Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért ilyen erőszakos a...

Miért ilyen erőszakos a sógornőm? Hogy lehet ezt elviselni?

Figyelt kérdés

Sógornőmből már teljesen elegem van. Régebben is eléggé parancsolgatós meg sznob volt, de egy éve vegán lett, na azóta teljesen lenéző mindenkivel. Kioktat, amiért mi a kutyát nyersen etetjük, mert már ne csak mi, de a kutya se egyen húst! Minket is folyton terrorizál, hogy igenis állatkínzó emberek vagyunk, amiért eszünk húst, tojást, sajtot...stb. Hozzáteszem, minden évben bővel adunk állatmenhelyeknek pénzt is és élelmet is, illetve a régi takarókat, plédeket, nyakörveket, kutyaholmikat is oda szoktuk adni. Imádjuk az állatokat a férjemmel.

Én diéta miatt kevés dolgot ehetek meg, van ételallergiám több mindenre is, IR-es is vagyok, ezért nem eszem lisztes dolgokat sem, így ha nem akarok éhenhalni, akkor ennem kell húst, és szeretem is. Rengeteg zöldséget eszünk, de mellé csinálok pl grillezett csirkemellet is. Férjem meg abszolút húsevő, imádja a marhapörköltet meg a hagyományos magyar ételeket is.

Sógornőm állandóan, ha találkozunk, ezzel traktál, és már emiatt a férjem öccse is kellemetlenül érzi magát.

Otthon neki is csak vegán kajákat lehet ennie, de ha nálunk van, akkor kieszi a hűtőnket, mert folyton éhes :D

Na most ennek ellenére lett lánykérés, és vegán esküvőt tervez a lány, kb 100-120 főre. A sógornőmön kívül a rokonságban senki sem vegán, férjem öccse sem (bár lehet hogy a béke érdekében otthon azt mondja), sógornőm mégsem hajlandó engedni, még úgy sem, hogy legyen ilyen is, olyan is. Most már anyósom is minket hívogat, hogy beszéljünk a fejével, mert ez így nagyon nem lesz jó.

Ja és ami nonszensz, hogy ki akarja azt is kötni, hogy ne vigyük a babánkat, merthogy sírni fog, és zavarná az esküvőt. Most 2 hónapos, az esküvő meg szeptember végén lesz. Nem is tudom, hogy gondolta, hogy ne vigyük a babát, amikor még szoptatok, és a férjem lesz az egyik tanú is, tehát nem léphetünk le hamar! A sógorom természetesen szeretné, ha vinnénk, mert ő a keresztapja is, és imádja! Minden adott, mert egy hotelben lesz a lagzi, ahol vettünk ki szobát is, tehát fel tudnám vinni szopizni is, meg hát itthon nem hagyhatom! Az esküvő amúgy 300 km-re lesz, szóval ha bármi gond lenne, nem lehetne hipp hopp hazaugrani!

2020. ápr. 14. 15:00
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/123 anonim ***** válasza:
43%

Utolsónak nagyon igaza van.Ha a sógorod ez a nő mellett marad,kb.mintha börtönbe kerülne. Ez a nő nem normális. A felrúgom a gyereket után kb.soha nem állnék szóba vele. Igazi faxopó liba.

Ha ennyire ragaszkodik a legeléshez az esküvőn,akkor tartsák meg szűk körben azt hajrá. Nálunk anno akkora paraszt lakodalom volt,hogy hús folyt mindenhonnan 😁😁

Hallod én nő létemre lennék akkora tahó,ha ilyen esküvőre kéne mennem,hogy vinnék a retikülbe fasirtot aztán jól megenném amikor tálalják a zöldségeket (brrr..Németországi gondozói munkám során az egyik családnál kötelezően salátával kellett jól lakni,aztán lehetet kicsi rendes kaját enni,azóta ezekkel a világbol kilehet üldözni)

A csaj nem a diktátor leszármazottja? 😀 Ebben egyébként most az a jó,hogy későbbiekben 1-el kevesebb helyre kell elmenni ünnepekkor ☺

Anyósodék nagyon jól teszik,2 forintot nem adnék ilyennek,aki a hülyeségét akarja másokra ráeröltetni és még viselkedni sem tud. Csaj gazdag szülők egyetlen gyereke?

2020. ápr. 16. 04:33
 102/123 anonim ***** válasza:
30%

Nekem a párom muszlim és a vallása miatt nem eszik olyat ami akár egy pillanatig is érintkezett disznóhússal. Ezzel szemben félként a tipikus lagzis kajákat disznóhússal készítik. Minden ünnepnapon próbálunk kölcsönösen alkalmazkodni egymáshoz, de az esküvőnk a mi napunk volt és nem volt disznóhús a menün. Ha sógórnőd ennyire érzékeny vegán, akkor meg tudom érteni, hogy miért nem akar húst látni az esküvőjén. Szeretne egy etikus esküvőt ami egyébként szép dolog és nem fog senki sem belehallni, hogy egy étkezésen nem eszik állati terméket. Az avokádó répás izé is szerintem jól hangzik és nagy rosszindulatra vall, hogy te meg sem kóstolnád.

A gyerek dolog még olyan, hogy biztos attól fél, hogy a gyereksírás megzavarja majd az esküvőt. Lehetne babysitter-t találni arra az időre. Akár rokon vagy barát vagy még fogadni is lehet. Az, hogy "bármi történik, csak órák múlva lennénk ott" az miért baj? Ennyire nem bízol az illető én, hogy szerinted direkt a kórházba juttatná? Vagy egy hőemelkedés csak te tudsz kezelni? Szerintem sőgörnőd vagy ennyire nem bízik benned vagy nem szeretné ha a násznép folyamatosan kirohangálna a gyerekedhez. Amit mondott, hogy felrúgja, az nagyon nem volt szép, de biztos, hogy csak ingerültségből mondta, mert ezek szerint már egy ideje azzal van piszkálja, hogy nem lehet olyan esküvője amilyet szeretne.

2020. ápr. 16. 05:48
 103/123 anonim ***** válasza:
50%
Hat azert utolso, a kaja ok, ok dontenek, de nehogy mar mas mondja meg az embernek a gyerekemt hagyja otthon.... 🤦‍♀️ Mert van, amelyik pici nincs el pl mással. De egy vadidegenre sem biznam a gyerekem...
2020. ápr. 16. 06:40
 104/123 anonim ***** válasza:
47%

102 te is csak messziről láttál eddig gyereket és az is max tápszeres lehetett.

Az én fiam pont most 7 hónapos és nem fogadja el cumisüveget. Nem lehet úgy ráhagyni senkire, hogy én ne tudjak ugrani ha éhes.

2020. ápr. 16. 07:38
 105/123 anonim ***** válasza:
45%
Mi a helyzet kérdező?
2020. ápr. 16. 10:33
 106/123 anonim ***** válasza:
46%

Kedves kérdező!

Tudom, hogy nagyon hamar 0 %-os lesz ez a válasz, de nem baj.

Te nem érzed úgy, hogy te is legalább annyira erőszakos vagy mint a sógornőd.

Mért ne lenne joga olyan esküvőhöz, amilyet szeretne?

/Apósnak meg persze joga van nem adni egy fillért se, bár ez előre vetíti a jövőt, hogy "adok" de csak akkor ha lesz beleszólásom az elköltésébe./

Ő vegánt szeretne és gyerekmenteset!

Joga van hozzá, ez az Ő napja!

Te viszont foggal-körömmel harcolsz, hogy márpedig te a gyerekedet akkor is viszed!

Értem én, hogy szereted a sógorodat, de ha lemaradsz az esküvőről, mit számít? Van indokod! Mért akarsz ennyire erőszakosan ott lenni?

Ezzel az erőszakossággal elérted, hogy most már tényleg választania kell a sógorodnak köztetek és a leendő neje között.

Mért nem tudtad mondani, hogy ha gyerekmentes az esküvő, akkor én sajnos nem tudok menni, de ti érezzétek jól magatokat!

Szépen szétszakítottad a családot!

De te győztél, most ugye boldog vagy?

Ha ezek után az imádott sógorod megutál, ne csodálkozz.

2020. ápr. 16. 10:44
 107/123 anonim ***** válasza:
61%
Az esküvő elsósorban az ifjú párról szól. De amit ők akarnak, az nem vendéglátás. Ha meghívok 10-100 kimtudja hány embert, akkor azt akarom, hogy osztozzanak a boldogságomban és érezzék jól magukat. Persze lehet olyan a hozzáállás, hogy ez az én esküvőm, az lesz amit én akarok, mindenki más igazodjon, felrugom a gyereket mert az az én napom, de ha valaki ennyire önző, csak saját maga érdekli, az tartosn 2 tanus esküvőt a Maldiv szigeteken.
2020. ápr. 16. 12:05
 108/123 anonim ***** válasza:
89%

Én teljesen egyetértek abban,hogy az ember olyan esküvőt szervezzen magának,amilyet szeretne. De ha ennyi kikötés van,és senkire nincs tekintettel a saját családjából,akkor minek hív vendégeket ?

Én pl azért tartottam lagzit,hogy a vendégeim jól érezzék magukat ,együtt ünnepeljünk. Volt vegán kaja,meg hagyományos is,sőt nálunk cukrosok is vannak , meg gluténérzékenyek. MINDENKI tudott fogyasztani . Volt külön süteményük , illetve a főételek között is talált mindenki magának valót .

Ha ő nem akar gyerekeket az esküvőn rendben,de én akkor közölném,hogy sajnos nem tudok résztvenni az esküvőn. 6 hónapos gyerek még nem mindig van el az anyja nélkül . Más a helyzet,ha 1-2-3 éves vagy idősebb . Mondjuk az,hogy a hotelszobába sem mehet veletek még babysitter sem,már több mint érdekes. Nem lehet,hogy téged utál ennyire a sógornőd ?

2020. ápr. 16. 13:53
 109/123 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező mi történt azóta??? Megesz a kiváncsiság :(
2020. ápr. 16. 14:46
 110/123 anonim ***** válasza:
72%

"de az esküvőnk a mi napunk volt és nem volt disznóhús a menün."

De azt azért ugye e is érzékeled, hogy az, hogy nem volt disznóhús, az nem ugyanaz, hogy semmilyen hús nincs. Tojás sincs, sajt sincs, bőrcipő sincs, bőrtáska sincs.

2020. ápr. 16. 14:50
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!