Miért ilyen erőszakos a sógornőm? Hogy lehet ezt elviselni?
Sógornőmből már teljesen elegem van. Régebben is eléggé parancsolgatós meg sznob volt, de egy éve vegán lett, na azóta teljesen lenéző mindenkivel. Kioktat, amiért mi a kutyát nyersen etetjük, mert már ne csak mi, de a kutya se egyen húst! Minket is folyton terrorizál, hogy igenis állatkínzó emberek vagyunk, amiért eszünk húst, tojást, sajtot...stb. Hozzáteszem, minden évben bővel adunk állatmenhelyeknek pénzt is és élelmet is, illetve a régi takarókat, plédeket, nyakörveket, kutyaholmikat is oda szoktuk adni. Imádjuk az állatokat a férjemmel.
Én diéta miatt kevés dolgot ehetek meg, van ételallergiám több mindenre is, IR-es is vagyok, ezért nem eszem lisztes dolgokat sem, így ha nem akarok éhenhalni, akkor ennem kell húst, és szeretem is. Rengeteg zöldséget eszünk, de mellé csinálok pl grillezett csirkemellet is. Férjem meg abszolút húsevő, imádja a marhapörköltet meg a hagyományos magyar ételeket is.
Sógornőm állandóan, ha találkozunk, ezzel traktál, és már emiatt a férjem öccse is kellemetlenül érzi magát.
Otthon neki is csak vegán kajákat lehet ennie, de ha nálunk van, akkor kieszi a hűtőnket, mert folyton éhes :D
Na most ennek ellenére lett lánykérés, és vegán esküvőt tervez a lány, kb 100-120 főre. A sógornőmön kívül a rokonságban senki sem vegán, férjem öccse sem (bár lehet hogy a béke érdekében otthon azt mondja), sógornőm mégsem hajlandó engedni, még úgy sem, hogy legyen ilyen is, olyan is. Most már anyósom is minket hívogat, hogy beszéljünk a fejével, mert ez így nagyon nem lesz jó.
Ja és ami nonszensz, hogy ki akarja azt is kötni, hogy ne vigyük a babánkat, merthogy sírni fog, és zavarná az esküvőt. Most 2 hónapos, az esküvő meg szeptember végén lesz. Nem is tudom, hogy gondolta, hogy ne vigyük a babát, amikor még szoptatok, és a férjem lesz az egyik tanú is, tehát nem léphetünk le hamar! A sógorom természetesen szeretné, ha vinnénk, mert ő a keresztapja is, és imádja! Minden adott, mert egy hotelben lesz a lagzi, ahol vettünk ki szobát is, tehát fel tudnám vinni szopizni is, meg hát itthon nem hagyhatom! Az esküvő amúgy 300 km-re lesz, szóval ha bármi gond lenne, nem lehetne hipp hopp hazaugrani!
Több lagziban voltam már. Voltam olyan lagziban ahol sok gyerek volt csecsemőtől kezdve a 15 éves korig.Voltam olyan lagziban ahol a legfiatalabb is 16 éves volt. Gyerekmentes volt. Bevallom nekem is fura volt, hogy az ifjú pár ragaszkodott ahhoz, hogy gyerekmentes legyen a lagzijuk, de amikor részt vettem, megértettem őket. Tapasztalatom az, hogy sok szülő nem képes a gyerekét nevelni, nem képesek megmagyarázni vagy lekötni a gyereket. Inkább lepasszolják az összes vendégnek, hogy szórakoztassák a gyerekeküket , és a szülők is jól érzik magukat. Voltam szemtanúja annak, amikor a menyasszony zokogott a szobában, mert pár gyerek nem tudott viselkedni, rohangáltak, dobálták a sütit, és leöntötték meggyszörpös üditővel a fehér menyasszonyi ruháját. Kimosni sem tudta. Voltam olyan lagziban ahol a saját unokaöcsémet nem tudtuk leállítani, hogy viselkedjen. Csak azért is rosszalkodott. Sok lagziban, esküvőn voltam, és szinte minden lagziban volt pár gyerek akikkel komoly bajok voltak. Nem a gyerekeket hibáztatom, hanem a szüleiket. Mint írtam voltam gyerekmentes esküvőn is. Ég és föld. Tökéletes.
Nekem vannak gyerekeim, de ha fiatal lennék, én is gyerekmentes esküvőt terveznék. Egyébként akiket meghívtak, senki nem sértődött meg, hogy gyerek nem jöhet. Eljöttek, és örültek, hogy egy kicsit ők is gyerek nélkül vannak.
Esküvői menűről annyit, hogyha az ifjú pár vega menűt rendel akkor el kell fogadni. Az ő eksüvőjük, ők döntenek. Húsevő vagyok, de 1 napot ki lehet bírni hús nélkül is.
Ha te nem tudod kire hagyni a fiad, akkor ne menj el a lagziba. Lagzi idején a fiad fél éves lesz. Nem lesz neki semmi baja ha 1-2 napot az anyai nagyszülőkkel lesz. Persze ez a te döntésed.
Még valamit. Sógornődet pedig nyugodtan leállíthatod ha nyaggata húsevéssel kapcsolatban
Utolsó, nem vega esküvő, hanem vegán. Sógornőm azt is kikötötte, hogy ennek az elvnek megfelelően bőr ruhanemű se legyen senkin sem. Nem csak hús nincs, hanem semmi állati eredetű. Nincs hús, tejtermék, tojás, méz...stb.
A menüben olyanok vannak, hogy sült répacsíkok avokádókrémmel meg hasonlók. Amit én tuti megkóstolnék, de 80% nem, és hogy nincs alternatíva, az eléggé necces, sógornőmön kívül senki sem étkezik így!
Ez mondjuk inkább anyósoméknak para, én szeretem a salátaféléket, szóval valóban jobban zavar, hogy rám akarja erőszakolni ezt (is), meg hogy ki van tiltva a fiam. Hugom tudna rá vigyázni maximum, de úgy meg hogy utazzunk el 300 km-re, hogy ha bármi van, akkor nem is tudunk visszajönni csak órák múlva? És ő is eddig még csak 1x vigyázott rá, a járvány miatt most nem mászkálunk át egymáshoz, így szeptember végére nem fog kialakulni egy olyan kapcsolat köztük, hogy ott maradjon másfél-2 napig vele! egy 7 hónapos baba még nagyon pici ahhoz, hogy ilyen távolságra legyen tőlünk szerintem.
De értsétek már meg, hogy van az éremnek másik oldala is, méghozzá a sógorom! És ő közel áll hozzánk nagyon, ahogy anyósomék is, szinte lányukként fogadtak már, szoros a kapcsolat. A férjem lenne a tanú! De így ő sem megy, hogy a családja nélkül kellene lennie, ez nem normális dolog egyszerűen.
Most már egyre jobban mondják anyósék is, hogy ők se mennek így, sógrom szíve meg megszakad :(
De úgy látom, mindenki hülye, csak a sógornőm helikopter...
Én megértem a sógornődet bármilyen szélsőséges az elképzelése is.
1.vegánság: én is vegán vagyok de SOHA nem erőltettem ezt másra. Ha kínálnak nem fogadom el..ennyi. Az esküvőm előtt jól bekajáltam mert mivel senki sem vegán nekem ott nem volt rendes kaja úgyhogy csak csipegettem a salátákból plusz odakészítettem az asztalunkra pár extra gyümit.
Gyermekmentesség: ez nem ellened szól hanem a sok neveletlen gyerek ellen pl voltam már esküvőn amit totál elb.szott egy nevelezlen gyerek. Ez az egy nap had legyen már a leendő házaspáré..ha már x milliót kifizetnek legyen az ő napjuk.
Szerencsére nálunk nem volt nagy gyereksírás de nem tagadom hogy aggódtam emiatt. Az ha rá-rá zendít a baba az nem gond nyilván de ha konkrétan az egész estét végig ordítja anyuci meg olyan pofátlan hogy nem meg, vele ki/el/akárhova csitítgatni.. az minősíthetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!