Ti mit szólnátok egy ilyen Anyához, Nagymamához?
Szerintem teljesen normálisan viszonyulsz hozzá.
Sajnos ő megváltozni már nem fog.
Megértem, hogy tartod vele a távolságot, én is ezt tenném.
Az, hogy az unokáival ilyen elutasító, nagyon szomorú, az is kérdés, hogy ők hogy dolgozzák ezt fel...
Nekem nagyon fura, mert én nem ilyen családban nőttem fel. El sem tudom képzelni, hogy az unokák mennének hozzá, hiányzik nekik, szeretnék jobban megismerni, a nagyi meg nem engedi. Meg hogy te vendég vagy, a gyerekeid meg a vendég vendége. Hát, elég fura. Meg az is, hogy a férjed sem mehetett soha veled.
Szerintem ne erőltesd. Én nem szívesen mennék olyan helyre, ahol ennyire nem látnak szívesen. Remélem, vannak a másik ágról nagyik, akikkel a gyerekek találkozhatnak. De anyukáddal nincs sok értelme, eléggé konkrétan jelezte, hogy nem akarja. Te menj hozzá időnként, mégiscsak az anyukád. De biztosan nem mennék gyakran.
Nem lehet könnyű vele, de amit nem akar, azt biztosan nem erőltetném. NÁlunk anyósomék ilyenek. telefonon érdekli őket minden igazából a gyerekekkel kapcsolatban, de már olyan beszűkültek élnek, hogy ha elmegyünk, vágni lehet a levegőben, hogy mennyire terhes nekik az ottlétünk, felborul a napirend, stb. Az én apukám hasonló pepitában, neki azért nem terhesek az unokák, mert ugyanúgy tesz mindent, mintha ott sem lennének, de ő is megpróbálja kifejezni a szeretetét, ahogy tudja, a kedvenceiket veszi az asztalra:) anyukám az egyetlen igazi nagyszülő.
Nálunk az idős kor is közrejátszik (77, 82 és 87 éves emberekről van szó, illetve anyukám 75), de hazudnék, ha csak erre kenném, mert ez személyiségfüggő is.
Sajnálom, hogy a gyerekeimnek nem lesz sok szép élményük a nagyszüleikkel, de elfogadtam. Te sem tehetsz mást, a lányod sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!