Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan másképp lehet megértetn...

Hogyan másképp lehet megértetni a húgommal, hogy nem nekem szülte a gyerekét?

Figyelt kérdés

Húgom 28, én 33 vagyok. Mindketten Pesten lakunk a férjeinkkel, viszonylag közel egymáshoz. Húgomnak van egy majdnem 2 éves lánya, innen ered a probléma. Mindig is jó tesók voltunk, segítettünk egymásnak, ha kellett, na de amit most csinál az a ló túloldala.

Lényeg a lényeg, egyre gyakrabban használna minket a férjemmel ingyen bébiszitternek úgy, hogy egyébként tisztában van azzal, hogy mi személy szerint kicsit sem rajongunk a gyerekekért, idegesít a hiszti, az óbégatás stb, ezért nem is akarunk soha sajátot.

Persze néhányszor elvállaltuk pár órára oké, de akkor is alig vártuk, hogy jöjjön érte húgom, mert egyszerűen nem tudunk mit kezdeni egy kisgyerekkel, nincs hozzájuk türelmünk. Most már a kislány járni, szaladgálni is tud, 1 percre nem lehet lelőni, akaratos, hisztis.

Az első kisebb "konfliktus" év elején volt, amikor is fel lett újítva a házunk, lecseréltük a bútorokat stb és most sok olyan tárgy van, ami alacsonyan helyezkedik el, ergo unokahúgom lazán eléri, le tudja róla borogatni a dolgokat, meg hát ránézve balesetveszélyes is lehet. Például sok illatgyertyánk van. Illetve van egy üveg asztal a nappaliban és hogy az milyen veszélyes a gyerekre. Mondtuk, hogy igen valóban, csakhogy nekünk nincs és nem is lesz gyerekünk, továbbá nekünk tetszenek ezek a berendezési eszközök, így nem látom a problémát. Hát ott volt a probléma, hogy így hogyan hagyja ránk a lányát, mert ki tudja, lehet megeszi a gyertyát vagy beüti magát az üvegasztalba, ami betörhet és megvágja magát és így-úgy.

Azt látom rajta, hogy alapvetően az (is) a baja, hogy mi nem akarunk gyereket. Maga a tény. Mert hát miért nem, milyen jó dolog, mekkora öröm. Ha közöljük, hogy nekünk pont az az öröm, hogy nincs gyerekünk, nincs akihez éjszakánként 8x kelni kel meg fogzik meg dackorszakos meg társai, akkor bepukkad. Holott soha semmi rosszat nem mondtam se én, se a férjem az unokahúgomra, meg nem szidjuk a gyerekeket, de nem bírja felfogni, hogy valaki gyerek nélkül is boldog. Aztán mikor átjön beszélgetni egyedül, gyerek nélkül, akkor csak a sopánkodás megy, hogy mennyire elege van, egy jó szava nincs kb.

Visszatérve a házunkra, mondtuk, hogy nekünk így megfelel, szóval minden marad ahogy van. Kicsit erélyesebb voltam már én is, mert betelt a pohár. Ezután úgy csináltak, mintha mi sem történt volna. Oké, nem vagyok haragtartó, túllendültünk a dolgon, de pár hónapja megint többször is próbálkoztak, hogy el kéne menniük fogászatra meg személyit csináltatni, fél napra vigyázzunk már a lánykára. Mondtam, hogy bocsi, de nem, nekünk is van programunk, magánéletünk és értse meg, nem tudunk mit kezdeni egy hisztiző, dackorszakos 2 évessel. Persze megint mi voltunk a gonoszak, de nem hatott meg igazán, már én sem voltam sem kedves, sem nyugodt, mert nem értem hogy hányszor kell még elmondani, hogy nem. Erre múlt héten megint jött a régi nóta.... Elképesztő, hogy egyre csak romlik és romlik az egykori jó viszony, ráadásul ilyen dolog miatt, hogy nem képes tiszteletben tartani a mi álláspontunkat. Megmondtam megint, hogy nem és küldtem egy bébiszitter elérhetőséget a közelében, azóta pedig nem beszélek vele, nem keresem, mert felesleges.

Tényleg, mi egyebet tehetnénk még? Mondtuk szépen és mondtuk csúnyán, semmi. Most tartok ott, hogy nem érdekel, ha hív, se ha ír, nem reagálok, de azért nem szeretnék a saját húgommal haragban lenni, viszont mást már nem tudok kitalálni. Neki az felelne meg, ha szó nélkül bébiszittelnénk a lányát, viszont erre nem vagyunk hajlandóak. Patthelyzetnek érzem.

Ti mit tennétek még a helyemben?

2020. aug. 30. 13:19
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
88%
Leülteted szépen a húgodat és elmondod neki: Figyelj, Zsuzsi. Mucika a te gyereked, nem az enyém. Én nem akarok, mert nem szeretem őket. Emiatt aztán Mucuskára se akarok vigyázni, plane nem ennyit. Hetnete/havonta/fél évente egyszer oke, de amit te elvársz, az tulzas. Keress egy jo bebiszittert, akit bármikor ugraszthatsz, az lesz a megoldás, nem én.
2020. aug. 30. 13:41
 12/57 anonim ***** válasza:
85%

9: aki nem hajlandó elolvasni legalább a kérdező kommentjeit, minek válaszolgat?

10: 1 hét :D

13/57 anonim ***** válasza:
82%

Ja bocs előző vagyok most látom hogy havi 4-5. Hát az bizony sok én sem vállalnám.

Nekem a többi családtagom is hasonló volt mindig az utolsó pillanatban találták ki hogy ezt meg azt segítsek. Csak annyit értek el vele hogy azóta más városban lakok mint ők és elég nyugodt életem van.

14/57 A kérdező kommentje:

"Ha szeretnéd a testvéred, akkor szívesen segítenél neki."

Ja aha, nyilván. Akkor fordítsuk meg. Ha szeretne a testvérem, nem kérne olyanra rendszeresen, amitől tudja jól, hogy a hideg ráz és amihez tudja hogy nincs türelmünk. Főleg, hogy számtalanszor megkértük már, hogy ne erőltesse a témát.

#9 Leírtam világosan, azt is hogy mi a baj, azt is hogy rendszeresen betalál, hozzászólásban írtam, hogy volt mikor 4-5x is jött, hogy akkor meló után vigyázzunk már a gyerekre, mert ők pihenni akarnak, hétvégén hadd legyen fél napot nálunk vagy aludjon is itt, mert hát fogorvoshoz kell menni és társai. Az, hogy elvárná, hogy úgy rendezzük be a saját házunkat, hogy bármikor le tudja passzolni a gyerekét meg milliószor elmondtuk, hogy nem szeretjük a gyerekeket és mégis tukmálná, az számomra nem nyafi.

Csak azért, mert a saját testvérem, még nem tartozom a gyereke iránt semmiféle kötelezettséggel! Elmondtam, hogy mindig mindenben segítettem őt, amiben tudtam és volt rá kapacitásom, mindig is jó volt a viszony, de azért ne hogy már érzelmi zsarolással akarjunk a másikból kicsikarni olyasmit, amiről tudjuk mennyire tartózkodik. Akkor én is megkérdezhetném, hogy ő talán szeret, ha nem képes tiszteletben tartani az én nézeteimet? Pont azért nem szülök magunknak gyereket, mert minden porcikám ellene van, de havonta akár 5x is órákat pesztráljam a tesómét, pusztán azért, mert a tesóm. Hát ez nem így működik.

2020. aug. 30. 13:48
 15/57 anonim ***** válasza:
15%

#5: nem derül ki, milyen gyakran merül ez fel, mert nem mindegy, évente vagy hetente kétszer.

A stílusod viszont nem semmi.

"nincs hozzájuk türelmünk."

Nem vagyok meglepve.

2020. aug. 30. 13:51
 16/57 anonim ***** válasza:
90%
Leginkább itt az a gond, hogy az hiszi, a te feladatod is segíteni. Nem tudom mit csinálnék a helyedben, de mindenképpen beszélnék vele. Kulturáltan és semmi kép sem dühből.
2020. aug. 30. 13:52
 17/57 A kérdező kommentje:

#15 Mondjuk elolvashatnád, amit írok, mert pont az 5-ben írtam, hogy: "Volt olyan, mikor 1 hónap alatt 4-5x is különböző okkal jött volna, hogy akkor pár órát meló után tudunk-e vigyázni rá. "

Normálisan leírtam, hogy mi a gondom, azt viszont nem hagyom szó nélkül, hogy kapásból lehülyéznek, mert neki túl hosszú, amit írok, meg hogy jönnek itt némelyek az érzelmi zsarolós "ha szeretnéd" szöveggel. Ez ugyanúgy megfordítható, ha szeretne, nem tukmálná rendszeresen ránk a gyerekét.

Azzal meg, hogy nincs hozzá türelmünk, nem értem mi a gond, de őszintén már nem is érdekel. Minden irányból elmondtuk neki, hogy mi a gond, szépen és csúnyán is, mintha nem értené. Annyit kérdeztem, mi mással értethetnénk még meg vele a dolgot, mert a mi érzéseink a gyerekekkel kapcsolatban változni már nem fognak. Kis korom óta ilyen vagyok, nem most fogok 180 fokos fordulatot venni.

2020. aug. 30. 13:57
 18/57 anonim ***** válasza:
14%
Mond hogy kevesebbszer segítenél, de a családtagja vagy, közöd van a gyerekéhez. Szükségük van rád.
2020. aug. 30. 13:57
 19/57 Kerdesekkel teli ***** válasza:
89%

Engem kb. tini korom ota ezzel traktalt a csaladom, en voltam a csalad babysittere, barmi volt mindig nekem szolt mindenki, hogy vigyazzak a gyerekere akar tobb napig is, edesanyamnak uj parja van, nem reg szuletett egy kozos kislanyuk is, o is mindig cseszeget, hogy vigyazzak ra, de hat nem nekem szulte, idosebb mar, ha nincs turelme hozza, minek szult..ez az amit nem ertek.

A lenyeg az lenne az ossze-vissza megjehyzesemnek😅

Hogy mindigis szerettem a gyerekeket, de a csaladom tonkre tette ezt bennem, annyira lefarasztottak, mas gyerekei, hogy mar sajatot nem is szeretnek..nincs hozzajuk turelmem, tenyleg, ha mar par orat kell rajuk vigyaznom, mar,attol rosszul vagyok, foleg ha eleven is az adott gyerek, akkor ehhez par perc is eleg..

De mar tudok nem-et mondani, szoval en megertem a te allaspontodat.🙂

Szervezzetek kozosen programot, a paroddal, hugoddal az o parjaval, es a picivel, hogy azert megse higyje azt, hogy utalod a gyereket, meg az oszinteseg a legjobb dolog, elmondod neki, hogy szereted a kislanyat, de nincs hozza turelmed, ertse meg , ennek ellenere nem akarod azt, hogy a kapcsolatotok karara menjen ez az egesz.

2020. aug. 30. 13:58
 20/57 anonim ***** válasza:
92%

Három csemetém van, és ennek tükrében nem értem a tesódat. Nekem eszembe se jutna olyanra bízni a gyerekem, akinek nincs hozzá türelme és nem akar rá vigyázni. Ez a kicsinek se jó! Talán először ezt az oldalát kellene a tesóddal megértetni.

Gondolom, csak feltűnt neki, hogy kerülöd a találkozásokat is. Erről nem akart még beszélni? A szüleitek nem piszkálnak, hogy béküljetek ki? Akkor is elmondhatod, hogy ha csak azért kellesz, mert nincs kire ingyen lepasszolni a gyereket, akkor te ezt nem erőltetnéd.

Az biztos, hogy a jó testvéri kapcsolatot nem lesz könnyű helyreállítani.

2020. aug. 30. 14:01
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!