42
 35/57 anonim ***** válasza:
95%

ez az oldal tele van olyan panaszokkal, hogy jajj, nekik kell mások helyett gondozni/ápolni/pelenkázni a nagymamát. például. és csaknem mindig azt a választ/tanácsot kapja a kérdező, hogy álljon már ki magáért, ne legyen ennyire töketlen vagy húzzon el onnan

nos, jelen kérdező kiállt magáért. megmondta, hogy NEM. aki nem érti azt a szót, hogy nem, az a húg.

2020. aug. 30. 14:47
 36/57 Metionin ***** válasza:
96%
#38: ismétlés a tudás apja és anyja...ha a következő 100 alkalommal is nemet mond a kérdező, talán rájön a tesó, hogy mégiscsak fel kéne hívni azt a bébiszittert.
2020. aug. 30. 14:51
 37/57 A kérdező kommentje:

Feltűnt, hogy nem én várom el, hogy a világ a lábaim előtt heverjen, csak mert szültem és nem én akarom beosztani a tesóm idejét, hanem épp fordítva? Pont húgom érzi azt, hogy ő a világ közepe, mert gyereke van. Hisz ennyit igazán megtehetnék érte, meg miért fizetne, ha úgyis itt vagyok én, és minek van gyertya meg üvegasztal a saját házunkban és ő pihenni akar a férjével, miért nem mondom le a programot, hogy vigyázzak a kislányra és társai.

Nem érdekel, ha valaki nem ért velem egyet, én úgyis tudom mi az igazság, de hadd ne kelljen szó nélkül tűrnöm, hogy egy rakat idegen ismeretlenül szid, csak mert nem szeretjük a gyerekeket és nem hozzájuk igazítom az életem és ennek hangot mertünk adni. Mégis még mindig én vagyok, aki azon töri a fejét, hogy hogyan hozzam helyre a kapcsolatot, ennek ellenére én vagyok a rosszindulatú. Ti is csak az érem egyik felét nézitek, de mindegy.

2020. aug. 30. 14:54
 38/57 anonim ***** válasza:
6%
Nem érted.... ott bukik az egész legyen jó kapcsolatunk dolog, hogy te utálod a gyereket (ne mondd, hogy nem, mert ennek már tanúbizonyságát adtad itt a korabbi kommentjeidben), és ez lerí rólad. Nem kell vigyáznod folyton a gyerekére, nem korrekt, hogy ezt elvárja tőled, de az sem korrekt, ahogy te nyilatkozol. Ez így nem tud helyrejonni, mert a gyerek a gyerekük, az életük része, ha az itteni viselkedésed csak töredékét adod vissza neki élő szóban, már akkor is lesz köztetek egy szakadék, amit ilyen hozzáállással nemigen lehet helyrehozni.
2020. aug. 30. 14:57
 39/57 anonim ***** válasza:
92%

Ugyan kérdező, ide felesleges ilyen jellegű kérdést kiírni, aki nem ömleng a kölkökről és nem áll haptákban a bébiszitterkedésre, mindent eldobva, csak mert "családtag és ha szeretnéd megtennéd", akkor rosszindulatú, szarszemet utolsó ember vagy. :D

Én ezt már megtanultam. Sehol nem írt semmi rosszindulatú vagy gusztustalan dolgot a kérdező, ellenben néhány "kedves" kommentelő. Nem olvasom el a hülye kérdésed, meg "nem is szereted a tesód", attól még a családtagod és igazán segíthetnél neki. A húga ELVÁRJA, hogy a kérdező hozzá alkalmazkodjon, ha kell mondja le a programját és a vicc, hogy mindezt úgy, hogy pontosan tisztában van azzal, hogy a kérdező nem szereti a gyerekeket. Mi a fészkes fenenek kell erőszakoskodni?! Mi értelme olyanra tukmalni a gyereked, aki nem tud velük mit kezdeni? Meg minek üvegasztal, mert így hogy hagyja ott a kiskölköt? Vicc.

Itt a hiba a tesó készülékében van és nem a kérdezővel!

2020. aug. 30. 14:58
 40/57 Metionin ***** válasza:
97%
Nagy tévedés, hogy "gyerekellenesnek" kell lenni ahhoz, hogy valaki egyetértsen a kérdezővel. Ha valaki amúgy szereti a gyerekeket, netán van neki több is, akkor sem kötelessége, nem elvárható hogy más gyerekére vigyázzon, sem rokonéra se senkiére! Ilyen szempontból tök mindegy, hogy a kérdezőék hogy állnak a gyerekekhez. És lehet hogy a kérdező valakinek bunkónak tűnik (szerintem nem az, írta hogy szépen leültette többször a tesóját hogy elmagyarázza a helyzetet) de az nem bunkóság hogy a tesó másokat ugráltatna, más életébe szólogat bele csak mert neki gyereke van (amit önként és saját magának vállalt ugye)?
2020. aug. 30. 15:07
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!