Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért ilyen erőszakos a...

Miért ilyen erőszakos a sógornőm? Hogy lehet ezt elviselni?

Figyelt kérdés

Sógornőmből már teljesen elegem van. Régebben is eléggé parancsolgatós meg sznob volt, de egy éve vegán lett, na azóta teljesen lenéző mindenkivel. Kioktat, amiért mi a kutyát nyersen etetjük, mert már ne csak mi, de a kutya se egyen húst! Minket is folyton terrorizál, hogy igenis állatkínzó emberek vagyunk, amiért eszünk húst, tojást, sajtot...stb. Hozzáteszem, minden évben bővel adunk állatmenhelyeknek pénzt is és élelmet is, illetve a régi takarókat, plédeket, nyakörveket, kutyaholmikat is oda szoktuk adni. Imádjuk az állatokat a férjemmel.

Én diéta miatt kevés dolgot ehetek meg, van ételallergiám több mindenre is, IR-es is vagyok, ezért nem eszem lisztes dolgokat sem, így ha nem akarok éhenhalni, akkor ennem kell húst, és szeretem is. Rengeteg zöldséget eszünk, de mellé csinálok pl grillezett csirkemellet is. Férjem meg abszolút húsevő, imádja a marhapörköltet meg a hagyományos magyar ételeket is.

Sógornőm állandóan, ha találkozunk, ezzel traktál, és már emiatt a férjem öccse is kellemetlenül érzi magát.

Otthon neki is csak vegán kajákat lehet ennie, de ha nálunk van, akkor kieszi a hűtőnket, mert folyton éhes :D

Na most ennek ellenére lett lánykérés, és vegán esküvőt tervez a lány, kb 100-120 főre. A sógornőmön kívül a rokonságban senki sem vegán, férjem öccse sem (bár lehet hogy a béke érdekében otthon azt mondja), sógornőm mégsem hajlandó engedni, még úgy sem, hogy legyen ilyen is, olyan is. Most már anyósom is minket hívogat, hogy beszéljünk a fejével, mert ez így nagyon nem lesz jó.

Ja és ami nonszensz, hogy ki akarja azt is kötni, hogy ne vigyük a babánkat, merthogy sírni fog, és zavarná az esküvőt. Most 2 hónapos, az esküvő meg szeptember végén lesz. Nem is tudom, hogy gondolta, hogy ne vigyük a babát, amikor még szoptatok, és a férjem lesz az egyik tanú is, tehát nem léphetünk le hamar! A sógorom természetesen szeretné, ha vinnénk, mert ő a keresztapja is, és imádja! Minden adott, mert egy hotelben lesz a lagzi, ahol vettünk ki szobát is, tehát fel tudnám vinni szopizni is, meg hát itthon nem hagyhatom! Az esküvő amúgy 300 km-re lesz, szóval ha bármi gond lenne, nem lehetne hipp hopp hazaugrani!

2020. ápr. 14. 15:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/123 A kérdező kommentje:

Szóval akkor az teljesen természetes, hogy adott 120 ember, ebből csakis ő a vegán, de mindenki másnak ez idegen, de joga van ezt elrendelni, xsak mert ő vegán és ő a menyasszony.

A legszukebb rokonsága vagyunk a vőlegénynek, anyósék fizetik a felét a lagzinak, de nem tudunk elmenni, mert neki joga van kitiltani a 7 hós babánkat. Csak és kizárólag őt zavarja! Mással is beszéltem már, egyetemi barátok se tudnak emiatt jönni többen is. A lényeg, hogy sógornom boldog legyen a nagy napján, a többiek meg ott rohadjanak meg? Sógorom se így szeretné az esküvőt, de mindig balhé lesz, meg fenyegetőzik a csaj, zsarolja, manipulalja. De persze az ő nagy napja igaz? Érdekes, mi pont hogy igyekeztünk mindenkinek kedvezni étel szempontjából is, baba, gyerek, pár szempontjából is, mert fontos volt, hofy ne csak én egyedül érezzem jól magam. Sogoromnak is hű de boldog nap lesz, hogy nem lesz ott se az szülei se a tesója se a régi egyetemi barátai az esküvőjén. Ugyanis őneki is fontos lenne az a nap!

2020. ápr. 14. 18:37
 62/123 anonim ***** válasza:
80%

Én megértem a gyerekmentes esküvőt, de azt nem várnám el, hogy egy fél év körüli, szoptatott kisbabát otthon hagyjanak, főleg ha az egyik tanú gyerekéről van szó. És úgysem szokott túl sok ilyen előfordulni egy vendéglistán. Amiket felajánlottál, hogy hogyan tennéd "észrevétlenné" a baba jelenlétét, nekem megfelelnének. Viszont neki nem. Hát ez van. Felajánlottad, nem ment bele, innentől nincs mit tenni, tényleg az ő esküvője, ne menj el. Nem tudsz.

Azon viszont fennakadtam, hogy a rokonság (meg itt néhány válaszoló) puffog a vegánmenün, hogy répacsíkok lesznek avokádókrémmel meg ilyenek, és 80% meg sem kóstolná. Miért, mi bajuk van? Nincs benne sem semmi undorító, sem semmi ismeretlen, csak nincs benne hús. Miért akarnak ettől meghalni? Ettek már répát. Máskor sem bírnak ki 12 órát hús nélkül? Majd amikor hazaérnek, betolhatnak egy oldalast, ha annyira kimarta a gyomrukat az ördögi saláta... Mondom ezt húsevőként. Éljék már túl.

Mondjuk ha anyósod sok pénzt adott a lagzira, fájhat neki, hogy ilyen "hülyeségekre" megy el, de sajnos a pénzzel nem rendezési jogot vesz az esküvőben. Vagy adja önzetlenül, vagy sehogy, nem kötelező. Azért kicsit sajnálom szegényt, a fiának akart segíteni.

Az, hogy a mindennapokban is beleszól a sógornőd abba, mit esztek, az tényleg kiborító lehet. Mivel ezzel pofátlanul áthágja a határaitokat, nektek sem kell tapintatosabbnak lenni vele, nyugodtan szóljatok rá, hogy tartsa magában.

2020. ápr. 14. 18:38
 63/123 anonim ***** válasza:
30%

A vegán kaja miatti lázadást megértem, de a baba miattit nem.

Az én korosztályom is most szül, házasodik, és eddig nem kellett még sehol kérni, hogy hagyják otthon a gyereket, maguktól megtették.

2020. ápr. 14. 18:46
 64/123 anonim ***** válasza:
54%

hogy bevonzotta a sok szőrös-szívű gyerekfóbiást ez a kérdés. Családunkban gyönyörű esküvő volt - sok-sok kisgyerekkel. Vidám volt és barátságos, nem sivított, bömbölt, rosszalkodott senki - milyen érdekes! A meghívón barátságos és szívélyes volt - senkire nem erőltették, hogy passzolja le gyerekét, és azt egye, amit a meghívók jónak látnak.

Mindenki jól érezte magát. Így is lehet ezek szerint.

2020. ápr. 14. 18:52
 65/123 A kérdező kommentje:
Utolsó, már mondtam hogy nem tudom itthon hagyni! Egyvalaki tudna rá vigyázni, de ő is itt lakik Pesten és a lagzi 300 km-rel arrébb lesz, húgom viszont nem tud jönni oda, mert neki is van gyereke, vagyis lesz, mert akkor csak másfél hónapos lesz. Ha helyben lenne a lagzi, akkor tudnék menni érte vacsora után, de így nagyon hosszú idő lenne egy 7 hos picinek míg távol van! És most a járvány miatt nem is találkozunk velük, így még nehezebben viselné, hogy otthagyjuk. Szóval így akkor nem tudunk menni. És most hívott anyósom, így akkor ők se mennek, se anyos, se apos. Az is megoldás lenne, hogy a szertartás alatt én kint maradok vele, a lagzi alatt meg 4en felvaltva vigyázunk rá a szobában, de sógornom kijelentette, hogyha meglatja a "kolykomet" az ő nagy napján, akkor felrúgja! Ezt most mondta, hogy probaltam vmi megoldást találni és beszélni vele. Na ekkor férjem és anyósék kijelentettek hogy ők így biztos nem mennek sehová, mégis hogy lehet egy 2 hónapos pici babával így viselkedni?
2020. ápr. 14. 18:56
 66/123 A kérdező kommentje:

Bocs, közben írtak, utolsó előtti, nem utolsó.

Most eléggé feldult vagyok, amiért így beszélt a fiamrol, én vagyok a hülye, hogy igyekeztem vmi köztes megoldást találni.

Sogoromat nagyon sajnálom. De vegulis eldolt, nem megyünk, ezután a be szolas után már akkor se ha lehetne

2020. ápr. 14. 18:59
 67/123 anonim ***** válasza:
91%

Az olyan abszurd kijelentéseit, mint pl. a kutya ne egyen húst, egyenesen kiröhögném. A kutya biológiailag mindenevő. Ahogy az ember is az. Ő persze átállhat vegán étrendre, szíve joga, de másnak ne akarja ugyanezt előírni, pláne ne zsaroljon ezzel senkit. A ragadozó állatoknak nem akarja megtiltani, hogy más állatokat zsákmányoljanak?

Ugyanúgy abszurd, hogy ne legyen senkin bőr ruhanemű. Az alsóneműk színét nem akarja megszabni?

Az ilyen emberekkel vitázni sem érdemes, mérgelődni sem érdemes miattuk, legjobb lerázni őket egy frappáns válasszal. Ha mentek az esküvőre, a szállodába nyugodtan vidd a gyereket és oldd meg a felügyeletét a szobában, nem a sógornőd a szálloda tulajdonosa és nem is ő fizeti a szállást, nehogy már belepofázzon.

2020. ápr. 14. 19:03
 68/123 anonim ***** válasza:
81%

"de sógornom kijelentette, hogyha meglatja a "kolykomet" az ő nagy napján, akkor felrúgja!"

Egyébként elmebeteg ez a nyomorult "nő"? mert akkor simogassátok meg buksi fejét, jól van, a beteg megnyugszik.

2020. ápr. 14. 19:08
 69/123 anonim ***** válasza:
79%
Ezt a szót használta, hogy felrúgja?
2020. ápr. 14. 19:09
 70/123 A kérdező kommentje:

Sajnos igen, ezt még én se néztem ki belőle :(

Férjem és a szülei most nagyon elkeseredtek, mert tényleg nem normális ezek szerint. Férjem szerint a pénzt se adják így bele, estére mindenki kiborult sogornőm stílusa miatt :/

2020. ápr. 14. 19:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!