A gyerek vagy a haldokló számít jobban?
Apuka anyja kórházba kerül, állapota nagyon leromlik, már tudatánàl is alig van. Apuka erőlteti, hogy be kell menni az unokáknak elbúcsúzni, anyuka inkább ahoz ragaszkodik, hogy ne rontsák el a szép emlékeket. A gyerekek 13 éves fiú, 14 éves lány, sose volt közeli a kapcsolat. A gyerekek is inkább ellenzik, de az apuka addig nyomja, amíg be nem mennek.
A gyerek valóban önző lenne azért, mert nem akar a csontvázzá fogyott, már beszélni se tudó nagyszülőhöz bemenni? A haldokló kívansága tényleg előrébb való?
21#
Egy gyereknek sem érdeke, hogy egy életre traumatizáld! Főleg olyannal, akihez nem is kötődnek.
7-8 éves voltam mikor meghalt apám anyja, nem ismertem, mert már évek óta nagyon súlyos demens volt, nem látták értemét így vinni hozzá. Temetésre ugyan elvittek, de nem akarták és nem is engedték, hogy megnézzem, és ez így volt helyes.
2 éve halt meg anyám anyja. Ekkor már 10+ éve nem beszéltem vele. Anyám beakarta vinni a gyerekeimet hozzá elbúcsúzni, akik akkor voltak 6 és 3 évesek. Nem engedtem. Semmi közük nem volt hozzá, arra végképp semmi szükség nem volt, hogy egy vadidegen haldoklását lássák.
Így van, óvjuk a gyereket a haldokló nagymamatol, nagypapától, hiszrn talán soha az életében nem alszik jól többé. Ellenben nézzen annyi bugyuta akciofilmet, tik tokvideot, idétlen youtubert, amerikai sitcomot, amennyit csak akar, jatsszon a telóján,,amennyit csak akar, hiszen már elég nagy, hogx el tudja donteni, ezek hasznosabbak e a számára, vagy a nagymamaval történő utolsó találkozás. Meg ugyebár ezektől nagyon ép szellemiségű, normális lelkületű fiatal lesz.. tudvalevoleg. De phuj nagymama, nehogy a haldoklásoddal megrontsd a gyerekemet! Kerüljük el, mint a leprást!
Tényleg brutálisan lesullyedt korban élünk.
Egyébként írod, ez veled történt. Nos, irigylem a problémáidat. Több évvel, évtizeddel azok után, hogy ez történt, kiirsz egy ilyet. Valójában nem lehet hogy arról van szó, apáddal való kapcsolatodban áldozatként szeretnéd beállitani magad, és ez az eset kapóra jön?
"Apa,te nem tudod, mennyire kicsesztél velem akkor, amikor kenyszeritettél erre!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!