Miért ilyen erőszakos a sógornőm? Hogy lehet ezt elviselni?
Sógornőmből már teljesen elegem van. Régebben is eléggé parancsolgatós meg sznob volt, de egy éve vegán lett, na azóta teljesen lenéző mindenkivel. Kioktat, amiért mi a kutyát nyersen etetjük, mert már ne csak mi, de a kutya se egyen húst! Minket is folyton terrorizál, hogy igenis állatkínzó emberek vagyunk, amiért eszünk húst, tojást, sajtot...stb. Hozzáteszem, minden évben bővel adunk állatmenhelyeknek pénzt is és élelmet is, illetve a régi takarókat, plédeket, nyakörveket, kutyaholmikat is oda szoktuk adni. Imádjuk az állatokat a férjemmel.
Én diéta miatt kevés dolgot ehetek meg, van ételallergiám több mindenre is, IR-es is vagyok, ezért nem eszem lisztes dolgokat sem, így ha nem akarok éhenhalni, akkor ennem kell húst, és szeretem is. Rengeteg zöldséget eszünk, de mellé csinálok pl grillezett csirkemellet is. Férjem meg abszolút húsevő, imádja a marhapörköltet meg a hagyományos magyar ételeket is.
Sógornőm állandóan, ha találkozunk, ezzel traktál, és már emiatt a férjem öccse is kellemetlenül érzi magát.
Otthon neki is csak vegán kajákat lehet ennie, de ha nálunk van, akkor kieszi a hűtőnket, mert folyton éhes :D
Na most ennek ellenére lett lánykérés, és vegán esküvőt tervez a lány, kb 100-120 főre. A sógornőmön kívül a rokonságban senki sem vegán, férjem öccse sem (bár lehet hogy a béke érdekében otthon azt mondja), sógornőm mégsem hajlandó engedni, még úgy sem, hogy legyen ilyen is, olyan is. Most már anyósom is minket hívogat, hogy beszéljünk a fejével, mert ez így nagyon nem lesz jó.
Ja és ami nonszensz, hogy ki akarja azt is kötni, hogy ne vigyük a babánkat, merthogy sírni fog, és zavarná az esküvőt. Most 2 hónapos, az esküvő meg szeptember végén lesz. Nem is tudom, hogy gondolta, hogy ne vigyük a babát, amikor még szoptatok, és a férjem lesz az egyik tanú is, tehát nem léphetünk le hamar! A sógorom természetesen szeretné, ha vinnénk, mert ő a keresztapja is, és imádja! Minden adott, mert egy hotelben lesz a lagzi, ahol vettünk ki szobát is, tehát fel tudnám vinni szopizni is, meg hát itthon nem hagyhatom! Az esküvő amúgy 300 km-re lesz, szóval ha bármi gond lenne, nem lehetne hipp hopp hazaugrani!
Érdekes, én igazi nagy húsevő vagyok, de ebben a sztoriban a lakodalmi húsmentes ételeket tartom a legkisebb gondnak. Ha engem egy kultúrlény (tehát nem a kérdező sógornője :DDD) hívna abszolút húsmentes lakodalomba, akkor gond nélkül elmennék. Ha a vegánok jóllaknak vele, akkor biztos én se leszek éhes utána.
Ha azt mondanák, hogy semmilyen bőr holmi ne legyen rajtam, akkor viszont jót röhögnék és nem mennék. Gyakorlatilag minden cipőm bőr. Visszakérdeznék, hogy mit képzelt, gumicsizmában vagy tornacipőben menjek lakodalomba?
Ha nem lehetne gyereket vinni, akkor szintén nem mennék. Akkor sem, ha nem lenne gyerekem, vagy ha valami miatt amúgy sem vinnénk őket. Rengeteg lakodalmon voltam, mindenütt voltak kisgyerekek és rendkívül aranyosak voltak. Számomra egy esküvő családi esemény. Egy családhoz, rokonsághoz hozzátartozik a ráncos arcú nagymama, és a kisgyerek, kisbaba egyaránt. Ahol valamelyik csoportot kizárják, ott én se érezném jól magam, úgyhogy emiatt nem mennék.
Ha meg a menyasszony abba beleszólna, hogy a szállásra vigyük-e a gyerekünket, akkor nemhogy nem mennék, de később se nagyon tartanám vele a rokonságot.
Ha meg olyan hangzana el, hogy felrúgja a gyerekemet, ha meglátja, akkor nemhogy nem járnék vele össze, de ahova őt várják, oda én nem mennék. Soha nem akarnám őt többé látni.
De mint már korábban leírtam, a konkrét esetben szerintem addig fokozódik a helyzet, hogy esküvő sem lesz.
Talán lassan a kérdező megérti, hogy nem kívánatos vendég, csak az a baj, hogy akit szívesen látnának az esküvőn /anya, apa, nagyszülő/ most azok sem mennek.
Pedig arról egy szót sem írt, hogy a szülőknek eddig bármi baja is lett volna a leendő menyükkel.
Ha lett volna, biztos nem ígérik be az 1 millát.
/ nem lehet, hogy a "felrúgom" az nem a babára vonatkozott, hanem a kérdezőre?
Most először írok gyakorikérdésekbe válasz. Eddig mindig csak olvasó voltam.
Én azt rugnám fel aki azt meri mondani h ne vigyem a gyerekem az esküvőre. Egy család vagyunk a gyerek is a csaladtag. A borítékos penzt jó? A kaparós jó? A bedobott pénz jó? De a gyerekem nem? Hat csessze meg az összes. Ezért tettek ki facebookon az egyik menyasszonyi csoportból mert elmondtam a véleményem...
Még nincs gyermekem! Viszont úgy érzem ilyenkor jön elo az anyai ösztön. Kedves kérdező nyomorúlt a nő és sajnalom h ilyen ember lesz a családban. En lehet kicsit megtámogatnám mikor nem látja senki.
120
Én az ilyennek csak azt tudom kívánni, soha ne legyen gyereke bármennyire vágyna is rá meg szenved érte. Nem érdemli meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!