Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan másképp lehet megértetn...

Hogyan másképp lehet megértetni a húgommal, hogy nem nekem szülte a gyerekét?

Figyelt kérdés

Húgom 28, én 33 vagyok. Mindketten Pesten lakunk a férjeinkkel, viszonylag közel egymáshoz. Húgomnak van egy majdnem 2 éves lánya, innen ered a probléma. Mindig is jó tesók voltunk, segítettünk egymásnak, ha kellett, na de amit most csinál az a ló túloldala.

Lényeg a lényeg, egyre gyakrabban használna minket a férjemmel ingyen bébiszitternek úgy, hogy egyébként tisztában van azzal, hogy mi személy szerint kicsit sem rajongunk a gyerekekért, idegesít a hiszti, az óbégatás stb, ezért nem is akarunk soha sajátot.

Persze néhányszor elvállaltuk pár órára oké, de akkor is alig vártuk, hogy jöjjön érte húgom, mert egyszerűen nem tudunk mit kezdeni egy kisgyerekkel, nincs hozzájuk türelmünk. Most már a kislány járni, szaladgálni is tud, 1 percre nem lehet lelőni, akaratos, hisztis.

Az első kisebb "konfliktus" év elején volt, amikor is fel lett újítva a házunk, lecseréltük a bútorokat stb és most sok olyan tárgy van, ami alacsonyan helyezkedik el, ergo unokahúgom lazán eléri, le tudja róla borogatni a dolgokat, meg hát ránézve balesetveszélyes is lehet. Például sok illatgyertyánk van. Illetve van egy üveg asztal a nappaliban és hogy az milyen veszélyes a gyerekre. Mondtuk, hogy igen valóban, csakhogy nekünk nincs és nem is lesz gyerekünk, továbbá nekünk tetszenek ezek a berendezési eszközök, így nem látom a problémát. Hát ott volt a probléma, hogy így hogyan hagyja ránk a lányát, mert ki tudja, lehet megeszi a gyertyát vagy beüti magát az üvegasztalba, ami betörhet és megvágja magát és így-úgy.

Azt látom rajta, hogy alapvetően az (is) a baja, hogy mi nem akarunk gyereket. Maga a tény. Mert hát miért nem, milyen jó dolog, mekkora öröm. Ha közöljük, hogy nekünk pont az az öröm, hogy nincs gyerekünk, nincs akihez éjszakánként 8x kelni kel meg fogzik meg dackorszakos meg társai, akkor bepukkad. Holott soha semmi rosszat nem mondtam se én, se a férjem az unokahúgomra, meg nem szidjuk a gyerekeket, de nem bírja felfogni, hogy valaki gyerek nélkül is boldog. Aztán mikor átjön beszélgetni egyedül, gyerek nélkül, akkor csak a sopánkodás megy, hogy mennyire elege van, egy jó szava nincs kb.

Visszatérve a házunkra, mondtuk, hogy nekünk így megfelel, szóval minden marad ahogy van. Kicsit erélyesebb voltam már én is, mert betelt a pohár. Ezután úgy csináltak, mintha mi sem történt volna. Oké, nem vagyok haragtartó, túllendültünk a dolgon, de pár hónapja megint többször is próbálkoztak, hogy el kéne menniük fogászatra meg személyit csináltatni, fél napra vigyázzunk már a lánykára. Mondtam, hogy bocsi, de nem, nekünk is van programunk, magánéletünk és értse meg, nem tudunk mit kezdeni egy hisztiző, dackorszakos 2 évessel. Persze megint mi voltunk a gonoszak, de nem hatott meg igazán, már én sem voltam sem kedves, sem nyugodt, mert nem értem hogy hányszor kell még elmondani, hogy nem. Erre múlt héten megint jött a régi nóta.... Elképesztő, hogy egyre csak romlik és romlik az egykori jó viszony, ráadásul ilyen dolog miatt, hogy nem képes tiszteletben tartani a mi álláspontunkat. Megmondtam megint, hogy nem és küldtem egy bébiszitter elérhetőséget a közelében, azóta pedig nem beszélek vele, nem keresem, mert felesleges.

Tényleg, mi egyebet tehetnénk még? Mondtuk szépen és mondtuk csúnyán, semmi. Most tartok ott, hogy nem érdekel, ha hív, se ha ír, nem reagálok, de azért nem szeretnék a saját húgommal haragban lenni, viszont mást már nem tudok kitalálni. Neki az felelne meg, ha szó nélkül bébiszittelnénk a lányát, viszont erre nem vagyunk hajlandóak. Patthelyzetnek érzem.

Ti mit tennétek még a helyemben?

2020. aug. 30. 13:19
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:

Mi férjemmel abszolút utazgatós, kirándulós, programokat csinálós pár vagyunk, hétvégékre szinte mindig van valami terv, amit nem fogok lemondani, hogy vigyázzak azért a gyerekükre, mert ők otthon feküdni akarnak.

Ha annyira kell a segítség, van bébiszitter, aki ért is a gyerekekhez és szereti is őket, mi nem ezek az emberek vagyunk. Anyagilag bőven megtehetnék, hogy bébiszittert fogadjanak havonta pár alkalommal, de ők inkább minket cs*eszegetnek.

Gyereket mindenki magának szül, nyilván ha néha valami fontos közbejön, elvállalja pár órára az ember, mint ahogy írtam, mi is vigyáztunk már többször unokahúgomra, de ha ő azért akarja folyamat lepasszolni nekünk a gyereket, mert ő pihenni akar, akkor talán még nem volt itt az ideje a gyerekvállalásnak.

2020. aug. 30. 14:01
 22/57 anonim ***** válasza:
90%

Hát én komolyan nem értem mi bajuk van egyeseknek.

Mi az hogy a családtagod ezért közöd van hozzá?

Annyira fel tud idegesíteni hogy felnőtt emberek gyereket vállalnak aztán az egész családdal próbálják kifizettetni a költségeket, nincs türelmük foglalkozni a gyerekkel, sajnálják a pénzt babysitterre.

Hát minek vállalnak akkor gyereket?

2020. aug. 30. 14:03
 23/57 anonim ***** válasza:
5%
Már rég tudott dolog, hogy ahhoz, hogy jól működjön a házasság, idő kell, amit a párok csak egymásra fordítanak. Tehát ez nem feltétlen az a kategória, hogy "nem volt még ideje a gyerekvállalásnak".
2020. aug. 30. 14:05
 24/57 A kérdező kommentje:
#20 Óriásit tévedsz. :) Nincs az a pénz, ami miatt gyereket szülnék és örülnék, ha nem akarnál jobban ismerni, mint én magamat, köszi.
2020. aug. 30. 14:06
 25/57 anonim ***** válasza:
91%

Na-na-na. Azért álljon már meg a menet. Miféle ember játssza ki ezt a gusztustalan "ha szeretnéd a tesód" lapot. Döbbenet. Fordítva miért nem hangoztatjátok? A kérdező húga pontosan tisztában van azzal, hogy a tesója nem szereti a gyerekeket, nincs hozzájuk türelme, nem tud velük mit kezdeni, de azért havonta 5x lepasszolná nekik, mert hát K pihenni akar. Pofám leszakad.

Csak azért mert testvérek, semmiféle kötelező felelősségvállalással nem tartozik a gyereke iránt. Mindenki magának szül! És ezen nem változtatnak a családtagok. Ha rendszeresen rásózná a kérdezőre a gyerekét, mert ők pihenni akarnak vagy nem tudnak egy fogorvost megoldani, akkor nem kellett volna gyereket vállalni. Van ám bébiszitter is a világon, aki legalább ért is a gyerekekhez, szépen fel kell fogadni egyet. Ja hogy az pénz?! Szar ügy.

Szerintem meg semmi gond a kérdező stílusával, sehol egy szóval nem szidott senkit, se a gyerekeket, se a húgát! Azért mert leírta, hogy nem szereti őket? Hogy nem ért hozzájuk, nincs türelme? Vagy mert nem bírja a gyerek hisztit? Ebben mi a gusztustalan? A húga nem képes elfogadni, hogy a testvére nem szereti a gyerekeket, hiába próbálja szerencsétlen megertetni vele.

Teljesen érthető, ha kicsit már ingerültebb a kérdező, hisz hónapok (vagy lehet évek) óta tartó problémáról van szó, amit bárhogy próbáltak megoldani, a húga meg sem hallja, kíváncsi vagyok ki tudna totál higgadt maradni hasonló helyzetben.

Arról ne is beszéljünk, hogy sokan arra sem voltak képesek hogy elolvassák amiket írt a kérdező, miután megmondta hányszor sóznák rá a gyerekét is még vagy 3x odaböfögték, hogy leírhatnád hányszor ker meg, aztán az érzelmi zsarolás, mert hát ha szeretnéd a tesód és társai.

2020. aug. 30. 14:22
 26/57 Flagstaff ***** válasza:
89%
Szerintem teljesen igaza van a kérdezőnek, nem rosszindulatú, csak elege van abból, hogy a saját édestestvére tojik az ő magánéletére. Hasonló cipőben járok, nincs gyerekem és nem is akarok, (és már nem is lehet, tehát bukik a "majd ha már nem lehet, megbánod" elv,) és több barátságom is ráment arra, hogy "de vigyázz rá pár órát". Kérdező, a tesód majd felnő a saját problémáidhoz, ne akarj neki segíteni. Nem a te dolgod, hogy a gyerekére vigyázz, akárhogy is unokahúgod. Nem kell megmagyaráznod, hogy miért nem akarsz rá vigyázni - nem akarsz, és pont. Nem kötelezhet rá. Te is ember vagy.
 27/57 anonim ***** válasza:
88%

Nekem meg teljesen szimpatikus.

A tesója na ő az unszimpatikus.

Amúgy miért van az hogy akinek gyereke van arról csak szépet és jót lehet mondani?

28/57 anonim ***** válasza:
15%
Ti meg azt fogjátok fel, hogy a gyerek nem egy kutya (a gyerekellenesek gyakran állítanak párhuzamot), aki egy csecsebecse, hanem családtag. Nem elvárható, hogy a tesója folyton rásózza, de az, hogy ilyen stílust megenged magának a saját családtagjával szemben, aki csak egy gyerek, sokat elárul róla, mint emberről. Épp emiatt én szívesen meghallgatnám a tesóját is, mert komoly összegekben mernék fogadni, hogy barokkos túlzások vannak itt a leírásban....
2020. aug. 30. 14:27
 29/57 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk én sem értem, nem bíznám olyanra a gyerekem, aki ki nem állhatja. Annyi ilyet olvasok, nem értem. Meg ezt a szülesztési kényszert se....Senki ne vállaljon gyereket aki nem akar!

Kérdező:remélem ha idősebb lesz a kicsi, azért megkedveled és egy szerető nagynéni lesz belőled. Én csak a picikkel nem tudok annyira mit kezdeni, az unokaöcsim most 6 éves,imádom.

2020. aug. 30. 14:30
 30/57 anonim ***** válasza:
3%
Pont ezt akartam írni a 29. kapcsán. A tesója ellenszenves, mikor őt csak a kérdező leírásából ismerjük...
2020. aug. 30. 14:30
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!