Miért ilyen erőszakos a sógornőm? Hogy lehet ezt elviselni?
Sógornőmből már teljesen elegem van. Régebben is eléggé parancsolgatós meg sznob volt, de egy éve vegán lett, na azóta teljesen lenéző mindenkivel. Kioktat, amiért mi a kutyát nyersen etetjük, mert már ne csak mi, de a kutya se egyen húst! Minket is folyton terrorizál, hogy igenis állatkínzó emberek vagyunk, amiért eszünk húst, tojást, sajtot...stb. Hozzáteszem, minden évben bővel adunk állatmenhelyeknek pénzt is és élelmet is, illetve a régi takarókat, plédeket, nyakörveket, kutyaholmikat is oda szoktuk adni. Imádjuk az állatokat a férjemmel.
Én diéta miatt kevés dolgot ehetek meg, van ételallergiám több mindenre is, IR-es is vagyok, ezért nem eszem lisztes dolgokat sem, így ha nem akarok éhenhalni, akkor ennem kell húst, és szeretem is. Rengeteg zöldséget eszünk, de mellé csinálok pl grillezett csirkemellet is. Férjem meg abszolút húsevő, imádja a marhapörköltet meg a hagyományos magyar ételeket is.
Sógornőm állandóan, ha találkozunk, ezzel traktál, és már emiatt a férjem öccse is kellemetlenül érzi magát.
Otthon neki is csak vegán kajákat lehet ennie, de ha nálunk van, akkor kieszi a hűtőnket, mert folyton éhes :D
Na most ennek ellenére lett lánykérés, és vegán esküvőt tervez a lány, kb 100-120 főre. A sógornőmön kívül a rokonságban senki sem vegán, férjem öccse sem (bár lehet hogy a béke érdekében otthon azt mondja), sógornőm mégsem hajlandó engedni, még úgy sem, hogy legyen ilyen is, olyan is. Most már anyósom is minket hívogat, hogy beszéljünk a fejével, mert ez így nagyon nem lesz jó.
Ja és ami nonszensz, hogy ki akarja azt is kötni, hogy ne vigyük a babánkat, merthogy sírni fog, és zavarná az esküvőt. Most 2 hónapos, az esküvő meg szeptember végén lesz. Nem is tudom, hogy gondolta, hogy ne vigyük a babát, amikor még szoptatok, és a férjem lesz az egyik tanú is, tehát nem léphetünk le hamar! A sógorom természetesen szeretné, ha vinnénk, mert ő a keresztapja is, és imádja! Minden adott, mert egy hotelben lesz a lagzi, ahol vettünk ki szobát is, tehát fel tudnám vinni szopizni is, meg hát itthon nem hagyhatom! Az esküvő amúgy 300 km-re lesz, szóval ha bármi gond lenne, nem lehetne hipp hopp hazaugrani!
Utolsó, de jó, hogy te ilyen mindentudó vagy!
Az itt adott válaszok miatt ültünk lr ismét férjemmel, hogy beszéljünk, hogy legyen akkor az esküvő, férjem felhivta tedóját, ki volt hangositva mind2 mobil. Mikor mondtuk, hogx esetleg lehetne e úgy, hogy a szibában felvaltva lennénk a fiunkkal akkor szólt bele a sógornőm teljesen felháborodva, hogy ne vigyünk meg felrúgja. Férjem egyből le is tette azzal hogy ez ennyi volt, nem megyünk es gyorsan letette, nehogy olyat mondjon az öccsének amit később bánni fog. Felhivtuk anyósomat ezután, meg írtam ide is, hogy mi történt. Én se gondoltam volna. Mivel ma jött több nézőpont is válaszként, ezért nyilván jobban foglalkoztatott agyban ez a dolog, emiatt is vettük elő a dolgot itthon.
Az meg, hogy egyre gonoszabb, hát ezen mi is ledobbentunk, jobb lenne nekünk is, ha nen kellene ezzel idegeskedni. Köszönöm a válaszokat!
Te is hisztis liba vagy és ő is, két tűz...
Írtuk vagy százan hogy NE RÁGÓDJ RAJTA, de nem, mert vagy baba vagy sehogy, de a sehogy se mert elakarunk menni. Nyenyenyenye, fárasztó vagy te is kérdező. A végén mégis az lett amit oldalakon át ajánlottunk és végül nem mész. Mi Aida fordulat😒
Ne menjetek és kész. Anyósodék meg na adjanak bele egy fillért se, ha semmiféle kompromisszumra nem hajlandó akkor oldják meg maguknak.
Ha az egész család végre a sarkára állna és kiállna magáért akkor tuti nagy hiszti lesz aminek lehet két következménye.
1. A jobbik eset, hogy sógor végre magához tér és elgondolkozik, hogy így is megéri e ez neki.
2 Megszakítanak veletek minden kapcsolatot. A második eset nektek csak részben nyereség, de jó lenne tudomásul venni, hogy senkit (a sógorodat sem) lehet megmenteni akarata ellenére. Itt csak magatokért állhattok ki, hogy legalább benneteket ne ugráltasson.
Mellesleg sajnálatosan olyan vagyok,hogy ha bármire ilyen erőszakos módon akarnak rávenni akkor csak azért se. Szóval ha engem a húsevéssel így cseszegetne akkor nem szabadkoznék és hivatkoznék semmilyen betegségre, hanem előtte kajálnám a húst és röhögnék a hisztijén. Az ilyenek úgy se értenek másból.
Figyelemmel követtem a válaszokat mert izgalmas volt az ahogy a válaszolók 90%-a észérvekkel alátámasztja az egyöntetű véleményét
Meg voltál Te, kérdező aki kb fel se fogta a válaszokat vagy nem akarta felfogni.
Nagyon gáz amit csinálsz, ahogy hisztizel és toporzékolsz értetlenül. Ha nekem lennél a rokonom én is kitalálnék akármit hogy ne legyél ott.
Anyám pont ilyen nő mint amilyen te is vagy, 20 éves koromra már se a testvérem, se én, se apám nem akart vele szóba állni.
A sógornőd sem százas ezzel a felrúglak dologgal de te sem vagy kevésbé idegesítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!