Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan másképp lehet megértetn...

Hogyan másképp lehet megértetni a húgommal, hogy nem nekem szülte a gyerekét?

Figyelt kérdés

Húgom 28, én 33 vagyok. Mindketten Pesten lakunk a férjeinkkel, viszonylag közel egymáshoz. Húgomnak van egy majdnem 2 éves lánya, innen ered a probléma. Mindig is jó tesók voltunk, segítettünk egymásnak, ha kellett, na de amit most csinál az a ló túloldala.

Lényeg a lényeg, egyre gyakrabban használna minket a férjemmel ingyen bébiszitternek úgy, hogy egyébként tisztában van azzal, hogy mi személy szerint kicsit sem rajongunk a gyerekekért, idegesít a hiszti, az óbégatás stb, ezért nem is akarunk soha sajátot.

Persze néhányszor elvállaltuk pár órára oké, de akkor is alig vártuk, hogy jöjjön érte húgom, mert egyszerűen nem tudunk mit kezdeni egy kisgyerekkel, nincs hozzájuk türelmünk. Most már a kislány járni, szaladgálni is tud, 1 percre nem lehet lelőni, akaratos, hisztis.

Az első kisebb "konfliktus" év elején volt, amikor is fel lett újítva a házunk, lecseréltük a bútorokat stb és most sok olyan tárgy van, ami alacsonyan helyezkedik el, ergo unokahúgom lazán eléri, le tudja róla borogatni a dolgokat, meg hát ránézve balesetveszélyes is lehet. Például sok illatgyertyánk van. Illetve van egy üveg asztal a nappaliban és hogy az milyen veszélyes a gyerekre. Mondtuk, hogy igen valóban, csakhogy nekünk nincs és nem is lesz gyerekünk, továbbá nekünk tetszenek ezek a berendezési eszközök, így nem látom a problémát. Hát ott volt a probléma, hogy így hogyan hagyja ránk a lányát, mert ki tudja, lehet megeszi a gyertyát vagy beüti magát az üvegasztalba, ami betörhet és megvágja magát és így-úgy.

Azt látom rajta, hogy alapvetően az (is) a baja, hogy mi nem akarunk gyereket. Maga a tény. Mert hát miért nem, milyen jó dolog, mekkora öröm. Ha közöljük, hogy nekünk pont az az öröm, hogy nincs gyerekünk, nincs akihez éjszakánként 8x kelni kel meg fogzik meg dackorszakos meg társai, akkor bepukkad. Holott soha semmi rosszat nem mondtam se én, se a férjem az unokahúgomra, meg nem szidjuk a gyerekeket, de nem bírja felfogni, hogy valaki gyerek nélkül is boldog. Aztán mikor átjön beszélgetni egyedül, gyerek nélkül, akkor csak a sopánkodás megy, hogy mennyire elege van, egy jó szava nincs kb.

Visszatérve a házunkra, mondtuk, hogy nekünk így megfelel, szóval minden marad ahogy van. Kicsit erélyesebb voltam már én is, mert betelt a pohár. Ezután úgy csináltak, mintha mi sem történt volna. Oké, nem vagyok haragtartó, túllendültünk a dolgon, de pár hónapja megint többször is próbálkoztak, hogy el kéne menniük fogászatra meg személyit csináltatni, fél napra vigyázzunk már a lánykára. Mondtam, hogy bocsi, de nem, nekünk is van programunk, magánéletünk és értse meg, nem tudunk mit kezdeni egy hisztiző, dackorszakos 2 évessel. Persze megint mi voltunk a gonoszak, de nem hatott meg igazán, már én sem voltam sem kedves, sem nyugodt, mert nem értem hogy hányszor kell még elmondani, hogy nem. Erre múlt héten megint jött a régi nóta.... Elképesztő, hogy egyre csak romlik és romlik az egykori jó viszony, ráadásul ilyen dolog miatt, hogy nem képes tiszteletben tartani a mi álláspontunkat. Megmondtam megint, hogy nem és küldtem egy bébiszitter elérhetőséget a közelében, azóta pedig nem beszélek vele, nem keresem, mert felesleges.

Tényleg, mi egyebet tehetnénk még? Mondtuk szépen és mondtuk csúnyán, semmi. Most tartok ott, hogy nem érdekel, ha hív, se ha ír, nem reagálok, de azért nem szeretnék a saját húgommal haragban lenni, viszont mást már nem tudok kitalálni. Neki az felelne meg, ha szó nélkül bébiszittelnénk a lányát, viszont erre nem vagyunk hajlandóak. Patthelyzetnek érzem.

Ti mit tennétek még a helyemben?

2020. aug. 30. 13:19
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
24%

Konkrétan le kellene írnod, hogy milyen időközönként, hányszor igényelne segítséget, mert ez így csak megfoghatatlan panaszkodás.

Nyilván hetente többször az sok, néhány havonta 1-2 alkalomnak bele kellene férnie. Ez még nem a nektek szülte esete.

2020. aug. 30. 13:29
 2/57 anonim ***** válasza:
30%
Ebből a leírásból csak az derül ki, hogy pár havonta néhány órára sem vállalod el az unokahúgod. Persze, nem kötelességed, de azért ennyit tényleg megtehetnél. Ha nem ez a helyzet, akkor rosszul írtad le az egészet. - Abban természetesen igazad van, hogy nincs köze hozzá, ogy akartok-e gyereket és hogy rendezitek be a házatokat, de úgy érzem, a kérdés igazából nem erről szól.
2020. aug. 30. 13:30
 3/57 anonim ***** válasza:
85%
Menejnek külön-külön a fogorvoshoz, így az egyik tud otthon maradni a gyerekkel. Nehogy már még te legyél a rossz amiért szabadulni akarnak a gyereküktől. Fizessen bébiszittert
2020. aug. 30. 13:32
 4/57 anonim ***** válasza:
88%

Nem a te dolgod a gyerekére vigyázni, engem szintén a tesóm néz néha ingyen babyszitternek és annyit ért el vele hogy már nem látogatom mert amikor hazamegyek mindig nálunk landol a pici a párommal.

Persze nincs arcom visszautasítani de kicsit kihasznál

2020. aug. 30. 13:35
 5/57 A kérdező kommentje:

#1: Akkor mi a francnak írsz? Csak, hogy ideböföghess valamit?

Annyi fáradtságot sem vettél, hogy elolvasd a kérdést, mert neked nincs türelmed hozzá, de kapásból lehülyézni, az megy. Szánalmas.

#2 Mindig hirtelen találják ki, hogy akkor 2 nap múlva vigyázunk-e rá vagy hétvégén lehetne-e egy napot nálunk. Van, mikor nekünk is programunk van, nem tudunk mindent átszervezni, továbbá milliószor szóltunk és a húgom 110%-ig tisztában is van vele, hogy nem szeretjük túlzottan a gyerekeket, nincs hozzájuk türelmünk. Akkor minek akarja mégis tukmálni? Én biztos nem bíznám olyan emberre a gyerekem, akiről jó 30 éve tudom, hogy nem tud velük mit kezdeni... Ha valaki ki nem állhatja a kutyákat, ő rá sem sózod folyamat a sajátod, hogy de olyan cuki, vigyázz már rá.

Ráadásul sokszor úgy akarja lepasszolni, hogy nincs is semmi fontosabb dolguk, csak pihenni akarnak ketten otthon.

Volt olyan, mikor 1 hónap alatt 4-5x is különböző okkal jött volna, hogy akkor pár órát meló után tudunk-e vigyázni rá. Nekünk is van bőven mit csinálni otthon, mi is dolgozunk, kifáradunk, nincs szükségünk egy állandóan szaladgáló, mindent leborító, hisztiző kisgyerekre.

2020. aug. 30. 13:35
 6/57 anonim ***** válasza:
26%

De milyen gyakran kér meg rá hogy vigyázz a gyerekre?

Én pontosan ugyanolyan vagyok mint te de azért havonta egyszer szívesen segítenék a tesómnak (akinek amugy pont van is egy másfél éves fia).

Mondjuk ők is próbálták megkedveltetni velem a gyerek témát de be látták hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni.

2020. aug. 30. 13:37
 7/57 anonim ***** válasza:
16%
Ha szeretnéd a testvéred, akkor szívesen segítenél neki. Ha neki a gyerekfelügyeletre van szüksége, akkor abban. Nyilván nem kötelező.
2020. aug. 30. 13:38
 8/57 anonim ***** válasza:
20%

Fogalmazd már meg kérlek pár mondatban mi az a sok amit elvár tőled?

Csak mert itt csak a nyafi megy konkrétumok nélkül?

Hogy várod el hogy bármilyen érdemleges választ is adjuk úgy hogy

1 nem mondod meg milyen gyakran, milyen hosszú időre kell a gyerekre vigyázni?

2 irreálisan hosszú és érdektelen szöveggel traktálsz minket?

2020. aug. 30. 13:39
 9/57 anonim ***** válasza:
88%

Mondd meg neki, hogy oldja meg, ahogy millio mas ember is, akinek nem lakik a szomszedban se szuloje, se testvere se senki... 2 evest el lehet vinni a fogorvoshoz, illetve ket szuloje van a gyereknek, nem hiszem, hogy lehetetlen feladat lenne megoldalniuk, de nyilvan a legkonnyebb megoldast keresik.

Azon meg nem tudom, mit nem lehet erteni, hogy programotok van.

En sem vigyaznek a hugom gyerekere ennyire rendszeresen, maximum ha mar ilyen 5 ev feletti lenne es el akarnak menni egy evben egyszer nyaralni, akkor beleferne egy het nalunk, elore megbeszelve, de ennyi. Arra biztos nem rendezkednek be, hogy akarmikor a rendelkezesere alljak, ha felhiv, hogy holnap lerakna itt a gyereket.

2020. aug. 30. 13:40
 10/57 anonim ***** válasza:
15%
Te sem szereted a tesódat. Én az ismerősöm tesójára is szoktam vigyázni, pedig tényleg nem sok közöm van hozzájuk, de mégis megteszem, te meg a saját tesódnak a gyerekére nem vigyázol. Atyaég.
2020. aug. 30. 13:41
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!