Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért ilyen erőszakos a...

Miért ilyen erőszakos a sógornőm? Hogy lehet ezt elviselni?

Figyelt kérdés

Sógornőmből már teljesen elegem van. Régebben is eléggé parancsolgatós meg sznob volt, de egy éve vegán lett, na azóta teljesen lenéző mindenkivel. Kioktat, amiért mi a kutyát nyersen etetjük, mert már ne csak mi, de a kutya se egyen húst! Minket is folyton terrorizál, hogy igenis állatkínzó emberek vagyunk, amiért eszünk húst, tojást, sajtot...stb. Hozzáteszem, minden évben bővel adunk állatmenhelyeknek pénzt is és élelmet is, illetve a régi takarókat, plédeket, nyakörveket, kutyaholmikat is oda szoktuk adni. Imádjuk az állatokat a férjemmel.

Én diéta miatt kevés dolgot ehetek meg, van ételallergiám több mindenre is, IR-es is vagyok, ezért nem eszem lisztes dolgokat sem, így ha nem akarok éhenhalni, akkor ennem kell húst, és szeretem is. Rengeteg zöldséget eszünk, de mellé csinálok pl grillezett csirkemellet is. Férjem meg abszolút húsevő, imádja a marhapörköltet meg a hagyományos magyar ételeket is.

Sógornőm állandóan, ha találkozunk, ezzel traktál, és már emiatt a férjem öccse is kellemetlenül érzi magát.

Otthon neki is csak vegán kajákat lehet ennie, de ha nálunk van, akkor kieszi a hűtőnket, mert folyton éhes :D

Na most ennek ellenére lett lánykérés, és vegán esküvőt tervez a lány, kb 100-120 főre. A sógornőmön kívül a rokonságban senki sem vegán, férjem öccse sem (bár lehet hogy a béke érdekében otthon azt mondja), sógornőm mégsem hajlandó engedni, még úgy sem, hogy legyen ilyen is, olyan is. Most már anyósom is minket hívogat, hogy beszéljünk a fejével, mert ez így nagyon nem lesz jó.

Ja és ami nonszensz, hogy ki akarja azt is kötni, hogy ne vigyük a babánkat, merthogy sírni fog, és zavarná az esküvőt. Most 2 hónapos, az esküvő meg szeptember végén lesz. Nem is tudom, hogy gondolta, hogy ne vigyük a babát, amikor még szoptatok, és a férjem lesz az egyik tanú is, tehát nem léphetünk le hamar! A sógorom természetesen szeretné, ha vinnénk, mert ő a keresztapja is, és imádja! Minden adott, mert egy hotelben lesz a lagzi, ahol vettünk ki szobát is, tehát fel tudnám vinni szopizni is, meg hát itthon nem hagyhatom! Az esküvő amúgy 300 km-re lesz, szóval ha bármi gond lenne, nem lehetne hipp hopp hazaugrani!

2020. ápr. 14. 15:00
 71/123 anonim ***** válasza:
93%
Ezek után a helyetekben soha a büdös életben egy szót se szólnék ehhez a nőhöz, kell ez nektek az életetekbe? A sógor jöjjön külön látogatóba, a pitsát meg hagyja otthon, ha erre nem képes, ne jöjjön ő se. Nem kell minden hulladékkal szóbaállni, csak mert rokon.
2020. ápr. 14. 19:56
 72/123 anonim ***** válasza:
90%

Már írtam választ ide

Hát ez a nő nem normális. Egy elmebeteg. Ha a sógorod ezek után mèg elveszi feleségül akkor èn vele is megszakítanèk minden kapcsolatot.

Ilyet mondani hogy felrúgja a kisbabádat?

Szemèlyesen mondta ezt neked?

A fèrjed vagy te nem vertètek ki a fogait?

2020. ápr. 14. 20:04
 73/123 anonim ***** válasza:
89%
Azt garantálom, hogy ebből nem lesz szeptemberben esküvő, addigra megfutamodik a sógor. Főleg, ha tényleg senki nem akar menni a családból. Ha mégiscsak lenne esküvő, akkor a sogórnőnek varázspuncija van meg titkon 5 kastélya, olajmágnás családja. Csak mert normális ember önként nem áll össze egy ilyen hisztis sznob vegán pitsával.
2020. ápr. 14. 20:04
 74/123 anonim ***** válasza:
83%
Ha a sógorod sem ilyen esküvőt akar, akkor neki kellene oda állni a nő elé, és azt mondani, hogy Jucus, addig nincs esküvő, amíg nem olyan lesz, ami mind a kettőnknek megfelel. Aztán dobálhatná Jucus a bútorokat, nem kell vele foglalkozni. De ha a sógorodnak így megfelel, akkor jó nagy hülye, nem kell sajnálni. Ezek szerint neki a nő többet jelent, mint a családja.
2020. ápr. 14. 20:31
 75/123 anonim ***** válasza:
84%
Az biztos hogy ilyen beszólás után közölném, hogy ha szereti a fogait a szájában tudni akkor többet nem kerül a szemem elé. Remélem soha nem lesz gyereke.
2020. ápr. 14. 21:21
 76/123 anonim ***** válasza:
48%
A végére kiderül, hogy fel akarja rúgni. Jól van.
2020. ápr. 14. 21:29
 77/123 anonim ***** válasza:
83%

Ha az én gyerekemre mondaná hogy felrúgja, tuti én rúgnám fel a holdig meg vissza és szóba se állnék vele többet.

El ne menj az esküvőre!

2020. ápr. 14. 21:30
 78/123 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem meg a kérdező kicsit túloz. Ahogy ment előre a történet, úgy lett egyre gonoszabb a leendő sógornő... Ha meg ennyire kiállhatatlan és a férjed testvére mégis ragaszkodik hozzá, akkor ne sajnáljátok. Mindenkinek joga van választani, ő a lányt választotta. Akkor is, ha nektek nem tetszik.

A másik, a "gyerek az esküvőn" témára visszatérve... azt kérdezted eredetileg:

Miért ilyen erőszakos a sógornőm? Hogy lehet ezt elviselni? Hát tudod, te sem vagy ám semmi. Ezren leírják, hogy van ám olyan, hogy gyerek-mentes esküvő, de te csak tolod, hogy na jó, de a TE BABÁD mehessen. Mert ő aztán nem zavar, közeli rokon, anyós is hogy szereti, nincs kire hagyni... biztos vagyok abban, hogy nagyon aranyos a kisfiad és rajong érte a család. De ha egy eseményre nem mehet gyerek, akkor ez rá is vonatkozik. Még akkor is, ha ez neked nem tetszik. (bár ez már úgyis mindegy, ha úgyse mentek a lagziba.)

2020. ápr. 14. 21:36
 79/123 anonim ***** válasza:
79%
Egy ilyen kijelentés után biztos nem tűrném meg a környezetemben. Nagyon jól teszitek ti is és anyósék is, hogy nem mentek az esküvőre. A sógor is kap egy leckét, hátha rájön, miféle emberrel szándékozza összekötni az életét.
2020. ápr. 14. 21:37
 80/123 anonim ***** válasza:
59%
Ez a leendő sógornő egyre gonoszabb, a kérdező minden kommentben még egy kicsit hozzátesz a sztorihoz.. a válaszadók meg mindent elhisznek és már felrúgnák a nőt. Minden éremnek két oldala van, ennek a mesének meg csak az egyik oldalát ismerjük.
2020. ápr. 14. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!