Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért ilyen erőszakos a...

Miért ilyen erőszakos a sógornőm? Hogy lehet ezt elviselni?

Figyelt kérdés

Sógornőmből már teljesen elegem van. Régebben is eléggé parancsolgatós meg sznob volt, de egy éve vegán lett, na azóta teljesen lenéző mindenkivel. Kioktat, amiért mi a kutyát nyersen etetjük, mert már ne csak mi, de a kutya se egyen húst! Minket is folyton terrorizál, hogy igenis állatkínzó emberek vagyunk, amiért eszünk húst, tojást, sajtot...stb. Hozzáteszem, minden évben bővel adunk állatmenhelyeknek pénzt is és élelmet is, illetve a régi takarókat, plédeket, nyakörveket, kutyaholmikat is oda szoktuk adni. Imádjuk az állatokat a férjemmel.

Én diéta miatt kevés dolgot ehetek meg, van ételallergiám több mindenre is, IR-es is vagyok, ezért nem eszem lisztes dolgokat sem, így ha nem akarok éhenhalni, akkor ennem kell húst, és szeretem is. Rengeteg zöldséget eszünk, de mellé csinálok pl grillezett csirkemellet is. Férjem meg abszolút húsevő, imádja a marhapörköltet meg a hagyományos magyar ételeket is.

Sógornőm állandóan, ha találkozunk, ezzel traktál, és már emiatt a férjem öccse is kellemetlenül érzi magát.

Otthon neki is csak vegán kajákat lehet ennie, de ha nálunk van, akkor kieszi a hűtőnket, mert folyton éhes :D

Na most ennek ellenére lett lánykérés, és vegán esküvőt tervez a lány, kb 100-120 főre. A sógornőmön kívül a rokonságban senki sem vegán, férjem öccse sem (bár lehet hogy a béke érdekében otthon azt mondja), sógornőm mégsem hajlandó engedni, még úgy sem, hogy legyen ilyen is, olyan is. Most már anyósom is minket hívogat, hogy beszéljünk a fejével, mert ez így nagyon nem lesz jó.

Ja és ami nonszensz, hogy ki akarja azt is kötni, hogy ne vigyük a babánkat, merthogy sírni fog, és zavarná az esküvőt. Most 2 hónapos, az esküvő meg szeptember végén lesz. Nem is tudom, hogy gondolta, hogy ne vigyük a babát, amikor még szoptatok, és a férjem lesz az egyik tanú is, tehát nem léphetünk le hamar! A sógorom természetesen szeretné, ha vinnénk, mert ő a keresztapja is, és imádja! Minden adott, mert egy hotelben lesz a lagzi, ahol vettünk ki szobát is, tehát fel tudnám vinni szopizni is, meg hát itthon nem hagyhatom! Az esküvő amúgy 300 km-re lesz, szóval ha bármi gond lenne, nem lehetne hipp hopp hazaugrani!

2020. ápr. 14. 15:00
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/123 anonim ***** válasza:
93%
Itt nem a válaszolók nem értik a kérdésedet, hanem te nem érted a világ rendjét. Az esküvő nem fog csak azért megvaltozni mert te úgy akarod, meg mert te is rugalmas voltál a saját esküvődön. Te az voltál, ettől neki még nem kötelező, hogy úgy csinálja ahogy te szeretnéd. Az ő esküvője, úgy csinalja ahogy Ő SZERETNÉ (meg a papucs vőlegény) és kész, neked ebbe jogod beleszolni NINCS. Neked és a többi vendégnek viszont jogotok van NEM ELMENNI ha ez a felállás van. Van az a mondás hogy nem erőszak a disznótor. Ennyi. Nem itt kell hisztizned hogy a gyerek nem mehet mert sógornő úgy akarja hanem akkor nem mész és kész. Ha bele szakadsz is úgy lesz az az esküvő ahogy a sógornő és papucs vőlegénye akarja, nem pedig úgy ahogy te akarod. Nem kell elmenni és kész. Nem tartanak pisztolyt a fejedhez, az pedig hogy férjed öccsével amúgy jóban vagytok nem értem mi köze hozzá. Szépen közlitek a gyerekre nincs aki vigyázzon, sajnáljátok de így nem tudtok elmenni. És kész. Ha a férjed öccse megsertodik emiatt, akkor az az ő szegénységi bizonyítványa. Ha nem veszi észre hogy a drága leendő felesége megutaltatja magát az egész családdal, az az ő baja. Feleslegesen görcsölsz olyan dolgon amivel nem tudsz mit kezdeni, és az itteni válaszolók sem fognak tudni mit csinálni. A kéretlen vegán tanácsokat meg ahogy írtam előttem is, szépen lepattintod: köszönöm a tanácsot, de felnőtt ember vagyok el tudom dönteni mit szeretnék enni és mit nem. Ha folytatja, felállsz és ott hagyod. Előbb utóbb megunja. Vagy megsértődik. De a végén te csak jól járhatsz.
2020. ápr. 14. 17:04
 52/123 anonim ***** válasza:
93%
Két választásod van: vagy nem mész el, vagy mész a babával és a családban felváltva vigyáztokmrá a szállodában. Ti fizetiteka szállodát, a sógornődnek ehhez nincs köze. Ha pattog, hát így járt. Én biztos nem mennék el, csak bőr cipőt hordok, nem fogok mást viselni egy flúgos csaj kedvéért. Elhiszem, hogy szeretitek a sógorodat, de az összes családi eseményen a csaj kívánsága szerint fogtok ugrálni?
2020. ápr. 14. 18:03
 53/123 A kérdező kommentje:
Mondjuk az eszembe jutott, hogy azok, akik szerint szíve joga megtiltani, hogy vigyük a babánkat, hogy ugyanezt gondolnák e, ha a vőlegény az én tesóm lenne, nem pedig a férjem ágán. És nem tudnánk megoldani, akkor nem mehetnék a saját testvérem esküvőjére? Arra meg lehet kérni, hogy ne zavarjon, igyekezzünk megoldani ezt, de hogy emiatt akkor ne legyünk ott... Már a fél család inkább nem is akar menni miatta, mert ez plusz a kaja miatt már anyósomék is pipák. Sógorom is ki van idegileg már
2020. ápr. 14. 18:06
 54/123 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez még eszembe se jutott, mi lesz ezután a többi családi eseményen. Eddig sokat jártunk össze, anyosomek nagyon szeretik az unokát, és ezután majd ne vigyük karácsonykor se? Meg egyéb eseményekre? Mivel 2 honapos, így erre még nem volt példa, de mikor terhes voltam, már akkor is húzta a száját, hogy pl ledoltem pihenni meg nem mentem őket költöztetni segíteni
2020. ápr. 14. 18:10
 55/123 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, akkor a fél család ne menjen el, lássuk, tetszeni fog-e a sógornőnek.

Ne hódoljatok be mindig a sógor miatt, mert a sógornő ezt kihasználja és továbbra is úgy ugráltat mindenkit, ahogy neki tetszik.

Mit szólnak ehhez a sógor közvetlen családtagjai? Vagy valami haverja nincs, aki fel tudná nyitni a szemét? Oké, hogy nem szólunk bele mások életébe, de ez a nő tipikusan az a személy, aki mérgezi a környezetét és idővel tönkre fog tenni mindenkit, aki eltűri maga mellett.

2020. ápr. 14. 18:14
 56/123 anonim ***** válasza:
84%
Végig olvastam az összes választ, és egyre idegesítőbb vagy. Ugyanazokat fújod, mégis mit vársz milyen tanácsot adjunk neked?! Leírtuk 100x, hogy mit kellene tenned, de nem, te a sógorod meg anyósodékat fújod meg jaj ilyen meg olyan... NE MENJ ÉS KÉSZ!!!! Rég b...am fel ennyire magam egy kérdésen
2020. ápr. 14. 18:15
 57/123 anonim ***** válasza:
89%

Ne szajkózd már állandóan ugyanazt, könyörgöm. Joga van megtiltani hogy az esküvőn ott legyen a gyerek, de azt nem, hogy a szállodai szobában valaki vigyázzon rá, és ehhez olyan szinten nincsen semmi köze, hogy én ki is röhögném, ha ezzel jönne nekem. Vigyetek magatokkal valakit aki a szobában vigyáz a babára oszt' jónapot. Ha hisztizik, nem kell felvenni, SEMMI köze hozzá.

Nem értem, miért vagy ennyire rágyógyulva erre a nőre, nem kell neki ugrálni és kész. Az a gondolat hogy ne vidd családi eseményre a gyereket, egyáltalán miért merül fel benned? Terhes nő nem költöztet senkit sehova, nem kell foglalkozni as szájhúzással, őt minősíti már a kérés is. Vannak hülyék a világon, ne mondd, hogy még eggyel sem találkoztál. Azokon is állandóan görcsöltél?

2020. ápr. 14. 18:17
 58/123 A kérdező kommentje:
Nem értem, mi idegesít. Az, hogy szerintem fura, hogy nekünk kell alkalmazkodni 1 emberhez, ő nem hajlandó semmit sem engedni? Igen, ez nekem borzasztó furcsa, hogy képes atgazolni a fél családon! Az esküvőre így nem fogunk menni, viszont nem csak az ő nagy napja, hanem a vőlegényé is, akit szeretünk. Most egyvki miatt inkább ne menjen el a fél násznép? Úgy, hogy anyosomek egymilliót adnak bele? Miért mi vagyunk a hülyék, amiért szeretnénk ha ő is visszavenne? A férjemnek is nagyon fáj hogy kb elveszti így a tesojat, de itt a gyakorin minkenki úgy kukazza ki a rokonait mint a lejárt tejet. Minket ez igenis megvisel. Engem is, mert anyósomék második családom szinte. És mindenki kompromisszumkesz, csak sógornom nem az!
2020. ápr. 14. 18:24
 59/123 anonim ***** válasza:
95%

"Az, hogy szerintem fura, hogy nekünk kell alkalmazkodni 1 emberhez, ő nem hajlandó semmit sem engedni? Igen, ez nekem borzasztó furcsa, hogy képes atgazolni a fél családon!"

És mi a fenének hagyjátok, hogy átgázoljon a fél családon? Nincs a rokonságban egy gerinces ember sem, aki képes leállítani? Féltek tőle vagy mi? Ennyire nyuszik vagytok? Itt többen írtak ötleteket, de megoldani nem fogjuk tudni a problémát helyettetek, azzal nem oldódik meg semmi, ha szidjuk a sógornődet. Álljatok a sarkatokra, vagy pedig tűrjétek továbbra is, hogy kénye-kedve szerint ugráltasson mindenkit, de akkor ne panaszkodjatok.

2020. ápr. 14. 18:31
 60/123 anonim ***** válasza:
92%
Én azt nem értem, hogy téged miért érdekel, hogy mit mond. Mégis milyen jogon tilthat meg neked bármit is? Az ő esküvőjük és eldönthetik, hogy milyen esküvőt szeretnének pl. milyen ételek legyenek. Az egy más tészta, hogy szerintem is illő lenne olyan fogadást szervezni, ami azért a többség ízlésének is megfelel (ha már meg vannak hívva, ha már feltehetően készülnek ajándékkal, ha már az is fontos lenne, hogy jó legyen a hangulat és jól érezzék magukat), de erre én még azt mondom, hogy jó, ezt bárki kibírja. Én sem vagyok vegán, de szívesen eszem vegán ételeket, nem lenne vele gondom. A gyerek kérdést is megértem abból a szempontból, hogy a síró vagy rendetlenkedő gyerek mindenhol zavaró. Viszont itt is ugyanúgy a rugalmasságot hiányolom, plusz itt már szerintem túlzásba is estek. Ha nem szeretné, hogy gyerek legyen a szertartáson vagy a lakodalomban, az még rendben is lehetne. Viszont ahhoz semmi köze nincsen, hogy te hogyan oldod meg a kisgyereked felügyeletét az általad fizetett szállodai szobában... Szóval én megmondanám neki, hogy ez a helyzet, ez van. Pont le se sz***nám, hogy ő mit akar és mit hogyan gondol. Egy bizonyos fokig értelemszerűen illik betartani a pár kéréseit, elvégre az ő esküvőjükről van szó, de szerintem ez már bőven túlzás. Plusz, eleve nem tartom normális dolognak, hogy egy ember behülyít egy egész családod és most nem konkrétan az esküvő körüli mizériára gondolok.
2020. ápr. 14. 18:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!