Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A gyerek vagy a haldokló...

A gyerek vagy a haldokló számít jobban?

Figyelt kérdés

Apuka anyja kórházba kerül, állapota nagyon leromlik, már tudatánàl is alig van. Apuka erőlteti, hogy be kell menni az unokáknak elbúcsúzni, anyuka inkább ahoz ragaszkodik, hogy ne rontsák el a szép emlékeket. A gyerekek 13 éves fiú, 14 éves lány, sose volt közeli a kapcsolat. A gyerekek is inkább ellenzik, de az apuka addig nyomja, amíg be nem mennek.

A gyerek valóban önző lenne azért, mert nem akar a csontvázzá fogyott, már beszélni se tudó nagyszülőhöz bemenni? A haldokló kívansága tényleg előrébb való?

2023. szept. 29. 22:34
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
72%
Én a gyerekemet nem engedtem be. Nem ismert meg senkit a nagymamám. Jobb volt ez így.
2023. szept. 30. 05:48
 22/46 anonim ***** válasza:
49%
Én nem vinném be őket. Mindkét papámat a halálos ágyán láttam utoljára (az egyikük szinte biztosan nem is élt már amikor búcsúzkodtam (itthon, a másik kórházban volt), azok a képek égtek belém és a többi elmékemben nem is látom tisztán őket - ki akarná ezt gyerekeknek akik előtt áll a hosszú élet?
2023. szept. 30. 06:23
 23/46 anonim ***** válasza:
69%
Soha nem erőltetnék egy gyerekre ilyet! Csak is akkor vinném a tinit, ha ő szeretné. Teljesen érthető, ha ráadásul nem is kötődnek.
2023. szept. 30. 06:29
 24/46 anonim ***** válasza:
81%
20 éves vagyok. Pár héttel ezelőtt halt meg a mamám. Engem ő nevelt fel. Rettenetes állapotban volt. A szája beesett, remegett az egész teste és lélegeztetőn volt. Még mindig fáj visszaemlékeznem és annyira hiányzik. De nekem is megterhelő volt úgy látni. Tehát én nem erőltetném azt hogy bemenjenek.
2023. szept. 30. 06:50
 25/46 anonim ***** válasza:
75%

21#

Egy gyereknek sem érdeke, hogy egy életre traumatizáld! Főleg olyannal, akihez nem is kötődnek.

7-8 éves voltam mikor meghalt apám anyja, nem ismertem, mert már évek óta nagyon súlyos demens volt, nem látták értemét így vinni hozzá. Temetésre ugyan elvittek, de nem akarták és nem is engedték, hogy megnézzem, és ez így volt helyes.

2 éve halt meg anyám anyja. Ekkor már 10+ éve nem beszéltem vele. Anyám beakarta vinni a gyerekeimet hozzá elbúcsúzni, akik akkor voltak 6 és 3 évesek. Nem engedtem. Semmi közük nem volt hozzá, arra végképp semmi szükség nem volt, hogy egy vadidegen haldoklását lássák.

2023. szept. 30. 07:18
 26/46 anonim ***** válasza:
95%
A gyerek 13-14 el tudja dönteni, mit akar. Ennyi.
2023. szept. 30. 07:51
 27/46 anonim ***** válasza:
87%
A gyerek. Itt elég nagyok voltatok ahhoz, hogy el tudjátok magatok dönteni. Mindkét szülőtök fölöslegesen belekotnyeleskedett.
2023. szept. 30. 08:28
 28/46 anonim ***** válasza:
46%

Így van, óvjuk a gyereket a haldokló nagymamatol, nagypapától, hiszrn talán soha az életében nem alszik jól többé. Ellenben nézzen annyi bugyuta akciofilmet, tik tokvideot, idétlen youtubert, amerikai sitcomot, amennyit csak akar, jatsszon a telóján,,amennyit csak akar, hiszen már elég nagy, hogx el tudja donteni, ezek hasznosabbak e a számára, vagy a nagymamaval történő utolsó találkozás. Meg ugyebár ezektől nagyon ép szellemiségű, normális lelkületű fiatal lesz.. tudvalevoleg. De phuj nagymama, nehogy a haldoklásoddal megrontsd a gyerekemet! Kerüljük el, mint a leprást!

Tényleg brutálisan lesullyedt korban élünk.

Egyébként írod, ez veled történt. Nos, irigylem a problémáidat. Több évvel, évtizeddel azok után, hogy ez történt, kiirsz egy ilyet. Valójában nem lehet hogy arról van szó, apáddal való kapcsolatodban áldozatként szeretnéd beállitani magad, és ez az eset kapóra jön?

"Apa,te nem tudod, mennyire kicsesztél velem akkor, amikor kenyszeritettél erre!"

2023. szept. 30. 08:36
 29/46 anonim ***** válasza:
31%
Ez a "gyerek el tudja donteni, mit akar." Naez a másik, amitől hulyét kapok. Nyilván ha választani lehet, a mai gyerekek döntő többsége az otthon történő telefonozást, barátokkal történő cseverészést stb választja. De akkor már a temetésre se menjen, hiszen oda se akar, ezt is el tudja dönteni. Önálló egzisztenciát ne alakítson a gyerek, ha már mindenben ilyen önálló? A valós halállal, az elmúlással történő szembenézést el lehet odázni, de fiatal felnőttként fogja akkor érni a döbbenet, ráadásul akkor majd neki egyedül kell megbirkóznia ezzel. Egy 13-14 éves gyerek mellett, jó esetben persze, ott vannak a szülei, akik segítik a trauma feldolgozásában. Huszonevesen az emberek többsége már nem rohan a szüleihez babusgatásért, hanem maga próbálja feldolgozni a tragédiákat. Nem biztos, hogy jobban jár, ha teljesen felkészületlen.
2023. szept. 30. 08:47
 30/46 anonim ***** válasza:
17%
28-as nagyon jót írt.
2023. szept. 30. 09:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!