Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért ilyen erőszakos a...

Miért ilyen erőszakos a sógornőm? Hogy lehet ezt elviselni?

Figyelt kérdés

Sógornőmből már teljesen elegem van. Régebben is eléggé parancsolgatós meg sznob volt, de egy éve vegán lett, na azóta teljesen lenéző mindenkivel. Kioktat, amiért mi a kutyát nyersen etetjük, mert már ne csak mi, de a kutya se egyen húst! Minket is folyton terrorizál, hogy igenis állatkínzó emberek vagyunk, amiért eszünk húst, tojást, sajtot...stb. Hozzáteszem, minden évben bővel adunk állatmenhelyeknek pénzt is és élelmet is, illetve a régi takarókat, plédeket, nyakörveket, kutyaholmikat is oda szoktuk adni. Imádjuk az állatokat a férjemmel.

Én diéta miatt kevés dolgot ehetek meg, van ételallergiám több mindenre is, IR-es is vagyok, ezért nem eszem lisztes dolgokat sem, így ha nem akarok éhenhalni, akkor ennem kell húst, és szeretem is. Rengeteg zöldséget eszünk, de mellé csinálok pl grillezett csirkemellet is. Férjem meg abszolút húsevő, imádja a marhapörköltet meg a hagyományos magyar ételeket is.

Sógornőm állandóan, ha találkozunk, ezzel traktál, és már emiatt a férjem öccse is kellemetlenül érzi magát.

Otthon neki is csak vegán kajákat lehet ennie, de ha nálunk van, akkor kieszi a hűtőnket, mert folyton éhes :D

Na most ennek ellenére lett lánykérés, és vegán esküvőt tervez a lány, kb 100-120 főre. A sógornőmön kívül a rokonságban senki sem vegán, férjem öccse sem (bár lehet hogy a béke érdekében otthon azt mondja), sógornőm mégsem hajlandó engedni, még úgy sem, hogy legyen ilyen is, olyan is. Most már anyósom is minket hívogat, hogy beszéljünk a fejével, mert ez így nagyon nem lesz jó.

Ja és ami nonszensz, hogy ki akarja azt is kötni, hogy ne vigyük a babánkat, merthogy sírni fog, és zavarná az esküvőt. Most 2 hónapos, az esküvő meg szeptember végén lesz. Nem is tudom, hogy gondolta, hogy ne vigyük a babát, amikor még szoptatok, és a férjem lesz az egyik tanú is, tehát nem léphetünk le hamar! A sógorom természetesen szeretné, ha vinnénk, mert ő a keresztapja is, és imádja! Minden adott, mert egy hotelben lesz a lagzi, ahol vettünk ki szobát is, tehát fel tudnám vinni szopizni is, meg hát itthon nem hagyhatom! Az esküvő amúgy 300 km-re lesz, szóval ha bármi gond lenne, nem lehetne hipp hopp hazaugrani!

2020. ápr. 14. 15:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/123 anonim ***** válasza:
93%
Család üljön le egy közös beszélgetésre. Meg kell mondani, hogy van engednek egy kicsit, vagy nem mentek el az esküvőre. Sógornak is meg kell mondani. Vagy a sarkára áll, vagy viselje el ha egy családtagja sem megy el.
2020. ápr. 14. 16:14
 32/123 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező én azt nem értem hogy miért fosik nálatok ennyire mindenki ettől a nőtől?

Miért nem fogtok össze többen és beszéltek vele? Pl a szüleivel? Inkább mindenki csendben van és majd eszi a nyúltápot az esküvőn? Hihetetlen. Egy ember kènye kedve szerint történjen minden? Egy esküvőn nem csak azt kell nèzni hogy a párnak mi a legjobb hanem igenis a vendégek igènyeire is oda kell figyelni.

A babás rèszhez egy három hónapos baba anyukájakènt mondom: ha a gyerekem nem jöhet , akkor nem megyek. A kedves sógornőm szemèbe nèzve megmondanám hogy nem fogom itthonhagyni kèt napra és felháborítónak találom a kèrèst is. Pláne hogy azt is meg akarja szabni hogy kik mehetnek a szállodába

2020. ápr. 14. 16:15
 33/123 anonim ***** válasza:
81%

Nagyjából átfutottam a válaszokat is, legalábbis a kérdező kommentjeit.

Kérdező!

Szeptember még messze van! Szerintem ez a házasság nem is fog létre jönni! De ha mégis, rövid úton válás lesz a vége.

Én ezért nem utaznék 300km-t.

A sógornő nyilván olyat tud nyújtani az ágyban a férjed öccsének, hogy ő most mindenre hajlandó. Majd amikor nap-nap után együtt élnek, és rájön, hogy ezzel a nővel kéne élnie egész hátralevő életében, akkor rájön, hogy ő ezt nem akarta.

2020. ápr. 14. 16:16
 34/123 A kérdező kommentje:
A hotelszobát így is mi fizetjük, nem olcsó, mert eléggé drága hotelben lesz az esküvő. De ez se tetszik neki, a fiunk egyszerűen ne menjen és kész! Még a hotelbe se!
2020. ápr. 14. 16:16
 35/123 anonim ***** válasza:
73%
én is azt hittem válni fognak, lassan 6 éve vannak együtt. Válásnak nyoma sincs, gyerek is van, sógorom tökéletes papucs :D
2020. ápr. 14. 16:17
 36/123 anonim ***** válasza:
93%

Mi értjük, hogy sajnálod a sógorodat, de a sógorod már döntött!!! A barátnőjét választotta!!!

Kérdezzétek meg tőle, hogy vihetitek-e a babát!

Meri mondani, hogy igen?

2020. ápr. 14. 16:17
 37/123 anonim ***** válasza:
23%

32-es vagyok

Válaszolsz arra amit kèrdeztem?

Csak azt szajkózod hogy milyen a sógornőd, szerinted többen is leírtuk hogy mit tennènk a helyedben

2020. ápr. 14. 16:19
 38/123 anonim ***** válasza:
86%
sógornak mondjátok el, hogy ha ez így marad akkor ez lesz, attól még szeretitek, de így jár ha papucs lesz
2020. ápr. 14. 16:19
 39/123 anonim ***** válasza:
5%
Viszket neki!
2020. ápr. 14. 16:23
 40/123 A kérdező kommentje:

Akárhányszor igyekszik sógorom meggyőzni, hogy legyen vmi kompromisszum, akkor a csak szakít vele és fenyegeti, hogy szedi a cuccait, mert a sógorom egy "bunkó" vele. Vagyis megy a hiszti meg a balhé, de elég durván, dobálja a bútorokat meg ilyenek. Meg kidobta a sógorom cuccait múltkor az erkélyről :/

Szóval kb már a béke érdekében nem is mer semmit se mondani szegény.

Aki meg azt írta, hogy neveletlenek a gyerekek, és sírnak, zavaróak:

Én azt hiszem már leírtam többször is, hogy ha sírna, kimegyek, ha nyűgösködik inkább felmegyek vele a szobába, azért az mégis hogyan lenne zavaró? Ha nem lenne a babakocsi, fel se tűnne szerintem senkinek, hogy ott egy baba :) Szoptatást, tisztában tenni, nyugtatgatni a szobában vagy kint tenném, ahol nem zavarunk. Nem mindenki tahó, akinek gyereke van! De itthon mégse hagyhatom! Az esküvőn meg illene ott lenni azért a tanú családjának is, illetve hát mi tényleg a legszűkebb rokonság vagyunk.

2020. ápr. 14. 16:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!