Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Anyák! Mit szólnátok, ha a...

Anyák! Mit szólnátok, ha a fületekbe jutna, hogy a nagymama (ti anyutok) nem tartja szépnek az unokát?

Figyelt kérdés
Persze szemben kedves, nem mondaná meg, bár célozgat, hogy jobban illene egy másik frizura a kislánynak. Sajnos valóban nagyon vékonyszálú, ritka hajú a gyerek (apja hajminősége), de azért messze nem gondolnám csúnyának pusztán ezért. A nagynéni vagyok a sztoriban, múltkor együtt mentem tesómmal az oviba a gyerekért, és otthon anyu kérdezte, hogy na milyen a kislány a többi gyerek közt? Csúnyácska? Eszemben sincs visszamondani tesómnak, ne higgye azt senki, csak anyumból néha kitör a kíméletlenül őszinte, és valahol számolok vele, hogy egyszer megmondja majd tesómnak is. Korábban nem volt panasza nővérem férjére se, bár nem tartja egy esztétikus férfinek, lehet, hogy innen fúj a szél? Tény, hogy a gyerek kiköpött az apja.

2021. jún. 10. 13:38
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
84%

Mi a fenét nem értesz a válaszomon?

Teljesen egyértelmű, de te nyilván egy eléggé egyszerű figura lehetsz, akinek tolmács kell, ha egy mondatban nem csak alany és állítmány szerepel.

A "kölkében" pedig semmi sértő nincs, csak olyannak, aki kifejezetten keresi a lehetőséget a sértődésre, valami defektje okán.

De megkérdezhetném én is, hogy anyádnak, vagy a testvérednek hogy esne, ha megtudnák, hogy itt tárgyalod ki őket, MINDNYÁJUKRÓL (anyád, testvéred, sógorod, gyerekük) leszedve a keresztvizet?

(18-as voltam)

2021. jún. 10. 15:36
 22/51 anonim ***** válasza:
10%

Én gyűlölöm az ilyesmit. Nem csak a véleményt, hanem a mögöttes tartalmat. Anyám ilyen, velem is ezt csinálta, és most az unokával is próbálja. Mindenkinek áradozik róla, de elereszt olyanokat, hogy nagyon szép kislány, csak lehetne nagyobb szeme, vagy nagyon szép kislány csak husis a dereka(extrém sovány, dehát alma alkat, ez van). Ez nem őszinteség, nem azzal van a gond. Hanem azzal, hogy másban hibát keresni akár kimondod, akár nem, rosszindulat. Kimondani másnak, ha nem hozzák szóba meg pláne az. Ez egy igazi mérgező viselkedés, pláne a külsővel csinálni ezt, amiről senki sem tehet.

Én nem akar szemét lenni, de anyukádból csak úgy süt a rosszindulat, mert ilyeneket gondol és még ki is mondja más háta mögött, megbeszélnék milyen csúnya is xy gyereke, pusztán a haja miatt(Ekkora marhaságot).

Apám is ilyen, mikor először meglátta az unokáját azt mondta: "mutasd a szemét! ehhh, barna, mint anyádé" Ilyenkor nem tudom elképzelni hogyan élhetnek ilyen rosszindulatú emberek a bolygón, a gyerekemnek majd ismernie kell őket..

Szerintem ha direkt keresek vannak olyan gyerekek, akik nem a mai szépségideálnak feleltek meg, meg vannak számomra nem szép gyerekek, de őszintén rohadtul lekakilom hogy néz ki a gyerek, szépen semlegesen felmérem a tulajdonságait, mint tényeket, tehát ha alma alkat, alma alkat, nem milyen rossz az alakja akkor se, ha nekem nem a kedvencem, és ahhoz választok ruhát, és máris csodásan fog neki állni, meg ő ezzel az alakkal egyedi.

A vékony szálú haja gondolom egyenes, irtó mázlista vele, plusz könnyebb lesz formálni, és minden nap ápoltnak fog látszani, nem úgy, mint a nagy göndör lobonc, ami szintén jó, csak máshogy.

Nagyon utálom az ilyet, amit anyukád csinál, nem tudom mikor válnak rosszindulatúvá az emberek, mert egyik gyerek sem születik ilyennek..

Egyébként ahogy anyád szövetkezni akar veled a tesód gyereke ellen(kibészéltétek az ő javaslatára), úgy tőled ezt elmondani a tesódnak kifejezetten gerinces lenne. Anyukád viselkedése a gerinctelen, ha szólsz róla, akkor téged nem terhel erkölcsi felelősség, ha viszont megbeszélitek hogy milyen csúnya a gyerek a többihez képest, akkor igen.

Sajnálom, hogy anyukád ilyen, persze lehetne 1000x rosszabb is, de ez igazán aljas és mérgező viselkedés a részéről.

2021. jún. 10. 15:42
 23/51 A kérdező kommentje:

Persze 21-es, te aztán biztosan tudod, milyen figura vagyok... Gúnyosan kérdeztem vissza, te nem értetted, de ez van, sebaj. Azt pedig szintén nem értem, milyen keresztvizet szedek le bárkiről is, de mivel anyám igen nagy kitárgyaló, nem hiszem, hogy nagyon meglepődne és besértődne bármin is. A GYK pedig kérdező fórum, én pedig kérdést tettem fel.

22. Nincs itt nagy szövetkezés, és mivel nem a csúnyázás-rondázás szintjén állok, így nem mentem bele. Annyit mondtam, hogy átlagos, olyan, mint a többi gyerek (tényleg így gondolom). Ebben nekem semmilyen erkölcsi felelősségem nincs a továbbiakban.

2021. jún. 10. 16:00
 24/51 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem akik azzal magyarázzák ezt a magatartást, hogy "miért ne láthatná rondának", meg "legalább nem hazudik" , "ha egyszer csúnya, akkor csúnya, miért ne lehetne véleménye" stb. azok nem értik, hogy miről van szó.

Nem a családi kupaktanács ült össze, hogy szavazzanak a család óvodás kislány szépségéről, hogy mindenki őszinteségi rohamában elmondhassa milyen frizurát kellene kapnia a gyereknek, vagy varrják hátra a füleit, mert szétáll, vagy kancsal, vagy kalácsképű....

A kislány haja teljesen irreleváns és SENKI nem kérdezte. Ahogyan rólatok sem mondja az anyósotok, sógorotok, sógornőtök, testvéretek, másnak, hogy "jó csúnya lett, és még a tokája is mekkora, igaz?" Pedig nyilván van a válaszadók között csúnya, tokás, elhízott, buta stb... és igen, ezt észre is lehet tenni. HA szóba kerül, azt gondolom meg is lehet fogalmazni. DE! egy nagymama, kérdés nékül direktbe ezt hangoztatva, az egy aggresszív támadás! Nem a kislány ellen, ő sajnos egy áldozat, egy "boxzsák".

2021. jún. 10. 16:03
 25/51 anonim ***** válasza:
17%
Pontosan ahogy a 24es mondja!
2021. jún. 10. 16:04
 26/51 A kérdező kommentje:
Igazad van, arra jó a GYK mindenképp, hogy megmutatja mennyire projektálós a társadalom többsége sajnos. Jó példa erre amikor a sima bunkóságot őszinteségnek tartják, és ezt tartják követendő példának, és aki nem így látja, az biztosan hazudozós... Vagy, hogy én leszedem a keresztvizet és kitárgyalom őket, holott egy viselt dolgukat se mondtam el se a nővéremnek, se a sógoromnak, se az anyámnak, se a gyereknek, csak felvázoltam egy konkrét szitut. Hú de nagy kitárgyalás meg keresztvíz levétel...
2021. jún. 10. 16:09
 27/51 anonim ***** válasza:
3%
Amúgy a csúnya kislányokból lesznek a szép nők. Komoly, tényleg megfigyeltem.
2021. jún. 10. 17:05
 28/51 anonim ***** válasza:
77%
Nézd ha nem szép akkor nem. Nem a gyereknek mondta vagy a szuleinek, nem is a szomszednak beszelte ki, hanem neked megemlitette. Nem tudom milyen volt a hangsúly, erzodott hogy direkt be akar szolni, vagy csak emlitette hogy hat a tobbi kozt milyen lehet. Te ismered anyadat hogy mi jellemzo ra. Persze jobb lenne ha nem hiresztelné a véleményét, valószínű nem is fogja a kislanynak vagy idegeneknek, de legalabb veled mega akarta osztani, ugysem mondod tovabb.
2021. jún. 10. 17:33
 29/51 anonim ***** válasza:
27%
Ja, nem mondja tovább.... Látszik.
2021. jún. 10. 17:39
 30/51 anonim ***** válasza:
58%
29, mert? Az erintettekhez nem jut el, es az ismeroseikhez sem.
2021. jún. 10. 17:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!